Thursday, March 17, 2011

Berat hati bagai ada batu

Esok saya akan terbang ke Kuching menghadiri Tomorrow Leaders Summit selama 3 hari. Saya agak excited sebab dipilih oleh orang atasan di sini. Dari INTAN, 5 orang saja yang pergi. Saya sorang org IT. Alhamdulillah, saya diberi peluang begini. Tapi disebalik keterujaan itu, masih terselit rasa mcm tak best sebab nak tinggal kan anak-anak esp si Asyif yang malam asyik cari saya bila terjaga tengah malam. Dia nak menyusu direct baru boleh lena tido. Saya sendiri pun, bila dia tak menyusu, mulalah bengkak susu.. kena ingat untuk bawak pam kali ni. Last time ke PD hari tu, menitik air mata sebab sakit, sib baik diorg datang masa hari kedua. Kat PD boleh lah mak ayah saya datang bawak anak2.. ni kat Kuching, cam mana.

Selain dari kesiankan Asyif, satu lagi kerisauan saya bertambah. En Asrof demam panas dah dua hari. Mc duduk kat rumah. Semalam saya cuti sebab dia mcm tak leh nak bangun sangat. Hari ni pun masih MC. Harapnya kebah lah demam tu. Risau saya kalau melarat. Kalau esok demam lagi macam mana. Saper nak jaga makan minum dia. Aduhaiii..pening saya. Kalau boleh nak lah pergi ke sana dengan hati yang tenang. Kalau mcm ni sure lah saya asyik teringat2 rumah. En Asrof tu jarang sakit pening. Tapi kalau sekali sakit memang teruk. last time dia demam, sampai melarat lebih dari seminggu. Suspect denggi dah. Pastu semua benda saya akan uruskan. Biasalah.. sekali sekala demam, masa ni lah dia nak bermanja ngan isteri dia. Saya dah jadi serba salah dah ni. Walau pun saya pergi tak lama, tapi nak meninggalkan family yang tak sihat ni sangat lah berat hati. Ya Allah, berikanlah suamiku kesihatan yang baik dan jauhkan lah dia dari sebarang musibah. Amin...

Berat hati nak tinggalkan tiga buah hati ni.
Dari kiri: Anak Raja Pucuk Kebambam, Putera Pucuk Kelompang, Puteri Pucuk Kedaung

6 comments:

Omecool20 said...

Bagus dapat peluang :) selamat berjaya ! :D

maizikeem said...

insyaallah..don't worry asnida. We are here to standby! he's OK now. You focus on what you are suppose to be doing and come back safe. See u soon!

ninest123 said...

replica watches, louis vuitton, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, louboutin shoes, cheap oakley sunglasses, sac longchamp, air max, nike air max, kate spade outlet, ugg boots, nike free, ugg boots, christian louboutin outlet, nike outlet, jordan shoes, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louboutin pas cher, prada handbags, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, prada outlet, nike roshe run, nike air max, tiffany jewelry, uggs on sale, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, longchamp, burberry, louboutin, louis vuitton, louboutin outlet, louis vuitton outlet, michael kors, tiffany and co, longchamp outlet, ralph lauren pas cher, air jordan pas cher, chanel handbags, replica watches, louis vuitton, polo ralph lauren outlet, tory burch outlet, longchamp outlet, longchamp pas cher, nike free, oakley sunglasses

ninest123 said...

burberry outlet online, michael kors, hermes, tn pas cher, north face, true religion jeans, new balance pas cher, air force, coach outlet, michael kors outlet, ralph lauren uk, sac guess, true religion jeans, kate spade handbags, ray ban uk, coach outlet, timberland, michael kors outlet, nike air max, converse pas cher, hollister, burberry, lululemon, north face, ray ban pas cher, nike free run uk, michael kors outlet, hollister pas cher, michael kors outlet, vans pas cher, true religion jeans, replica handbags, michael kors outlet, abercrombie and fitch, nike roshe, oakley pas cher, nike blazer, nike air max, nike air max, michael kors, michael kors, vanessa bruno, coach purses, ugg boots, hogan, lacoste pas cher, michael kors, ugg boots, mulberry, true religion outlet

ninest123 said...

ralph lauren, insanity workout, north face outlet, mont blanc, gucci, instyler, reebok shoes, babyliss, ferragamo shoes, wedding dresses, asics running shoes, longchamp, iphone cases, bottega veneta, soccer shoes, converse outlet, mac cosmetics, nike roshe, jimmy choo shoes, abercrombie and fitch, chi flat iron, hollister, nfl jerseys, nike huarache, baseball bats, louboutin, p90x workout, birkin bag, nike air max, nike trainers, vans shoes, beats by dre, lancel, oakley, giuseppe zanotti, nike air max, soccer jerseys, mcm handbags, herve leger, ray ban, north face outlet, celine handbags, vans, new balance, timberland boots, hollister, valentino shoes, lululemon, hollister, ghd

ninest123 said...

coach outlet, moncler outlet, canada goose, pandora jewelry, louis vuitton, canada goose, marc jacobs, louis vuitton, wedding dresses, louis vuitton, moncler, canada goose, moncler, bottes ugg, swarovski crystal, pandora charms, moncler, ugg boots uk, juicy couture outlet, replica watches, ugg,uggs,uggs canada, canada goose outlet, moncler, louis vuitton, moncler, pandora charms, swarovski, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, karen millen, canada goose outlet, pandora jewelry, links of london, moncler, ugg pas cher, montre pas cher, thomas sabo, toms shoes, juicy couture outlet, moncler, supra shoes, doudoune canada goose, sac louis vuitton pas cher, canada goose uk, hollister