Sunday, July 25, 2010

My Big and Tall Handsome Guy


Semalam bawak Asyif gi jab utk 5 months dia.. Memang tiap kali gi klinik Dr. Chong ni tak sabar nak tengok berat dia. So.. now Asyif dah cecah 10.1 kg. Tak naik banyak.. last month 9.5kg so +- 600 g je la naik kali ni. Selalunya naik lebih dari 1 kg. Ok la tuh, Asyif pun dah nampak kurus sikit. One more thing, tinggi dia 71 cm. Doktor kata, he is a big and tall baby. Suppost baby sebaya dia, paling tinggi pun 68 cm, tapi Asyif dah lebih tinggi. Ikut ayah dia la tuh.. leh train main basket ball nanti mcm ayah. So far alhamdulillah... Asyif anak yang sihat. Senang nak handle. Belum pernah demam sejak dlm habis pantang. Menangis hanya bila dia lapar rasa tak selesa nak tidur. Selain tu, dia memang happy baby. Senyum je.. pandai nak main ngan kakak dia. Tunggu masa je nak terkam kakak dia tuh... sekarang ni dah leh meniarap dan roll balik. Pastu dalam usaha nak angkat punggung dia... Pasal pemakanan, saya dah mula bagi solid food atas nasihat doktor. Mula dengan nestum beras dengan susu, pastu petang2 bagi makan farley rusk. Bagi sikit2 je dulu. Tapi nampak gaya memang kuat makan anak saya sorang ni. Bila habis je bising...mcm tak cukup. Tapi saya tetap control.. kena jaga pemakanan dia. Heheh.. apa2 pun bersyukur sangat Asyif baby yang sihat....

3 comments:

mscabbage said...

Alhamdulillah....

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wahh lps nie dah boleh prepare solid foods utk asyif ;-)

maizikeem said...

asyif has a unique pointy ears! Make him even cuter!!