Saturday, January 02, 2010

Welcome 2010

Salam tahun baru... Alhamdulillah..dah melangkah ke 2010 dah kita ni yer. Setahun lagi nampaknya usia meningkat. If before ni saya dah review pencapaian 2009... ni nak kena letak azam untuk tahun 2010 pulak...

1. Nak lahirkan baby As ni sama mcm lahirkan Aszra dulu.. tak yah ambik epidural ke.. Doa sangat2 baby ni sihat .. setakat hari ni dah cecah 2.5kg dlm perut.. tak tahu la keluarnya nanti berapa berat dia.

2. Nak breastfeed baby selama mana yang mampu. Dulu time Aszra saya tak menyusukan dia secara penuh. Dapat beberapa bulan je. Regret sangat sangat. So far axa tengah kumpulkan maklumat pasal breastfeed dan akan join kelas breastfeeding yang betul. InsyaAllah.

3. Nak kuruskan badan.. ni azam yang selalu kena carry forward. Tapi InsyaAllah 2010, saya akan cuba sedaya upada especially lepas bersalin nanti.

4. Education Aszra . Aszra akan start music class kat Yamaha 2 Januari 2010. InsyaAllah nak kekalkan dia dlm kelas tu dan juga kelas mengaji dia. Pastu nak ajar dia kat rumah.. nak practice home schooling yang mcm mummy dania & alisya buat. Year 2011 baru hantar aszra masuk mana2 kindergadren. Still searching the best..Smart Reader.. Little Caliph.. Nuri.. Enopi..Kumon..Cambridge.. kena pilih betul2 hujung tahun nanti.

5. Cuti-Cuti Malaysia - Maybe nak gi jln2 dlm negara je la tahun ni. Baby kecik sangat kalau nak travel jauh2 kan.. at least baby dah setahun leh la gi travel oversea... p/s to Ayah Aszra... ada 3 tahun je lagi utk kumpul duit untuk ke destinasi Juara World Cup 2006... Chaiyok2...

6. Nak kumpulkan bahan for my Phd. Kena start dari sekarang nampaknya.. kena cari tajuk yang sesuai dan buat sikit research before sambung nanti. Bila nak sambung dan di mana??? tungguu... Juga nak tolong Ayah Aszra cari universiti yang sesuai untuk sambung Master this year.. Dah tertangguh dari tahun ke tahun...2010 ni kena realisasikan ok...

7. Nak jadi anak, isteri, ibu, kakak, pekerja yang baik..kumpulkan sekali.. Yang ni bukan untuk tahun 2010 je.. tapi untuk selama2nya.... InsyAllah...

Selamat Tahun Baru Semua.....

2 comments:

Dania's mummy said...

adei.. takutnya statement tu axa ooiii... sy bukan la buat homeshcooling sepenuh masa, just nak spent time dgn budak2 ajer...

as a.k.a axa87 said...

Ok la tu.. saya dapat banyak info pasal website yang ada aktviti untuk kanak2 from your blog la.. tak payah search tempat lain dah.. saya ni memang tak minat nak search.. selalu dpt link yang salah.... heheheheh