Monday, January 04, 2010

Dah tengok Sherlock Holmes??


Salam petang Isnin.. First day bekerja di tahun baru.. ada semangat baru ker?? He..eheh cuba bersemangat pagi ni... tapi jalan agak jam pagi ni.. Nak keluar dari Setia Alam pun jam.. sebab kena lalu kat Tenby International School.. berderet kereta mak bapak beratur nak gi register anak agaknya... Saya ni.. dah kurang mood bekerja.. bila badan dah berat cam gini rasa nak ambik cuti lak.. tapi kerja tetap kerja. Bertahan selagi mampu. Tak ada plan pun nak cuti awal before bersalin ni.. biar lah tunggu due.. dulu masa Aszra pun sehari sebelum warded nak bersalin.. saya masih lagi drive gi kerja..heheh


Tujuan asal nak citer pasal movie Sherlock Holmes. Dah selesai dah tengok...ehheheh Sabtu lepas.. kali ni tengok berdua-duaan je ngan Ayah Aszra. Mana si Aszra??? Boleh lak malam tu dia nak ikut Mamacu dia balik umah Wan. (actually dia nak tunjuk ngan mamacu ngan pokcu dia pandai menyanyi ngan mic ler tuh....). Sabor je la.. Saya lak emo.. menangis tak tentu sebab anak tak ada satu malam... Untuk menghilangkan kehibaan anak tak ada..ayah Aszra ajak gi tengok movie.. samada Sherlock Holmes atau Avatar. Oleh kerana saya pun minat kat Robert Downey Jr... (teruja tengok dia dlm IronMan..hensem) so tengok lah Sherlock Holmes.

Citer ni best la.. suka karektor Sherlock Holmes yang bijak sungguh buat analisis dan mempunyai daya observant yang sangat tinggi. Gi mana2 mata dia sentiasa tengok kiri kanan..dan sangat pantas nak tengok apa2.. genius la.. ada ke real live orang cam gini ek.. ada kot.. citer dia banyak berckp la.. thats y saya prefer tengok citer cam gini kat wayang.. sebab kalau saya beli DVD dan tengok kat umah.. nampaknya DVD tu la yang akan tengok saya.. sebab confirm tido especially tengok kat bilik sambil baring2 atas katil. Kalau kat wayang memang susah nak tido.. Citer2 yang banyak berckp ni memang kena bagi perhatian penuh... sebab setiap skrip dia penting.. apatah lagi citer ni pasal penyiasatan.. nak solve kan kes.. tapi apa2 pun memang best aaaa citer dia.. Robert Downey tu memang hensem lorrrrrr... walau pun dlm citer tu nampak serabai, tapi tetap hensem.. huhuhuh... (jangan jeles la ayah Aszra.. awak tetap paling comel....hehehe)

6 comments:

eQbalzack said...

tiket abes sabtu lepas...akhirnya tgk cite alvin & chipmunks...hehe

eYe said...

best ek citer die...nak pi tgk gak la...minat gile ngan hero tu....

as a.k.a axa87 said...

Abg Eqbal - yup memang citer ni selalu sold out.. kena booking atau beli online je senang..

Ai - gi la tengok dengan suami baru tu..eheheeh hanimoon ke mana?

eYe said...

x dot lagi la kak...ujung taun ni memasing sbk closing account...postpone la nmpknye...ni pun baru pindah rumah...ti jmpt la dtg

as a.k.a axa87 said...

Dok mana sekarang ni Ai..

aidarauf said...

Robert Downey memang handsome!! This is a very good movie, I agree!!!