Wednesday, May 07, 2008

Orang Besi yang best

Salam di hampir tengah malam. Axa dan ayah aszra baru je balik menonton movie Iron Man lakonan Robert Downey Jr. Rating 5 stars. Best! Dah hampir seminggu ayah aszra merengek nak tengok citer ni sejak premier nya on 30 April hari tu. Tapi sebab busy sangat...so ambik masa seminggu la baru nak tengok citer ni. Selalunya bila movie yang comic base ni axa dan ayah aszra takkan miss nak tengok premier... maklum la.. axa ni bersuamikan lelaki yang gila comic esp comic Marvel dan DC. Kat almari rumah ni ada satu ruang belah atas memang penuh dengan comic dia je.. dan kalau gi Mid Valley, kedai comic tingkat atas sekali (sebelah Toy City) tu memang jadi tempat wajib pergi. Bukan takat comic.. miniature super hero comic ni pun ada kat umah ni. Jadi pameran. Spider Man, Hulk, Ghost Rider.. semua la ada. hehehe..banyak citer pasal ayah aszra je ni.. tapi itu la kenyataannya.

hensem jugak Robert Downey ni..

Berbalik pada movie Iron Man.. sangat berbaloi kami menonton tadi sebab harga tiket hanya RM 6. Terkejut axa.. oo patut la, hari Rabu. Di samping itu axa berjaya meracun Sato dan Zam yang memula mcm tak jadi nak join tapi lepas dpt sms racun harga tiket RM 6 terus meleleh air liur.. terus join tengok sekali.

Pada yang minat comic Marvel Iron Man ni...gi lah menonton. Sangat best.. Citer futuristic yang terbaik after Transformers la... even banyak adegan ganas... tapi masih terselit nilai2 kemanusiaan, kewarasan dan keamanan...so, apa tunggu lagi.. hehehhe.

2 comments:

Omecool20 said...

Hi guys .. yep ..memang best citer dia. ;-) Tgk hari Isnin lepas ..sbb Ome pun gemar komik masa budak2 dulu .. tak sebrutal ayah .. tapi tahu la a bit ttg watak2 ni. Memang tgk the whole thing .. kept watching for the comic parts ... esp, the first armor ... definitely two thumbs up :D

as a.k.a axa87 said...

hai azmier.. minat jugak ek. cool kan.. part dia belajar terbang tu best..hehehe...

hows life.. baby?? semua ok?? lama tak dengar citer.