Tuesday, March 31, 2009

Aszra & Arts

Salam.... tertiba rajin lak axa tiap2 hari update blog. Heehhe.. just nak citer dan tepek gambar je. Still pasal Aszra. Selain minat dia dengan princess2 ni.. satu lagi hobby dia ialah.. melukis. Wahhhh... umur 3 tahun sudah boleh melukis ker?? Dia tak pandai lukis apa2 pun.. tapi dia suka sangat painting. Pernah sekali dia tengok kat dlm tv kot. So.. dia mintak belikan water color untuk dia. So... kami ni pun beli la.. Ada setengah orang kata, buat apa bagi budak2 kecik main benda2 cam gitu.. buat kotor rumah je. Tapi bagi axa... selagi dia ada minat kenapa kite nak hentikan apa yang dia suka kan. Even aszra baru nak masuk 3 tahun, axa tak ada masalah nak ajar dia tentang baik buruk. Alhamdulillah... axa bagi dia melukis dengan water color, sikit pun tak ada problem... tak ada pun tumpah sana sini, tak ada pun conteng sana conteng sini. Apa yang perlu kite buat ialah tunjuk kan dia cara yang betul... bebudak kecik cam gitu, senang masuk ke otak apa yang dia belajar. Axa tak mahu merencatkan minat dia. Kalau tertumpah atau kotor sekali pun, biar dia learn a lesson.
So..ni gambar2 masa Aszra buat painting.. Walau hasil lukisannya tak rupa apa... always give her pujian untuk teruskan minat dia....

ni proses tambah warna

ambik warna sikit

start lukis

Sangat khusyuk budak kecik ni

Tambah color lagi...

Lepas dah lukis.. kami letak kat frigde... tu antara lukisan pertama aszra kecuali yang tengah tu lukisan ibu... heheheh

Ni pulak...bua kolaj kat muka dengan sticker.

Suka benor...

4 comments:

bANgsaL buROk said...

sungguh abstrak skali lukisan aszra..hehehehe...

~SaTo OrEo~ said...

good attemp la k.as.. memang patot diajar neh..mana tau satu hari nnt dpt buat masterpiece.. ;)

aszra so genius..hehe..

as a.k.a axa87 said...

Tim.. memang sangat abstrak.. hanya dia je yang paham

Sato.. agak2 kalau jual tu ribu-riban tak harga dia..eheheh..

Timmy said...

ala this season punye CSI Vegas mmg i tak smpt lansung nak tgk laa... tension btol... tapi dalam usaha nak download le... lepas settle semester ni la baru nak layan