Tuesday, April 07, 2009

Its My Life

Salam pagi selasa. Mendung je pagi ni. Nampaknya tak kering la kain baju yang di basuh. Hehehehe.... bila cuci baju je mesti hari hujan. Semalam, Isnin.. agak busy dengan kerja. Ada banayk ammenmend yang nak kena settle by Rabu. Ada orang kata kerja gomen ni senang la..goyang kaki la.. tapi cuba la masuk department axa, Program E-Pembelajaran. Jadual kerja sangat pack ok! Tekanan nya sama je macam kerja swasta. Dengan kerja yang melambak. Dengan manusia2 dengan pemikiran yang tah apa2... semua kita nak kena tolerate. Cam gitu la.....membebel lak pagi2 ni. hehehe.

Citer weekend... banyak pasal bowling je. Since khamis malam.. axa dah duk main bowling. Jumaat malam... ladies league kat Pin Junction, Damansara. Kali ini Aszra teman kan ibu. Kami berdua je. Ayah Aszra gi futsal. Pening Aszra, nak ikut yang mana satu. Finally Aszra ikut ibu. Sure aszra confuse nak aktif sukan apa. So far bowling pun dia suka.. futsal pun dia minat.

Sabtu pagi. Kelas pertama Aszra kat Tumble Tot. Rugi lak tak ambik gambar. So.. lepas ni every saturday.. aszra akan gi kelas. Kelas dia ni... ada belajar alphabet, numbers.. menyanyi, buat arts. Seronok sangat. Aszra pun lately ni dah banyak inprovement. Dia faham english..kelas dia semua in english. So.. sekarang ni aszra dalam proses berkomunikasi in english. Ngan ibu dan ayah pun dia dah berangan speaking english. Bahasa melayu dia dah sangat terror... siap dengan penggunaan kata hubung "tapi", "kalau" "sebab","kalau tidak" dan mcm2 la. Tak pernah kami ajar... maybe sebab dia dengar setiap hari kot. Budak2 sebaya aszra ni memang tengah banyak belajar. Ada satu lagi.. sekarang ni kalau dia terkejut, dia sebut " Oh my god". Axa rasa dia tengok tv kot. Balik dari kelas terus balik rumah. Tok Wan ngan Tok Ayah datang bawak pasu dan pokok bunga. Sangat suka... rumah axa sekarang ni dah menghijau je. Thanks ibu dan ayah..

Malam Sabtu ke Pin Junction lagi... ada kejohanan Double Trouble anjuran MalaysianBowlers. Seperti biasa.. axa antara yang sibuk dengan registration. Main tetap main... walaupun kaki mcm sakit sebab 3 malam berturut2 main bowling. Aszra sentiasa teman ibu ngan ayah. Kali ni aszra dah tak kekok nak main2 ngan auntie dan uncle2 dia. Habis uncle Zam dan uncle Wayi kena dera. heheheh.



Ahad... kami sekeluarga ke wedding anak cousin axa. Kira pangkat anak sedara la ni. Tema nya merah maroon... so kami pun kena la pakai color merah maroon.... huhuhuh.


Aszra dah pandai bergaya nak gi wedding...

Dengan mak2 sedara2 dan sepupu2


1 comment:

shima ariff said...

Hi, As, Shima selalu jengah blog As. Wah, byk xtvt + bisnes cupcake dgn kerja ofis lagi. Mmglah kerja Kerjn mana ada lepak. Shima ni cuma as a Setnographer pun mcm nak pecah kpala kdg2 tu. Ambil minit mesy. Mcm2 mesy kena attend. Hal2 berkaitan Klang ni, dr perancangan, masalah sosial, aktiviti kemasyarakatan, pelesenan dan blabla2. Semua kena tau.

As, lahir tahun '78 ke '79? Shima thn '78. Aszra lahir 28.5.2006 ke? Khadija 28.5.2007.

Mcm mana nak tmbh ahli keluarga? Jgn mare. Shima rasa As krgkan skt main boling tu, bkn apa, kat sini ada 2 3 member yg aktif boling, lmbt lekat, ada yg gugur. Just nak share tak taulah btl ke tdk benda ni.

FYI, tgh bln 8 ni Shima akan tmbh family, actually kami tak sangka akan dpt baby lg dlm waktu terdekat ni. Klu ikutkan nak thn dpn ke, yelah masa Khadija dulu caesar. Tp pujuk jgk hati ni terima kenyataan, dah rezeki Allah nak bg.

K lah, kt doakan yg baik2 utk As. Moga2 impian dptkan adik utk Aszra tu termakbul. Amin. Yelah, apa ertinya harta menggunung tak setanding dengan jumlah zuriat yg akan mendoakan kt nanti.