Tuesday, August 12, 2008

Ikan Laga di Kampung Baru

Last night, balik dari office, axa dan ayah aszra makan kat Chop & Steak, Kg Baru. Dah lama kami tak ke situ. Banyak perubahan yang dibuat. Kalau dulu, boleh nampak tikus2 berkeliaran di tepi2 jalan, tapi banyak kerja-kerja naik taraf dah dilakukan. Kaki lima nampak cantik dengan batu-batu hiasan yang menarik. Bagus la mcm ni kan... Kg Baru tu kan.. satu2 nyer kampung yang terletak di tengah2 bandaraya KL tu.



Balik pada citer axa, ayah aszra suggest kami ke sana. Thanks ayah aszra yang sangat memahami especially di saat axa dalam keadaan stress macam semalam. Alhamdulillah..pagi ni getting better... biar orang yang buat hal yang tanggung apa yang dia dah buat. Ok, about Chop & Steak pulak..pun dah banyak buat penambahan.. makin luas restorannya. Last time pergi masa buka puasa tahun lepas. Axa hanya order Chicken Grill dan ayah Aszra dengan Sizzling Spare Rib nya. Makan puas-puas. Lega...Kenyang.


Gerai ikan laga depan Chop & Steak Kg Baru

Pastu kebetulan depan Chop & Steak tu ada lak jual ikan laga. Tiba2 macam terbekanan nak beli. Balang ikan laga axa dah lama kosong sejak ikan kesayangan axa mati 2 tahun lepas. Ikan laga axa mati sebab axa.. menangis axa masa tu. Axa tak sedar.. axa on the phone, betul2 sebelah ikan tuh. Rupanya ikan ni tak tahan dengan gelombang phone. Terus mati... betul2 sedih axa masa tuh. So.. malam tadi axa beli seekor ikan laga warna biru. Axa letak dalam balang tu... hopefully ikan ni akan hidup lama....

4 comments:

shafa said...

Tikus sekarang ni berani2, kucing pun dia blh kejar. axa ikan blh mati gak kl kita ckap phone dekat ngn dia? blh wat experiment ni..tapi ksian plak dekat dia.

as a.k.a axa87 said...

hai shafa.. sekarang ni kg baru dah bersih dah...heheh

Memang, ikan boleh mati kalau kita gi tengah guna hp kat sebelah dia.. memula dia akan berpusing2.. pastu lama2 dia mati. Jangan la experiment... sedih la.. membunuh namanya tu ..heheh

shuzana said...

skrg kg baru dh cantek sgt..selesa..mayb dekat nak KL kot..

dasyat nyer..bahaya tul frekuensi hp ni kan..

~FaR3eD~ said...

salam..bole tnye, ade lgi ke gerai ikan 2 skrg? email kt fridvo_hoho@yahoo.com