Friday, August 22, 2008

Berkampung di IJN


Salam pagi Jumaat... dua hari ni memang agak mengantuk. Axa masih sibuk dengan kerja. Kerja SULIT terpaksa hold dulu... sebab team axa akan ke pertandingan Anugerah Inovasi. So.. semua tenaga kerja kena pulun buat preparation Inovasi la dulu.


Selain kerja, dalam 3-4 hari ni... axa, ayah aszra dan aszra sendiri berkampung di IJN. Ayah aszra ambik cuti 3 hari..start hari Rabu. Aszra pun join ayah aszra jugak. Axa je yang takleh nak bercuti. Tengok la..kalau kerja ok ..by tengah hari ni nak half day terus ke IJN. Ooo lupa lak nak citer. Kenapa kami di IJN?? Ibu mertua axa kena menjalani procedure untuk letak pacemaker kat jantung nya. Finally Ibu setuju sebab heart beat Ibu memang laju dari orang biasa. Lately ni pulak, doktor noticed ada laps beberapa saat. Agak bahaya. So.. semalam, kul 8 pagi, alhamdulillah Ibu dah menjalani pembedahan untukletak pacemaker tu. Pacemaker ni ikut kata kak Dura, macam bateri yang tolong stabilkan jantung.


So.. since Rabu.. memang dah berkampung kat IJN. Ibu dapat bilik single yang agak besar.. kelebihan as bekas government servants dan juga ada anak yang jadi doktor kat situ(Kak Dura). Best kan.. kalau Aszra jadi doktor.. senang axa bila sakit dah tua nanti..InsyaAllah... Kebetulan pulak.. satu floor dengan Tan Sri Musa Hassan (Ketua Polis Negara) yang kena buat bypass sebab tiba2 kena serangan jantung beberapa hari lepas. Dan Tan Sri Musa tu pulak kawan Ayah mertua axa... senang pergi melawat. Jumpa juga Jalaludin Hassan (adik Tan Sri Musa). Pastu ramai la VIP2 yang datang. Banyk betul bunga kat depan bilik Tan Sri tuh. Polis pun ramai... 24 jaga entrance kat tingkat 2 tu. Yer la..bukan semua orang boleh melawat..heheheh

3 comments:

fara mustapha said...

Diharap ibu axa sihat hendaknya, dan bertambah sihat...insyallah. Pstt...axa, handsome ker jalaluddin in live...heheheh...fara ni peminat dia..heheheh...

as a.k.a axa87 said...

hai fara..we all sihat2 je..
boleh tahan la jugak jalaluddin hassan tu... tinggi orang nyer.. dan segak.. tapi dah nampak banyak uban dia. Ramah...senyum je bila jumpa orang

misa said...

muge cepat sihat.. amin...