Wednesday, January 09, 2008

Selamat Tahun Baru 1429 Hijrah

A'kum...salam pagi Rabu. Sesuai ke gambar ni ngan tajuk axa...hehehe.. saja je..lama axa tak citer tentang aszra.. lately ni aszra dah pandai nak menyanyi. Pandai pegang mic, pandai pegang gitar ....dan terus menyanyi. Eventhough tak faham apa yg dinyanyikan... tapi dia memang nyanyi. Sometimes kalau dengar radio.. kalau ada sebut la la.. atau ohh.. dia akan follow..la la.. ohh... sangat buat axa terhibur. Aszra lahir dalam keluarga berdarah seni. Tak mustahil.. she'll love music too like us. Music je ke.. ngaji??? Tu yang buat axa rasa sejuk je perut mengandung kan dia.. dia kenal, jenis2 bunyi ni. Kalau dengar azan, org mengaji... dia akan angkat tangan mcm baca doa. Kalau nampak sejadah, dia akan bentang dan duduk atas sejadah + menonggeng (ala2 sujud)..kadang2 sampai tertiarap...(selalu tengok atuk sembahyang) dan lately ni dia nak mintak pakai telekung pulak... (sebab nampak wan pakai telekung). Dalam usia tak sampai dua tahun.. she capable buat mcm2 benda. Axa boleg suruh dia buang sampah, ambik bantal dr atas katil, ambik pampers.. banyak lagi. Pernah mengalir air mata axa terharu... bila masa tu dia tengah baring tengok tv, axa mintak dia ambik bantal...terus dia bangun, masuk bilik ..panjat katil..tarik bantal kekabu yang agak berat tuh...dan bawak bagi kat axa. Tuhan je tahu masa tu.. betapa axa bersyukur dikurniakan anak yang mcm ni... doa sangat...mintak kekal sampai aszra dewasa. InsyaAllah....


Ok la.. sempena tahun baru Islam ni...axa pun nak wish jugak..Selamat Tahun Baru buat semua umat islam. (takkan new year org putih je kite nak wish kan). Semoga.. buku baru yang akan dibuka lepas marghrib nanti, akan kita isi dengan amalan yang baik. Axa sendiri, akan cuba memperbaiki diri dan peribadi, amal ibadah... semoga diampun dosa2 lalu.. dan mohon diperkuatkan Iman untuk meneruskan kehidupan di tahun baru ini. Amin.. semoga 1429 H ini.. memberi banyak penginsafan untuk memuhasabah diri dalam membentuk kehidupan yang lebih baik dan cemerlang. Mudah-mudahan, kita sempat bertemu dihujung tahun akan datang. InsyaAllah....

2 comments:

...$weE+ 666... said...

aszra pon cam fenriz arrr... bleh geng? hehehe... mmg la kita nak balance kan minat dgn kewajipan sbg seorang muslim kan... cam fenriz, rock2 gak... solat jgn luper! :)

slm maal hijrah 1429H to axa & co!

as a.k.a axa87 said...

thankz ZZ..