Friday, January 11, 2008

Aszra's Cheese Cake Project


A'kum...salam pagi Jumaat, 2 Muharam 1429 H. Ramai orang cuti hari ni..ofis lengang. Ye la..masing2 nak cuti panjang since semalam kan cuti Maal Hijrah. Apa axa buat semalam?? Finally.. axa berjaya buat my own cheese cake. Thanks sangat2 kat Julia yang jauh di Rusia sana. Yang sudi kongsi resepi dan tak jemu nak jawab macam2 pertanyaan axa pasal cara2 nak masak cheese cake ni. Axa puas hati sangat2. Memang betul kata Julia.. kek ni boleh duduk kat Secret Recepi. He heheh... Sedap sangat... totally cheese. Ni la kali pertama axa cuba cuat cheese cake. First time dengar cara bakar cake kena letak air dlm oven. First time guna philedelpia cheese dan sour cream. Kek ni cost dalam RM 35. Sebab tu la cheese cake mahal kan. But.. dengan taste nya yang sangat sedap..its worth it. Lepas ni.. axa akan explore nak buat blueberry cheese pulak (favourite ayah aszra).


Sementara nak bagi cheese kek axa tu betul2 sejuk dan sedap untuk dimakan, kami sekeluarga gi AEON Bukit Tinggi. Baru buka awal bulan 12. Besar betul.. tak sempat jalan habis pun. Jumpa pulak cousin axa, Kak Ina sekeluarga.. Dah besar si Iman. Kat Jusco, kami belikan aszra study set. Memang dah lama axa berniat nak beli kerusi meja untuk aszra since dia memang suka tulis2, dan baca buku. So.. aszra dah pun dapat dan dia memang suka! He..he he.. nanti dah besar belajar pandai2 ok. (common hope from mak2 bapak..huhuhu..but InsyaAllah she will). Balik rumah terus sambar cheese cake tu. Memang la SEDAP. Hehehhe....


Cheese cake yang dah tinggal hampir separuh.


Aszra bergaya dnegan kipas


Ni la study set aszra. Busy betul anak ibu study...huhuhu

7 comments:

mak farhah said...

Tahniah! jd pon...

tim said...

kak as... mintak resepi... menggoda btol!!! slurppp....

nikfarizah said...

Kak Nik nak resepi...pleaseee and cara nak buat step by step..thank you..

milo said...

kak as.. saya pon nak resepi.. ohoho.. nak kumpul wat koleksi.. buatnye tatau bile.. esk.. oven tadek lagik nih.. dlm wish list 2008.. wakakaka..

auntie sato said...

nyum nyum.... sedap...
tapi saya tadek kekuatan lg nak masak2 kek neh.. slalu try n error lauk pauk jek..huhu..

nnt sy mintak resepi kat milo lah.. :P

milo said...

ahaha.. sato.. kite simpan resepi je.. kalu nak makan kek kite mintak kat Tim.. nyeh nyeh nyeh..

as a.k.a axa87 said...

resepi??? boleh je... tapi takat simpan je buat apa??? hehehe..