Wednesday, May 23, 2007

RUMAH KAMI

a'kum.. salam di pagi Rabu. Axa sakit kepala dah beberapa hari... breathing pun tak betul sangat. Biasanya tu tanda2 stress. Hmm... naper la stress... biasa la.. ni la life. Kalau tak stress tak mencabar la kan.

Ahad lepas keluarga kecil axa ke Bandar Setia Alam utk program Meet Your Neighbourhood yang dianjurkan oleh SP Setia (developer Setia Alam). Kali ni khas untuk pembeli rumah jenis Arundina (Semi -D Attached) dari kul 2 - 4 ptg. Bagus la SP Setia ni.. anjurkan program mcm ni. Walaupun rumah tak siap lagi.. kami dah mula kena jiran tetangga. Rata2 Chinese..Family Melayu dan India tak banyak sangat tapi tu bukan masalah bagi axa pun. Axa tak kisah saper jiran axa as long we can live dengan baik kan. Mula2 program makan2.. banyak betul makanan...then ada game pastu kami semua di bawa naik bas melawat sekitar Bandar Setia Alam yang beratus2 ekar tu. Kat situ axa berkenalan dengan Adrian and his family...dia bakal jadi jiran terdekat dan axa sebab rumah dia selang sebuah dengan axa. Then Adrian jugak introducekan axa dengan www.setiaalam.net. Memang menarik.. Web site ni khas untuk pembeli2 rumah di Setia Alam dan Setia Ecopark untuk berkenalan dan berkongsi idea mahupun masalah sesama sendiri. Axa benar2 suka dengan komuniti yang mcm ni. Even nanti kami ni susah nak jumpa secara fikizal (masing2 keluar pagi balik malam) tapi dengan adanya virtual komuniti ni kami dapat share apa2 je berkenaan dengan kejiranan di Setia Alam.

Adrian's family in front of their future home.. In the red circle tu la RUMAH KAMI.
(dijangka dapat diduduki at least early of 2008)

p/s: thanks to Adrian for the photo.. siap masuk site lagi.

Info tentang Setia Alam

www.setiahomes.com
www.setiaalam.net

4 comments:

adriantai said...

i balik nanti check tengok ade tak ambil gambar rumah axa. masa tu, i ada ingat nak ambil gambar dan post kat SARA utk axa. tapi skarang tak ingat jadi ambil gambar ke tak... hahaha...

nanti i check, ya? :)

adriantai said...

sorry... went home and check. i guess i finally din take any photos of your house. i thought i did... hmmm...

but i visit SA every 2-3 weeks. if you ok with it, next time i can take some photos for you.

i know dareksia took some window measurements already (to prepare for grills, etc). you want it? once i get it, i can email you. i might also make my own measurements, just to confirm his measurements and mine almost the same. :)

as a.k.a axa87 said...

Wah.. already prepare for grills.. good good.. i want the measurement too.. need to do some budget.
btw.. thanks.. just e-mail me at axx87@yahoo.com

shahril aley said...

wah excited betoi si kakak kite ni dengan umah baru die. hehehe... saya tak tau bile boleh beli sebiji rumah ni