Monday, December 18, 2006

Hujung Minggu Yang Penat





A'kum..
Salam di petang Isnin yang indah dan terang. Axa masih keletihan.. Hujung minggu, dua hari yang penuh dengan aktiviti. Sabtu, seawal 8 pagi, axa dan keluar ke rumah Ucu, hantar hantaran yang adik dah siapkan. Malam sebelum tuh tidur kat kul 2. Lepas minum kat rumah Ucu, terus ke kedai hantaran kat Klang. Last minute ucu suruh carikan bekas untuk letak cincin. Jalan macam jam la jugak. Then terus gi pasar borong Jlm Meru cari bunga hidup untuk letak kan sirih junjung. Pasti balik rumah dan masa tuh plak mak andak hantar kek untuk di letak dlm kotak. Laaa mana kotaknya. Sekali lagi axa keluar ke pekan beli kotak pulak. Ayah Aszra plak sibuk gi tukar minyak hitam keta matrix. Sib baik ada Aus, sepupu axa yang sudi jaga aszra. Axa ngan adik bertungkus lumus siapkan sirih junjung, coklat, tempat cincin dan bekas kek. Masa tuh dah kul 1 lebih. Mak suruh gi umah ucu kul 2.30. Sib baik semua siap tepat pada masa. Kul 2.30 we all gerak ke umah Ucu dan sampai2 tengok sedara mara belah ucu Isa dah sampai. Lepas asar semua gerak ke rumah perempuan. Majlis berjalan lancar. Alhamdulillah...InsyaAllah akhir bulan 4, Ida dan Ungah akan disatukan.

Ahad plak, Axa, Ayah Aszra, Afat dan Jebat join Discovery Selangor - Treasure Hunt. Awal pagi, kul 6.15 mak ketuk pintu bilik axa, bagi tahu dah pukul 6.15 dah. Macam mana la axa boleh lupa kunci jam ni. Plan nak bangun kul 5.30 sebab nak bertolak keluar kul 6.30. Apa lagi, mcm kartun la axa dan ayah aszra bersiap. Sib baik la, jarak kapar ngan shah alam tak la jauh sangat. Sampai2 kat depan menara jam nampak kosong je. Seingat axa, penganjur tuh kata kat tempat sambut merdeka.. so kat situ la, call afat ngan jebat, diaorg dahtunggu. Ambik diorang dan we all terus ke area depan muzium. Hmm kat situ rupanya berkumpul. Tapi pelik, napa termasuk axa baru 12 kereta. Biasanya kalau treasure hunt hadiah ribu2 ni ramai yang suka nak masuk especially jerung2 laut dalam. Last2 ada 25 keta je yang join. Masa taklimat, axa dah dapat agak, consultant yang buat treasure hunt ni bukan org yang berpengalaman. Tak ada tulip dan cara bagi direction pun boleh +- kilometer nyer. Ada jugak axa dengar suara2 tak puas hati dari belakang. Meaning, kite nak kena tahu kita nak ke mana dan di mana kite berada. Kalau bukan org selangor agak payah la jugak. Sib baik axa familiar dengan semua tempat. Treasure kali ni memang relaks, we all tak payah berhenti dan turun langsung dr kereta. Berhenti pun sebab ada orang nak membuang dan nak beli rokok. Dan lagi satu kali ni otak yang bergeliga tidak diperlukan langsung. Cukup sekadar tahu membaca pun tak apa. Penat je bawak kamus, thesaurus. Laluannya, dari Shah Alam ke Pulau Indah lalu kesas highway, dan dr pulau indah ke Kuala Selangor lalu pekan meru dan bandar Kapar (home town axa tuh - sempat lambai mak tunggu depan rumah tuh). Dari kuala Selangor ke Shah Alam balik, lalu Ijok dan keluar di Lebuh Raya Guthrie. Sekejap je dah settle. Soalan senang, tak payah beli treasure, tak payah fikir. Kul 12 dah submit jawapan dah. Lagi satu penganjur ada bagi tahu, kalau mata seri.. tie break yang akan di gunakan ialah Slogan yang dicipta. So we all pun ada la cipta slogan in english "Amazing Voyage, No Boundaries". Slogan yang paling sedap akan di kira sebagai pemenang. Hmm subjektif sungguh. Dan masa penyampaian hadiah..yang menang semua nya guna slogan in BM. Satu jerung pun tak nampak dapat hadiah.. selalunya jerung2 yang ambik hadiah.. maybe jerung tak pandai buat slogan kot.. Kami memang kurang puas hati. Bayar mahal,tapi tak berbaloi. Pilih pemenang pun berdasar kan slogan. Then tak ada pun nak jelas kan jawapan pada peserta. Hmm ni la treasure hunt yang paling teruk yang axa pernah sertai. Balik rumah memang flat habis...

OK la.. nak wish HAPPY BIRTHDAY to SATO @ SUZIANE HASLINDA SUHAIMI yang ke 25 pada 17 Disember 2006. Semoga panjang umur dan cepat dipinang oleh WAN MOHD ZAMILY WAN HASSAN. Sekian, terima kasih.

5 comments:

cik sato said...

hehehe... macih wish bestday tuh kak as.. siap taip nama penuh yg tak tahan neh.. hahaha..

ninest123 said...

replica watches, nike outlet, sac longchamp, longchamp, longchamp pas cher, nike free, louboutin outlet, longchamp outlet, louis vuitton, ugg boots, jordan shoes, tory burch outlet, nike air max, ray ban sunglasses, tiffany and co, uggs on sale, ralph lauren pas cher, prada outlet, polo ralph lauren outlet, prada handbags, oakley sunglasses, nike roshe run, nike air max, cheap oakley sunglasses, ugg boots, louis vuitton outlet, michael kors, ray ban sunglasses, louboutin pas cher, kate spade outlet, tiffany jewelry, air jordan pas cher, air max, burberry, louboutin, polo ralph lauren outlet, nike free, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, longchamp outlet, louboutin shoes, louis vuitton, gucci outlet, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, oakley sunglasses, chanel handbags, christian louboutin outlet

ninest123 said...

coach outlet, hollister pas cher, abercrombie and fitch, converse pas cher, ugg boots, lululemon, true religion jeans, tn pas cher, oakley pas cher, ray ban pas cher, michael kors, hermes, michael kors outlet, true religion jeans, vans pas cher, mulberry, hollister, nike roshe, michael kors, michael kors outlet, vanessa bruno, nike free run uk, true religion jeans, new balance pas cher, nike air max, timberland, michael kors, coach outlet, ugg boots, ray ban uk, replica handbags, north face, true religion outlet, michael kors, ralph lauren uk, nike blazer, lacoste pas cher, nike air max, nike air max, michael kors outlet, burberry, air force, sac guess, coach purses, north face, hogan, michael kors outlet, kate spade handbags, michael kors outlet, burberry outlet online

ninest123 said...

iphone cases, mcm handbags, wedding dresses, lancel, p90x workout, babyliss, soccer shoes, ferragamo shoes, mac cosmetics, soccer jerseys, longchamp, gucci, timberland boots, nike huarache, lululemon, insanity workout, converse outlet, celine handbags, birkin bag, louboutin, new balance, asics running shoes, ghd, nike roshe, hollister, hollister, reebok shoes, nfl jerseys, nike trainers, nike air max, converse, ray ban, jimmy choo shoes, oakley, vans shoes, mont blanc, north face outlet, hollister, valentino shoes, abercrombie and fitch, beats by dre, herve leger, chi flat iron, north face outlet, instyler, ralph lauren, vans, nike air max, baseball bats, bottega veneta

ninest123 said...

montre pas cher, thomas sabo, moncler, moncler, moncler, karen millen, bottes ugg, toms shoes, pandora jewelry, links of london, ugg boots uk, canada goose outlet, pandora jewelry, canada goose outlet, supra shoes, hollister, moncler, pandora charms, ugg pas cher, louis vuitton, canada goose, moncler outlet, sac louis vuitton pas cher, moncler, moncler, wedding dresses, canada goose, swarovski crystal, moncler, louis vuitton, ugg,uggs,uggs canada, ugg,ugg australia,ugg italia, replica watches, canada goose, coach outlet, pandora charms, canada goose, doudoune canada goose, marc jacobs, louis vuitton, louis vuitton, canada goose uk, juicy couture outlet, juicy couture outlet, swarovski