Friday, December 15, 2006

Bila harga tol naik

A'kum..

Salam di pagi Jumaat yang indah ini, tak seindah mata axa yang membengkak lagi. Hmmmm... Semalam kerajaan dah umumkan harga tol untuk lima syarikat konsesi akan naik mulai tahun baru nanti. Naik antara 30 sen hingga RM 1. Banyak betul kenaikannya. Most of the tol kat lembah klang ni. Ada jugak yang axa selalu lalu. Pening pening.. dah ler minyak naik banyak, ni pulak tol. Apa nak jadi ni Pak Lah.. Nampaknya Pak Lah macam sengaja nak biar rakyat lagi tak suka dia.

Antara tol yang selalu axa lalu yang mengalami kenaikan tu ialah LDP, Kesas dan Lebuh Raya Cheras Kajang. LDP dari rm 1 naik sampai rm 1.60, Kesas plak dr 1.50 ke 2.20, Cheras kajang dua2 tol naik 30 sen. Kenapa la nak naik2 kan tol ni. Nak kata hebat sangat lebuh raya kat malaysia ni tak jugak. Contohnya kat LDP la.. yang tol kat Sunway tu, dia punyer jam.. tak pernah tak jam kot kecuali tengah malam. Pagi kalau lalu situ jam nyer more than 500 meter sebelum tol dan 500 meter lepas tol. Petang pun sama. Biasanya highway ni org guna sebab tak nak jam kat jalan2 biasa. So apa tindakan kerajaan nak menangani jam yang melampau kat situ? Takat banyakkan pondok tol je, tapi tak guna sebab lepas bayar tol pun still stuck kat situ. Memang rasa tak puas hati sangat. Ingatkan bila minyak naik, lalu tol pun tak apa la, as long dpt memendek perjalanan sekali gus mengurangkan penggunaan minyak, tapi sekarang pun tol pun naik nak buat cam mana. Sian kita2 yang berstatus middle class ni. Yang sakitnya kita. Orang2 yang high class ni tak kisah pasal tol dah sebab kadang2 diaorg ni tak bayar tol pun. Selalu tengok kalau ada ascort ngan polis kuda putih tuh..selamba je lalu tol tak bayar.. guna tiket orang kenamaan. Kereta pun ada lambang VVIP kan.. So bab2 tol ni perkara kecik je. Tak payah kecoh2 la konon2 nya. Kawan axa kat opis ni ckp, Najib sampai panggil semua editor setiap media massa supaya jangan citer lebih2 pasal kenaikan kadar tol ni. Kenapa? Takut rakyat memberontak? Terfikir kejap, kalau KJ pernah buat demonstrasi depan kedutaan US, why not KJ buat lagi kat depan Jabatan Perdana Menteri. Bela la nasib rakyat. Setakat nak lawan US.. jangan harap la leh menang. Lawan yang dalam dulu la...baru nak sibuk lawan luar.Hmmm.... memang hangin satu badan... sama hangin kat dalam hati ni...

5 comments:

milo said...

kak.. nak bayar tol pon leh jem.. jgn kata nak kuar tol..

ninest123 said...

replica watches, nike outlet, sac longchamp, longchamp, longchamp pas cher, nike free, louboutin outlet, longchamp outlet, louis vuitton, ugg boots, jordan shoes, tory burch outlet, nike air max, ray ban sunglasses, tiffany and co, uggs on sale, ralph lauren pas cher, prada outlet, polo ralph lauren outlet, prada handbags, oakley sunglasses, nike roshe run, nike air max, cheap oakley sunglasses, ugg boots, louis vuitton outlet, michael kors, ray ban sunglasses, louboutin pas cher, kate spade outlet, tiffany jewelry, air jordan pas cher, air max, burberry, louboutin, polo ralph lauren outlet, nike free, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, longchamp outlet, louboutin shoes, louis vuitton, gucci outlet, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, oakley sunglasses, chanel handbags, christian louboutin outlet

ninest123 said...

coach outlet, hollister pas cher, abercrombie and fitch, converse pas cher, ugg boots, lululemon, true religion jeans, tn pas cher, oakley pas cher, ray ban pas cher, michael kors, hermes, michael kors outlet, true religion jeans, vans pas cher, mulberry, hollister, nike roshe, michael kors, michael kors outlet, vanessa bruno, nike free run uk, true religion jeans, new balance pas cher, nike air max, timberland, michael kors, coach outlet, ugg boots, ray ban uk, replica handbags, north face, true religion outlet, michael kors, ralph lauren uk, nike blazer, lacoste pas cher, nike air max, nike air max, michael kors outlet, burberry, air force, sac guess, coach purses, north face, hogan, michael kors outlet, kate spade handbags, michael kors outlet, burberry outlet online

ninest123 said...

iphone cases, mcm handbags, wedding dresses, lancel, p90x workout, babyliss, soccer shoes, ferragamo shoes, mac cosmetics, soccer jerseys, longchamp, gucci, timberland boots, nike huarache, lululemon, insanity workout, converse outlet, celine handbags, birkin bag, louboutin, new balance, asics running shoes, ghd, nike roshe, hollister, hollister, reebok shoes, nfl jerseys, nike trainers, nike air max, converse, ray ban, jimmy choo shoes, oakley, vans shoes, mont blanc, north face outlet, hollister, valentino shoes, abercrombie and fitch, beats by dre, herve leger, chi flat iron, north face outlet, instyler, ralph lauren, vans, nike air max, baseball bats, bottega veneta

ninest123 said...

montre pas cher, thomas sabo, moncler, moncler, moncler, karen millen, bottes ugg, toms shoes, pandora jewelry, links of london, ugg boots uk, canada goose outlet, pandora jewelry, canada goose outlet, supra shoes, hollister, moncler, pandora charms, ugg pas cher, louis vuitton, canada goose, moncler outlet, sac louis vuitton pas cher, moncler, moncler, wedding dresses, canada goose, swarovski crystal, moncler, louis vuitton, ugg,uggs,uggs canada, ugg,ugg australia,ugg italia, replica watches, canada goose, coach outlet, pandora charms, canada goose, doudoune canada goose, marc jacobs, louis vuitton, louis vuitton, canada goose uk, juicy couture outlet, juicy couture outlet, swarovski