Friday, September 29, 2006

Kalau ku bilang Kalau

A'kum..
Salam di pagi Jumaat, penghulu segala hari bersamaan dengan 6 Ramadhan. Hari ni rasa agak letih sikit. Malam tadi axa, ayah aszra dan seorang sahabat bermain boling. Sampai rumah kul 1 pagi. Bangun sahur sekitar pukul 4 pagi..sempat mendengar sebuah lagu baru. Boleh meletup kot lagu ni.. Axa dan ayah aszra bersahur dlm pukul 4.30 pagi.. makan yong tau foo..banyak la plak.. tu la, masa membeli tak ingat. Makan berdua dan akhirnya tak habis. Ishhh membazir. Axa sempat tidur balik dan dikejutkan kembali dengan bunyi hon kereta yang tak henti2 seawal pukul 6.15 pagi. Ada kereta nak keluar dan dihadang oleh kereta lain. Ni la susah bila bilangan kereta melebihi tempat parking. Terdengar juga suara org2 yang tak puas hati dengan kebisingan subuh tadi...

Ni apa yang pernah axa fikir... Kalau ku bilang kalau, ingat tak script citer ada apa dengan cinta..dian sastrowardoyo yang sebut benda ni.. then hari ni axa nak pinjam kejap.

Kalau ku bilang kalau

Kalau masa boleh diputarkan kembali

1.axa nak balik masa zaman darjah 6 atau tingkatan 3. Sebab axa nak buat yang terbaik utk UPSR/PMR. Then boleh masuk asrama penuh atau mrsm macam kebanyakan kawan2 axa sekarang. (axa sekolah biasa je sampai form 5)
2.axa nak balik masa zaman tingkatan 3. Sebab axa nak lulus dengan cemerlang dan ambik jurusan sains, pastu further study dalam bidang perubatan. (teringat kat arwah nenek, axa pernah janji kat dia axa nak ubatkan dia masa dia sakit kalau axa jadi doktor.)
3.axa nak balik masa zaman axa di matrikulasi di kolej negeri. Axa nak pastikan dpt 4 flat masa final exam sebab axa memang bercita2 nak ambik jurusan perakaunan lepas tak berjaya buat medic. (axa ditawarkan jurusan teknologi maklumat walaupun pointer 3.57..sedih masa tuh)
4.axa nak balik masa zaman tahun dua axa di UKM sebab axa nak jumpa balik ngan ada sorang mamat yang axa minat giler masa tuh..tapi minat dari jauh je la..dan nak tanya dia..nak tak couple ngan axa..he..he.. (masa tuh dia dah ada makwe la.. tak pa..axa pun ada pakwe..)
5.axa nak balik masa axa putus cinta ngan first boyfriend axa dulu sebab axa kuatkan diri menghadapi saat tuh dan tunjukkan kat dia axa ni kuat dan tak kisah pun kalau dia tinggalkan axa (hakikatnya..axa frust menonggeng la jugak masa tuh, berat badan turun kat 10 kilo..sedih punya pasal)
6.axa nak balik masa zaman study kat UKM sebab axa nak jaga pemakanan axa betul2 so that axa sihat sejahtera...(axa ada ulser perut yang agak parah la jugak, nak kena jaga pemakanan dan juga kena kurang kan stress)
7.axa nak balik masa awal tahun 2004 sebab axa nak halang pemergian sahabat balik axa yang menerima tawaran buat KPLI. (axa sunyi tanpa dia..memang rasa lost sangat-sangat)
8.axa nak balik ke 2 tahun yang lalu...sebab axa nak betulkan apa yang axa lalui bersama seorang sahabat (banyak yang nak perlu dibetulkan kot..he..he.)

Setakat ni..tu je la kot yang axa boleh fikir.

Kat atas tu semua.. Kalau ku bilang kalau...
Apa2 pun axa bersyukur dengan apa yang telah axa lalui hari ni...axa tak pernah menyesal sepanjang 28 tahun kehidupan axa didunia. Adatlah hidup.. ada masa kite senang.. ada masa kita susah.. dan satu je yang penting BUKAN SEMUA APA YANG KITA NAK KITA AKAN DAPAT (ambik drpd kata2 ayah aszra).

So..nak tengok plak..apa kesan dr apa yang axa nak kat atas tuh.

1. Even axa tak dapat masuk mana2 asrama penuh atau mrsm..alhamdulillah axa berjaya jugak gi universiti. Saper kata..budak sekolah biasa tak leh berjaya kan...
2. Walau pun axa tak dpt ambik jurusan sains..axa puas hati..jurusan akaun/ekonomi yang axa ambik masa form 4-5 tuh membuah kan hasil sebab axa lulus SPM dengan cemerlang
3. Walaupun axa tak apat buat degree akaun..axa bersyukur..axa buat degree IT yang membolehkan axa mendapat perkerjaan seperti sekarang dan kat fakulti IT la axa kenal ayah aszra. he..he..he..
4. Walaupun axa tak terus terang kat mamat yang axa minat ni, axa bersyukur at least dapat melalui satu zaman gila2 cam tuh..secret admirer la..apa la...yang mematang kan axa.
5. Walaupun frust menonggeng.. tapi finally axa belajar tentang hidup. Peristiwa ni banyak membantu axa untuk lebih berfikiran terbuka,lebih berdikari dan menerima qada' dan qadar Allah. Jodoh pertemuan, ajal maut semua ditangan tuhan.
6. Walaupun axa selalu sakit, tapi axa dapat belajar menghargai kesihatan diri. Lagi pun.. sakit2 tuh kan penghapus dosa2 kecik dan mengingatkan kite tentang dosa yang kita lakukan..(banyak dosa la ni...adeii)
7. Walaupun axa terpaksa berpisah dengan sahabat baik axa tuh, axa bersykur, sampai hari ni kami masih berkawan..dan alhamdulillah sahabat axa berjaya dalam pelajaran dan kini menjalani kehidupan yang baik. InsyaAllah..
8. Walaupun banyak yang silap dua tahun lalu.. axa tetap bersyukur kerana axa tetap menganggap apa yang berlaku sebagai kenangan terindah dalam hidup axa.. dan yang penting ikatan persahabatan yang terjalin..insyaAllah akan lebih diberkati.

"Ya Allah..aku bersyukur ke hadrat mu, atas setiap kurniaan mu kerana hanya kau yang mengetahui apa yang terbaik untuk diri ku"..Amin...

4 comments:

ninest123 said...

replica watches, nike outlet, sac longchamp, longchamp, longchamp pas cher, nike free, louboutin outlet, longchamp outlet, louis vuitton, ugg boots, jordan shoes, tory burch outlet, nike air max, ray ban sunglasses, tiffany and co, uggs on sale, ralph lauren pas cher, prada outlet, polo ralph lauren outlet, prada handbags, oakley sunglasses, nike roshe run, nike air max, cheap oakley sunglasses, ugg boots, louis vuitton outlet, michael kors, ray ban sunglasses, louboutin pas cher, kate spade outlet, tiffany jewelry, air jordan pas cher, air max, burberry, louboutin, polo ralph lauren outlet, nike free, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, longchamp outlet, louboutin shoes, louis vuitton, gucci outlet, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, oakley sunglasses, chanel handbags, christian louboutin outlet

ninest123 said...

coach outlet, hollister pas cher, abercrombie and fitch, converse pas cher, ugg boots, lululemon, true religion jeans, tn pas cher, oakley pas cher, ray ban pas cher, michael kors, hermes, michael kors outlet, true religion jeans, vans pas cher, mulberry, hollister, nike roshe, michael kors, michael kors outlet, vanessa bruno, nike free run uk, true religion jeans, new balance pas cher, nike air max, timberland, michael kors, coach outlet, ugg boots, ray ban uk, replica handbags, north face, true religion outlet, michael kors, ralph lauren uk, nike blazer, lacoste pas cher, nike air max, nike air max, michael kors outlet, burberry, air force, sac guess, coach purses, north face, hogan, michael kors outlet, kate spade handbags, michael kors outlet, burberry outlet online

ninest123 said...

iphone cases, mcm handbags, wedding dresses, lancel, p90x workout, babyliss, soccer shoes, ferragamo shoes, mac cosmetics, soccer jerseys, longchamp, gucci, timberland boots, nike huarache, lululemon, insanity workout, converse outlet, celine handbags, birkin bag, louboutin, new balance, asics running shoes, ghd, nike roshe, hollister, hollister, reebok shoes, nfl jerseys, nike trainers, nike air max, converse, ray ban, jimmy choo shoes, oakley, vans shoes, mont blanc, north face outlet, hollister, valentino shoes, abercrombie and fitch, beats by dre, herve leger, chi flat iron, north face outlet, instyler, ralph lauren, vans, nike air max, baseball bats, bottega veneta

ninest123 said...

montre pas cher, thomas sabo, moncler, moncler, moncler, karen millen, bottes ugg, toms shoes, pandora jewelry, links of london, ugg boots uk, canada goose outlet, pandora jewelry, canada goose outlet, supra shoes, hollister, moncler, pandora charms, ugg pas cher, louis vuitton, canada goose, moncler outlet, sac louis vuitton pas cher, moncler, moncler, wedding dresses, canada goose, swarovski crystal, moncler, louis vuitton, ugg,uggs,uggs canada, ugg,ugg australia,ugg italia, replica watches, canada goose, coach outlet, pandora charms, canada goose, doudoune canada goose, marc jacobs, louis vuitton, louis vuitton, canada goose uk, juicy couture outlet, juicy couture outlet, swarovski