Monday, September 25, 2006

Catatan Hujung Minggu - Ramadhan datang lagi.

A'kum..

Hari ni, hari kedua umat islam menunaikan ibadat puasa. Alhamdulillah, masih sempat kite bertemu dengan ramadhan tahun ini. Axa pun bersyukur sangat, insyaAllah dapat berpuasa seperti biasa tahun ni. Kalau tahun lepas, axa hanya mampu berpuasa setakat lima hari pertama saja, harap2 tahun ini, ibadah puasa axa lebih baik dan diberkati Allah.

Hari ni, waktu kerja di ofis dicepatkan, seawal 8.00 pagi. Balik pun awal la...4.30 petang dah boleh balik. Ala..awal mcm mana pun, pasti kena tempuh jalan jam macam tahun lepas. Boleh dikatakan, setiap hari axa dan ayah aszra tidak pernah sempat untuk berbuka puasa di rumah. Mesti berhenti berbuka di mana2 atau sekadar menjamah kuih dalam kereta. Tahun ni, dengan jadual balik ke klang lagi, tak tahu la mcm mana. Dah dua hari berturut2, ketika kamu bersahur, aszra pun turut bangun untuk bersahur. Macam dia pulak puasa kan. Harap2 bulan puasa ini, tak menjejaskan penghasilan sumber makanan aszra yang satu ni.

Semalam, axa sempat ke giant shah alam, mencari susu aszra, sambil2 tu menjenguk ke kedai CD. Axa memang dah suka sangat kot dengan citer Heart tuh. Axa ke situ untuk tengok soundtrack heart. Ada!..harga nya RM 29.90. Seronok sangat axa masa tuh. Then bila tengok senarai lagu-lagu, rupa-rupanya2 sama dengan apa yang telah axa dapat dari seorang rakan. Hmmm.. sambil berfikir2 nak beli ke tak nak. RM 29.90, tanya ayah aszra dan adik, membazir kata diaorang. Dalam purse pun masa tuh ada RM 20 je. Ishhh.. axa bab2 minat axa sendiri macam ni, agak susah nak mintak pinjam dengan orang lain walau dengan ayah aszra sekali pun. Fikir2 balik, dalam bank ada balance berapa... Hmmm.. lagi seminggu nak sampai hujung bulan. Pastu fikir pasal lagu2 tuh dah ada dalam pc axa. Dan akhirnya.. axa berlalu pergi dari kedai CD tuh tanpa membeli soundtrack tersebut. Frust jugak , tak beli. Tapi mungkin dalam fikiran axa, banyak lagi perkara penting yang dpt dilakukan dengan duit RM 29.90 tuh. Tak apa la..nak buat cam mana .. tak ada rezeki. Apa2 pun, axa akan burn lagu2 ni ke dalam CD so, axa boleh dengar kat PC, kat kereta, kat rumah.

Semalam juga, kawasan kediaman axa dikejutkan dengan berita pembunuhan seorang gadis india yang kebetulan berjiran dengan axa. Mula2 axa pelik, ada ramai orang depan rumah tuh, rupanya2 menurut cerita orang di situ, anak gadis keluarga tu dijumpai mati dibunuh dengan kesan hentakan dan dibakar pulak. Ishh.. menakutkan. Dan kes tuh selesai bila pembunuhnya telah ditangkap. Rupa-rupanya teman lelakinya sendiri yang bunuh, bila gadis ni dah tak nak kat dia. Mana lah gadis ni nak, lelaki tuh rupa-rupanya dah kawin. So gadis ni mintak putus. Yang lelaki ni tak puas hati dan terlalu mengikut perasaan pun bunuh la gadis ni. Kesian... Memang ramai yang datang melawat keuarga tuh sehingga tengah malam tadi.

Hari ni hari kedua berpuasa, harap2 puasa lebih berkat. Mudah-mudahan hati lebih tabah menghadapi setiap dugaan Allah. Sabar dan tabah lah wahai hati.. insyaAllah..ketengangan akan dikecapi.

4 comments:

ninest123 said...

replica watches, nike outlet, sac longchamp, longchamp, longchamp pas cher, nike free, louboutin outlet, longchamp outlet, louis vuitton, ugg boots, jordan shoes, tory burch outlet, nike air max, ray ban sunglasses, tiffany and co, uggs on sale, ralph lauren pas cher, prada outlet, polo ralph lauren outlet, prada handbags, oakley sunglasses, nike roshe run, nike air max, cheap oakley sunglasses, ugg boots, louis vuitton outlet, michael kors, ray ban sunglasses, louboutin pas cher, kate spade outlet, tiffany jewelry, air jordan pas cher, air max, burberry, louboutin, polo ralph lauren outlet, nike free, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, longchamp outlet, louboutin shoes, louis vuitton, gucci outlet, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, oakley sunglasses, chanel handbags, christian louboutin outlet

ninest123 said...

coach outlet, hollister pas cher, abercrombie and fitch, converse pas cher, ugg boots, lululemon, true religion jeans, tn pas cher, oakley pas cher, ray ban pas cher, michael kors, hermes, michael kors outlet, true religion jeans, vans pas cher, mulberry, hollister, nike roshe, michael kors, michael kors outlet, vanessa bruno, nike free run uk, true religion jeans, new balance pas cher, nike air max, timberland, michael kors, coach outlet, ugg boots, ray ban uk, replica handbags, north face, true religion outlet, michael kors, ralph lauren uk, nike blazer, lacoste pas cher, nike air max, nike air max, michael kors outlet, burberry, air force, sac guess, coach purses, north face, hogan, michael kors outlet, kate spade handbags, michael kors outlet, burberry outlet online

ninest123 said...

iphone cases, mcm handbags, wedding dresses, lancel, p90x workout, babyliss, soccer shoes, ferragamo shoes, mac cosmetics, soccer jerseys, longchamp, gucci, timberland boots, nike huarache, lululemon, insanity workout, converse outlet, celine handbags, birkin bag, louboutin, new balance, asics running shoes, ghd, nike roshe, hollister, hollister, reebok shoes, nfl jerseys, nike trainers, nike air max, converse, ray ban, jimmy choo shoes, oakley, vans shoes, mont blanc, north face outlet, hollister, valentino shoes, abercrombie and fitch, beats by dre, herve leger, chi flat iron, north face outlet, instyler, ralph lauren, vans, nike air max, baseball bats, bottega veneta

ninest123 said...

montre pas cher, thomas sabo, moncler, moncler, moncler, karen millen, bottes ugg, toms shoes, pandora jewelry, links of london, ugg boots uk, canada goose outlet, pandora jewelry, canada goose outlet, supra shoes, hollister, moncler, pandora charms, ugg pas cher, louis vuitton, canada goose, moncler outlet, sac louis vuitton pas cher, moncler, moncler, wedding dresses, canada goose, swarovski crystal, moncler, louis vuitton, ugg,uggs,uggs canada, ugg,ugg australia,ugg italia, replica watches, canada goose, coach outlet, pandora charms, canada goose, doudoune canada goose, marc jacobs, louis vuitton, louis vuitton, canada goose uk, juicy couture outlet, juicy couture outlet, swarovski