Saturday, December 04, 2010

6 tahun yang lalu - 4 Disember 2004

Tarikh 4 Disember datang lagi. Tahun saban tahun.. kami meraikan ulangtahun penyatuan ikatan sah kami. Alhamdulillah masuk tahun ke 6. Mungkin ada yang kata, masih terlalu awal perkahwinan ini.. tapi 6 tahun itu, penuh dengan warna warni, suka duka, jatuh bangun yang telah kami kongsi bersama. Diserikan dengan dua pengarang jantung, Aszra dan Asyif menjadikan hidup kami lengkap.


En Asrof pernah bertanya.. apa istimewanya dia berbanding lelaki yang pernah muncul dalam hidup saya sebelum dia. Jawapan saya senang. "U always let me being whatever i want to be". Lebih kurang mcm tu la. Yup.. dia lah yang sentiasa menyokong saya untuk apa saja yang saya nak buat. Bila saya minat buat cupcakes.. dia akan jaga anak2 so that saya boleh masak dan design cake dengan tenang.. Bila saya nak main bowling/treasure hunt .. dia juga akan jaga anak, bawak anak ke hulu ke hilir... Bila saya nak jadi emcee.. dia pasti akan mendoakan saya.. mesti hantar sms sebelum majlis "Good Luck awak...". Bila saya nak exam, dia tak bagi saya masak.. .. Masa saya buat master dulu, dia lah tolong check kan tesis saya.. even dia sendiri belum ada master.. Sekarang ni, bila saya kemukakan cadangan untuk buat Phd.. dia lah yang paling menyokong.. Saya tahu dia ikhlas.. saya tahu dia tidak pernah menganggap apa yang saya suka/minat akan menyusahkan dia.. Dia selalu kata.."Suami isteri dalam perkahwinan bukanlah untuk compete sesama sendiri, but to complement each other.. lengkap melengkapi..". Betul kan.. setiap kita manusia tak lepas dari kelemahan.. jadi tugas suami dan isteri lah untuk memperbaiki kelemahan itu supaya institusi keluarga itu terus kukuh.... KITE SAYANG AWAK SANGAT SANGAT...

6 comments:

fizz said...

Tharu bacaaa, cam nak nanges plak hihi,

itangmanih said...

happy anniversary...mine on 10th...hehe

bapakatun said...

kite ade cakap ke??? wekekekekekkeke... ade laa kot.....

sato17 said...

hepi anibesari... semoga celebration di penang menjadi memori yang tidak dapat dilupakan sampai bila2.. :D

pergh..k.mareld dah 10 tahun? saspek dgn kapel2 yg masih nampak muda tapi relation dah lebih dari >5 tahun.. :)

as a.k.a axa87 said...

ishh bukan 10 tahun la... 10 disember la sato oiiiiiiiiii...

maizikeem said...

kita..awak...kita awak...kita suka awak ek??..!!
hehhehe cinta itu buta..tahniah buat awak berdua..kita tumpang gumbira!