Monday, October 31, 2011

Hijrah Aszra



Semalam kami ke Open Day Genius Aulad Setia Alam. Tujuan ke sana nak gi booking uniform Aszra. Memang pakai saiz paling kecik la.. 'S'. Tu pun macam besar sikit. Ok la kot. Ramai juga mak bapak yang datang. Ada yang sanggup nak hantar anak kat situ walaupun diaorang datang dari Bukit Kapar, Bukit Raja dan Puncak Alam pun ada. Alhamdulillah Aszra memang saya dah daftar awal untuk elakkan tak dapat tempat. Tempat very limited. Even ada buat dua session, pagi dan petang, saya prefer Aszra gi kelas pagi. Lagi pun dia dah biasa kan.. petang2 ni selalu nya dia cepat letih dan suka tidur.

Harapnya keputusan tukar Aszra dari NURI ke Genius Aulad ni adalah tepat. Saya tahu Aszra memang suka belajar di NURI dan saya juga tak nafikan silibus NURI bagus. Cuma the way diorang manage tu yang saya problem sikit dan saya pun nak fokuskan Aszra dengan islamic studies jugak. But, sepanjang almost a year Aszra kat situ, memang banyak improvement. Confident level pun ok. English dia pun ok.. Everyday dalam kereta mesti speaking mat saleh,..huhuhu.. Kami ni pun layan kan je la kan....


Hari ni pulak first day Aszra akan mengaji di tempat baru. Kali ni mengaji di rumah Ustazah Dilla di Impian 2. Saya dapat info ni dari few friends plus saya search kat google. Sabtu lepas saya sendiri ke rumah ustazah ni. Alhamdulillah, dia menerima Aszra as murid baru. Dia akan sambung dengan buku Qiraatinya. Saya juga tambahkan kelas Fardu Ain dan Bahasa Arab. Semua ni as persediaan Aszra untuk exam kelayakan SRAI, InsyaAllah. Kenapa saya tukar tempat mengaji Aszra after almost 2 years dia Iqra' Bestari. Saya bukan nak bercerita yang tidak elok, cuma saya agak kurang senang dengan pertukaran ustaz/ustazah yang sangat kerap. Jadi, bagaimana nak monitor prestasi pelajar. Aszra masih di Qiraati 2. Bila tanya ustaz 1, katanya Aszra ok.. tapi bila ustaz 1 tak ada, ganti ustaz 2. Ustaz 2 kata, banyak yang Aszra tak ok lagi. Ustaz 1 dan Ustaz 2 ni asyik kejap ada kejap tak ada. Payah la macam ni. Kadang-kadang saya test Aszra, memang banyak yang sangkut lagi. Bagi saya its ok kalau dia tak beralih muka surat. Yang penting dia betul2 faham baru lah alihkan muka surat. The same thing saya cerita dengan ustazah Dilla.. saya tak kisah Aszra lambat naik al_quran tapi biarlah dia benar2 faham.

align="justify">Hopefully dengan pertukaran ini, Aszra akan lebih dapat menuntut ilmu dengan baik. InsyaAllah

7 comments:

sweetlavender86 said...

genius aulad ni ok eh?die bukak kt mane ye?kt shop lot tesco tu ke?yg nuri tu mcm ramai je ckp skang management die x ok.tapi tgk bdk2 yg blaja dri sane sume mcm terer je speak in english.hehe

as a.k.a axa87 said...

genius aulad bukak di Officelot Setia Avenue. Sederet dengan showroom Nissan. Silibus NURI memang sangat bagus. Macam budak standard 1. Alhamdullillah, anak saya memang pandai berbahasa inggeris. Cuma management dia control by HQ. Principal pun hired by HQ. So.. bila2 je boleh berhenti. Teacher dia makin kurang dan susah nak cari ganti. Now tinggal 3 orang je. 1 principal, 2 teachers. Subject Agama memang dah kurang belajar sebab tak ada teacher yang nak ajar. Sayang sangat. One more reason saya tukar ke GA sebab saya nak fokus pendidikan agama untuk dia. Lagi pun, GA ni medium nya english.

ziana said...

Insyallah..GA ok..

ninest123 said...

replica watches, louis vuitton, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, louboutin shoes, cheap oakley sunglasses, sac longchamp, air max, nike air max, kate spade outlet, ugg boots, nike free, ugg boots, christian louboutin outlet, nike outlet, jordan shoes, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louboutin pas cher, prada handbags, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, prada outlet, nike roshe run, nike air max, tiffany jewelry, uggs on sale, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, longchamp, burberry, louboutin, louis vuitton, louboutin outlet, louis vuitton outlet, michael kors, tiffany and co, longchamp outlet, ralph lauren pas cher, air jordan pas cher, chanel handbags, replica watches, louis vuitton, polo ralph lauren outlet, tory burch outlet, longchamp outlet, longchamp pas cher, nike free, oakley sunglasses

ninest123 said...

burberry outlet online, michael kors, hermes, tn pas cher, north face, true religion jeans, new balance pas cher, air force, coach outlet, michael kors outlet, ralph lauren uk, sac guess, true religion jeans, kate spade handbags, ray ban uk, coach outlet, timberland, michael kors outlet, nike air max, converse pas cher, hollister, burberry, lululemon, north face, ray ban pas cher, nike free run uk, michael kors outlet, hollister pas cher, michael kors outlet, vans pas cher, true religion jeans, replica handbags, michael kors outlet, abercrombie and fitch, nike roshe, oakley pas cher, nike blazer, nike air max, nike air max, michael kors, michael kors, vanessa bruno, coach purses, ugg boots, hogan, lacoste pas cher, michael kors, ugg boots, mulberry, true religion outlet

ninest123 said...

ralph lauren, insanity workout, north face outlet, mont blanc, gucci, instyler, reebok shoes, babyliss, ferragamo shoes, wedding dresses, asics running shoes, longchamp, iphone cases, bottega veneta, soccer shoes, converse outlet, mac cosmetics, nike roshe, jimmy choo shoes, abercrombie and fitch, chi flat iron, hollister, nfl jerseys, nike huarache, baseball bats, louboutin, p90x workout, birkin bag, nike air max, nike trainers, vans shoes, beats by dre, lancel, oakley, giuseppe zanotti, nike air max, soccer jerseys, mcm handbags, herve leger, ray ban, north face outlet, celine handbags, vans, new balance, timberland boots, hollister, valentino shoes, lululemon, hollister, ghd

ninest123 said...

coach outlet, moncler outlet, canada goose, pandora jewelry, louis vuitton, canada goose, marc jacobs, louis vuitton, wedding dresses, louis vuitton, moncler, canada goose, moncler, bottes ugg, swarovski crystal, pandora charms, moncler, ugg boots uk, juicy couture outlet, replica watches, ugg,uggs,uggs canada, canada goose outlet, moncler, louis vuitton, moncler, pandora charms, swarovski, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, karen millen, canada goose outlet, pandora jewelry, links of london, moncler, ugg pas cher, montre pas cher, thomas sabo, toms shoes, juicy couture outlet, moncler, supra shoes, doudoune canada goose, sac louis vuitton pas cher, canada goose uk, hollister