Monday, June 06, 2011

Basikal dan saya

Dah lama saya x naik basikal. Last time saya ada basikal was 19 tahun yg lalu. Umur saya masa tu 14 tahun. Basikal mmg jadi kenderaan rasmi saya ke sekolah bermula saya tingkatan 1. Saya akan bawak sepupu saya ke sekolah. Masa tu basikal paling glamer basikal copper biasa je la.. Tiap2 hari naik basikal. Tak kisah hujan panas. Bila hujan siap pakai baju hujan tu..


Bila saya naik tingkatan 3, saya dah tak naik basikal ke sekolah sebab family pindah ke kawasan yang jauh sikit dari sekolah. Jadi basikal tu guna bila nak pergi kedai, atau kadang2 saya kayuh juga ke sekolah bila ada aktiviti petang. Zaman tu tiba2 basikal mountain bike sangat la glamer. Rata2 harga moutain bike semuanya RM 200 dan ke atas. Tahun 1993 dulu, RM 200 tu consider mahal la. Saya pernah jugak mintak mak dan ayah belikan. Tapi memang tak dapat. Sampai la saya sendiri buat deal ngan mak ayah, kalau saya dapat 8A dalam PMR, diorang kena belikan saya basikal mountain bike. Memang keinginan nak basikal tu memuncak sangat. Tapi tu la.. saya ni over confident. Sekali result keluar teruk, tak dapat 8A. Masa tu la hasrat saya untuk memiliki basikal baru hancur lebur. Basikal coper buruk tu je la yang terus jadi peneman saya. Selepas itu, memang tiada lagi basikal dalam hidup saya. Bila masuk U, saya dah bawak motor kat kampus. So.. memang tak pandang dah basikal ni.




Sehinggalah semalam.. 5 Jun.. saya memiliki basikal baru. Horayyyy.. basikal gaya mountain bike yang telah diubah suai dengan bakul dan tempat duduk belakang. En. suami tercinta yang belikan. Asal nya ke kedai basikal untuk beli basikal baru untuk Aszra sebagai hadiah hari lahirnya last week. Dah pilih basikal Aszra, en. suami tanya.. nak basikal ke.. ehheheh.. Orang dah offer, kita ambik je la kan. Memang sengaja saya pilih basikal yang ada bakul dan tempat duduk belakang. Minggu depan, seat untuk kanak2 akan dipasang kattempat duduk belakang tu. So, mudah lah saya bawak asyif. Bestnya.. memang dah lama jadi hasrat hati, nak ada basikal. Petang2 atau pagi2 ahad.. boleh la saya mengayuh bawak asyif, aszra mengayuh basikalnya sendiri dan en suami pulak berjogging. At least a part of exercise la kan. Nak belari mcm leceh sebab ada anak kecik.. so dengan basikal, anak kecik pun saya angkut sekali... horayyy.. terima kasih en. asrof.

7 comments:

Nora said...

Larat ke ko mengayuh lagi As..tapi bagus la untuk exercise..

as a.k.a axa87 said...

wei..larat la. Kita kayuh dari kedai basikal tu balik ke rumah tau..ehhehe

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan, blog yg menarik.. senang2 singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

ninest123 said...

replica watches, louis vuitton, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, louboutin shoes, cheap oakley sunglasses, sac longchamp, air max, nike air max, kate spade outlet, ugg boots, nike free, ugg boots, christian louboutin outlet, nike outlet, jordan shoes, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louboutin pas cher, prada handbags, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, prada outlet, nike roshe run, nike air max, tiffany jewelry, uggs on sale, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, longchamp, burberry, louboutin, louis vuitton, louboutin outlet, louis vuitton outlet, michael kors, tiffany and co, longchamp outlet, ralph lauren pas cher, air jordan pas cher, chanel handbags, replica watches, louis vuitton, polo ralph lauren outlet, tory burch outlet, longchamp outlet, longchamp pas cher, nike free, oakley sunglasses

ninest123 said...

burberry outlet online, michael kors, hermes, tn pas cher, north face, true religion jeans, new balance pas cher, air force, coach outlet, michael kors outlet, ralph lauren uk, sac guess, true religion jeans, kate spade handbags, ray ban uk, coach outlet, timberland, michael kors outlet, nike air max, converse pas cher, hollister, burberry, lululemon, north face, ray ban pas cher, nike free run uk, michael kors outlet, hollister pas cher, michael kors outlet, vans pas cher, true religion jeans, replica handbags, michael kors outlet, abercrombie and fitch, nike roshe, oakley pas cher, nike blazer, nike air max, nike air max, michael kors, michael kors, vanessa bruno, coach purses, ugg boots, hogan, lacoste pas cher, michael kors, ugg boots, mulberry, true religion outlet

ninest123 said...

ralph lauren, insanity workout, north face outlet, mont blanc, gucci, instyler, reebok shoes, babyliss, ferragamo shoes, wedding dresses, asics running shoes, longchamp, iphone cases, bottega veneta, soccer shoes, converse outlet, mac cosmetics, nike roshe, jimmy choo shoes, abercrombie and fitch, chi flat iron, hollister, nfl jerseys, nike huarache, baseball bats, louboutin, p90x workout, birkin bag, nike air max, nike trainers, vans shoes, beats by dre, lancel, oakley, giuseppe zanotti, nike air max, soccer jerseys, mcm handbags, herve leger, ray ban, north face outlet, celine handbags, vans, new balance, timberland boots, hollister, valentino shoes, lululemon, hollister, ghd

ninest123 said...

coach outlet, moncler outlet, canada goose, pandora jewelry, louis vuitton, canada goose, marc jacobs, louis vuitton, wedding dresses, louis vuitton, moncler, canada goose, moncler, bottes ugg, swarovski crystal, pandora charms, moncler, ugg boots uk, juicy couture outlet, replica watches, ugg,uggs,uggs canada, canada goose outlet, moncler, louis vuitton, moncler, pandora charms, swarovski, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, karen millen, canada goose outlet, pandora jewelry, links of london, moncler, ugg pas cher, montre pas cher, thomas sabo, toms shoes, juicy couture outlet, moncler, supra shoes, doudoune canada goose, sac louis vuitton pas cher, canada goose uk, hollister