Tuesday, June 14, 2011

Darah seni

Cerita padal darah seni ni.. terasa macam ala2 artis la pulak. Tapi the fact is memang saya dilahirkan berdarah seni. Ayah saya bekas pemuzik pada tahun 60-70an yang lalu. Bapa saudara saya pun sama. Arwah datuk saya pemain viola RTM satu masa dahulu. Diorang ni memang main kat radio, tv, pentas2.. Bakat seni itu turun kepada saya. Alhamdulillah... saya boleh bermain keyboard dan beberapa instrument yang lain spt, piona.. harmonica, flute dan gitar. Tapi gitar ni saya tak tahan...tangan sakit.. hehehe.


Selain muzik.. ayah saya juga dulu seorang jurutari. Dia mengajar tarian kebudayaan. Sekali lagi darah seni tu turun kepada saya. Saya memang minat menari dari zaman sekolah. Zapin, Inang, Endang, joget.. insyaAllah sampai sekarang saya boleh menari dan boleh ajar org menari. Klasik india pun saya pernah belajar.. boleh la gerak2 kan kepala mcm penari india tu.. Cuma sekarang saya dah tak menari.. maklumlah.. bila kita ni bertudung, nak menari tu terbatas la kan.. mcm tak manis pulak.. pastu badan pun dah tebal.. menari pun mcm tak cantiknya.. hehehehe.


Satu lagi darah seni ayah saya ialah melukis. Ayah saya tu kalau ambik architecture mesti boleh punye. Ayah saya kreatif.. saya jumpa satu buku lama.. dalam tu ada semua design2 perabot yang dia buat sendiri. Dia design dan buat perabot tu sendiri. Siap ukuran ikut skala.. kagum saya.. Ada pandangan sisi, pandangan atas... Kalau nak tahu, kitchen cabinet kat umah saya, adik dan rumah mak semua ayah yang buat... ayah saya memang seorang handyman dan banyak skill.. Bab melukis ni... mcm tak turun sangat kat saya.. sebab saya mcm tak minat sangat la. Tapi kalau nak suruh kreatif dalam bentuk digital boleh la.. saya lagi suka guna photoshop dan illustrator. Saya pernah buat bisness kad kawin.. sebab saya boleh design sendiri.


Actually, nak citer tentang darah seni aszra. Ramai yang tahu dia memang attend music claa kat YAMAHA. So far, progress ok je.. Tapi lately ni dia nampak macam minat melukis dan mewarna. Sejak kalah dalam pertandingan mewarna hari tu.. dia nampak lebih berusaha untuk mencantikkan kaedah pewarnaan dia tu. Sekarang ni pulak, suka betul dia melukis. Walaupun mula2 memang tak cantik, tapi bila diajar, dia akan buat balik. Hopefully bakat seni dia yang ni dapat diperkembang lagi. Saya suka orang pandai melukis ni. Boleh lah aszra lukis muka ibu dia..heheheh

First Family Drawing

6 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

mmg berbakat family axa nie yer ;-)

itangmanih said...

kemas aszra colour...

ninest123 said...

replica watches, louis vuitton, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, louboutin shoes, cheap oakley sunglasses, sac longchamp, air max, nike air max, kate spade outlet, ugg boots, nike free, ugg boots, christian louboutin outlet, nike outlet, jordan shoes, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louboutin pas cher, prada handbags, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, prada outlet, nike roshe run, nike air max, tiffany jewelry, uggs on sale, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, longchamp, burberry, louboutin, louis vuitton, louboutin outlet, louis vuitton outlet, michael kors, tiffany and co, longchamp outlet, ralph lauren pas cher, air jordan pas cher, chanel handbags, replica watches, louis vuitton, polo ralph lauren outlet, tory burch outlet, longchamp outlet, longchamp pas cher, nike free, oakley sunglasses

ninest123 said...

burberry outlet online, michael kors, hermes, tn pas cher, north face, true religion jeans, new balance pas cher, air force, coach outlet, michael kors outlet, ralph lauren uk, sac guess, true religion jeans, kate spade handbags, ray ban uk, coach outlet, timberland, michael kors outlet, nike air max, converse pas cher, hollister, burberry, lululemon, north face, ray ban pas cher, nike free run uk, michael kors outlet, hollister pas cher, michael kors outlet, vans pas cher, true religion jeans, replica handbags, michael kors outlet, abercrombie and fitch, nike roshe, oakley pas cher, nike blazer, nike air max, nike air max, michael kors, michael kors, vanessa bruno, coach purses, ugg boots, hogan, lacoste pas cher, michael kors, ugg boots, mulberry, true religion outlet

ninest123 said...

ralph lauren, insanity workout, north face outlet, mont blanc, gucci, instyler, reebok shoes, babyliss, ferragamo shoes, wedding dresses, asics running shoes, longchamp, iphone cases, bottega veneta, soccer shoes, converse outlet, mac cosmetics, nike roshe, jimmy choo shoes, abercrombie and fitch, chi flat iron, hollister, nfl jerseys, nike huarache, baseball bats, louboutin, p90x workout, birkin bag, nike air max, nike trainers, vans shoes, beats by dre, lancel, oakley, giuseppe zanotti, nike air max, soccer jerseys, mcm handbags, herve leger, ray ban, north face outlet, celine handbags, vans, new balance, timberland boots, hollister, valentino shoes, lululemon, hollister, ghd

ninest123 said...

coach outlet, moncler outlet, canada goose, pandora jewelry, louis vuitton, canada goose, marc jacobs, louis vuitton, wedding dresses, louis vuitton, moncler, canada goose, moncler, bottes ugg, swarovski crystal, pandora charms, moncler, ugg boots uk, juicy couture outlet, replica watches, ugg,uggs,uggs canada, canada goose outlet, moncler, louis vuitton, moncler, pandora charms, swarovski, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, karen millen, canada goose outlet, pandora jewelry, links of london, moncler, ugg pas cher, montre pas cher, thomas sabo, toms shoes, juicy couture outlet, moncler, supra shoes, doudoune canada goose, sac louis vuitton pas cher, canada goose uk, hollister