Monday, May 23, 2011

Acip tengok wayang



Jumaat lepas, saya dan keluarga termasuk mak, ayah.. adik dan adik ipar gi menonton filem Nur Kasih The Movie kat Cineplex, Damansara. Maklumlah.. saya ni peminat tegar drama Nur Kasih. Sampai sekarang pun kalau ada free time, mesti bukak youtube layan drama ni. Macam tak jemu je... So, harus la saya tonton filem nye pulak kan.


Bila satu family dah gi tengok, termasuk lah putera bam bam saya si Acip tuh. Actually ni bukan kali pertama asyif menonton wayang.. kali ke tiga dah. First time dengan ayah dan kakaknya tengok citer Red Riding Hood kot.. masa tu diorg bosan tunggu saya main liga sampai 4 jam.. so diorg pun layan la wayang. Kali kedua.. kami tengok citer Thor. Alhamdulillah tak ada masalah... dia duduk je atas riba. Sampai lagi 15 minit citer nak habis, dia tertidur. So.. kali ni gi tengok Nur Kasih, saya memang confident la dia boleh bertahan. Tapi jangkaan saya meleset. Setengah jam pertama dia boleh landing elok je atas riba ayah dia. Lepas tu dia dah mula gelisah.. nak berdiri pulak. Dia pergi kat Pokcu la.. pergi kat kakak la.. last2 dia nak turun tangga sampai tergolek la sikit. Saya yang konon nak feel tengok movie ni pun terbantut dah rasa sedihnya.. Kawan2 kata kena bawak tisu sebab sedih sangat. Tapi nak sedih macam mana, si Acip ni buat saya tak senang duduk. Lagi 20 minit nak habis dia duk jerit2 la pulak. Terpaksalah ayahnya dukung bawak ke pintu belakang.. baru senyap. So, en. ayah tengok dari belakang je la... kami buat kesimpulan, acip bosan kot tengok citer melayu yang banyak bercakap. Citer red riding hood dan citer thor tu dah tentu la banyak action kan.. sebab tu dia boleh stay.


Tentang citer Nur Kasih ni.. bagi saya ok lah. Memang menceritakan kisah Nur dan Adam la.. Macam citer real life biasa. Cuma Khabir Batia pandai olah citer tu supaya lebih menarik untuk ditonton. Saper tak tengok lagi.. gi la tengok yer.. Saya puas hati. Ada jugak scene yang menyentuh perasaan.. Jatuh jugak la setitik dua air mata saya...hehheheh

4 comments:

ninest123 said...

replica watches, louis vuitton, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, louboutin shoes, cheap oakley sunglasses, sac longchamp, air max, nike air max, kate spade outlet, ugg boots, nike free, ugg boots, christian louboutin outlet, nike outlet, jordan shoes, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louboutin pas cher, prada handbags, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, prada outlet, nike roshe run, nike air max, tiffany jewelry, uggs on sale, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, longchamp, burberry, louboutin, louis vuitton, louboutin outlet, louis vuitton outlet, michael kors, tiffany and co, longchamp outlet, ralph lauren pas cher, air jordan pas cher, chanel handbags, replica watches, louis vuitton, polo ralph lauren outlet, tory burch outlet, longchamp outlet, longchamp pas cher, nike free, oakley sunglasses

ninest123 said...

burberry outlet online, michael kors, hermes, tn pas cher, north face, true religion jeans, new balance pas cher, air force, coach outlet, michael kors outlet, ralph lauren uk, sac guess, true religion jeans, kate spade handbags, ray ban uk, coach outlet, timberland, michael kors outlet, nike air max, converse pas cher, hollister, burberry, lululemon, north face, ray ban pas cher, nike free run uk, michael kors outlet, hollister pas cher, michael kors outlet, vans pas cher, true religion jeans, replica handbags, michael kors outlet, abercrombie and fitch, nike roshe, oakley pas cher, nike blazer, nike air max, nike air max, michael kors, michael kors, vanessa bruno, coach purses, ugg boots, hogan, lacoste pas cher, michael kors, ugg boots, mulberry, true religion outlet

ninest123 said...

ralph lauren, insanity workout, north face outlet, mont blanc, gucci, instyler, reebok shoes, babyliss, ferragamo shoes, wedding dresses, asics running shoes, longchamp, iphone cases, bottega veneta, soccer shoes, converse outlet, mac cosmetics, nike roshe, jimmy choo shoes, abercrombie and fitch, chi flat iron, hollister, nfl jerseys, nike huarache, baseball bats, louboutin, p90x workout, birkin bag, nike air max, nike trainers, vans shoes, beats by dre, lancel, oakley, giuseppe zanotti, nike air max, soccer jerseys, mcm handbags, herve leger, ray ban, north face outlet, celine handbags, vans, new balance, timberland boots, hollister, valentino shoes, lululemon, hollister, ghd

ninest123 said...

coach outlet, moncler outlet, canada goose, pandora jewelry, louis vuitton, canada goose, marc jacobs, louis vuitton, wedding dresses, louis vuitton, moncler, canada goose, moncler, bottes ugg, swarovski crystal, pandora charms, moncler, ugg boots uk, juicy couture outlet, replica watches, ugg,uggs,uggs canada, canada goose outlet, moncler, louis vuitton, moncler, pandora charms, swarovski, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, karen millen, canada goose outlet, pandora jewelry, links of london, moncler, ugg pas cher, montre pas cher, thomas sabo, toms shoes, juicy couture outlet, moncler, supra shoes, doudoune canada goose, sac louis vuitton pas cher, canada goose uk, hollister