Sunday, November 21, 2010

YAMAHA Concert 2010

Salam malam ahad. Hari ni mcm terfollow la pulak sukan asia. 2 emas lagi Malaysia dapat melalui sukan skuash.. siapa lagi kalau bukan Nicole David.. dan yang lelaki lak Azlan Iskandar (mcm muka pakistan mamat ni...). Tahniah Malaysia..hopefully target 9 emas tercapai la.. Ni tengah layan badminton final pulak..


Actually nak citer sikit.. semalam, 20 nov 2010.. Aszra nyer konsert. Biasa la, hujung tahun.. semua center buat konsert. So.. Yamaha Music Setia Alam buat konsert di Setia Avenue. Dekat je dengan Rumah Kami. Pagi kul 10.30 dah start rehersal. Ramai jugak student Yamaha Setia Alam ni.. Saya tak tengok full rehersal coz ibu bapa tak dibenarkan tengok.. ye la, tunggu je la konsert malam nya nanti kan...

Then sebelah petang.. .6.45 ptg dah kena hantar lapor diri. Aszra dan group dia JMC Primary 1 pakai baju purple. Aszra the only melayu dalam kelas dia. Diaorg ni enam orang satu group paling muda kat situ. Yer la.. baru primary 1 kan. Boleh nampak la, group diorg ni la yang mcm malu2.. masih baru dalam buat2 konsert ni. Aszra pun first time kan nak naik pentas besar. Saya pulak yang berdebar...Group Aszra buat performance no 3, diorg kena main piano/organ lagu I'm a King dan lepas main kena menyanyi lagu Come and Play with Me.. Si Aszra ni bab2 main piano tak ada masalah... smooth je, tapi bila part dia nak kena nyanyi sambil menari2 atas pentas tu la yang dia mcm malu2.. mula lagu tu dia hanya nyanyi je..bila dah tengah2 baru la nak buat gaya... sama jugak ngan kawan2 dia tuh... ehheehh.. kelakar tengok kerenah budak2 kecik buat performance ni. Ada yang sibuk ketuk2 mic la... ada yang tak nak turun pentas la.. Apa2 pun, ini adalah permulaan untuk Aszra. Next year dah masuk sekolah tadika.. so mcm2 lagi yang dia akan tempuh. Music class pun insyaAllah akan kami teruskan selagi dia minat. Sekarang ni dia sibuk mintak ayahnya belikan piano besar.. tiap kali habis kelas, mesti tunjuk ada satu piano tu... tunggu la, kalau kami nampak minat dia besar dalam music ni..insyaAllah ayah belikan.... ibu pun dapat la merasa jugak..ehehheheh.. Untuk Aszra.. ibu bangga dengan Aszra...







p/s: gambar dan video semua dlm FB...

1 comment: