Monday, April 13, 2009

We Are Tumble Tots!


Salam tengah hari Isnin... Sangat letih dan kepala sangat pening. Actually ingatkan hari ni ada appoinment ngan doktor.. rupanya 16hb la pulak si Noi nyer appoinment. Dalam pening2 ni.. sempat lagi la nak update blog ni. Biasa la.. bercerita tentang weekend.
Sabtu. Aszra la yang paling bersemangat. Sebut je nak gi school.. dia akan terus bangun dan ajak gi mandi. Yup.. aszra nak kena gi school.. yang dia paling tak sabar ialah nak pakai baju sekolah dia. Maklumla last week baru dapat... tapi this week, tak ada kelas sebab ada party 30 tahun Tumble Tots kat McDonalds Subang Parade. So.. semua bebudak Tumble Tots ni kena la gi celebrate.. but still kena pakai uniform la kan. Tu yang Aszra happy tu. Party tu start at 11.30 am. Ada aktiviti menyanyi, menari, potong cake .. ambik gambar ngan mascot Tumble Tots.. dan aktiviti makan2 la. Memang ramai la parents yang anak2 dia belajar kat Tumble Tots ni join. Seronok tengok.. Si Aszra..bila part menari2 tu dia pun ikut la cam mana teacher dia buat. Memang enjoy. So.. Aszra akan dapat replacement class untuk sabtu tu.


Suasana kat McDonalds yang penuh dengan parents dan bebudak TumbleTots

Teachers ajak semua Tumble Tots menyanyi dan menari

Aszra pun apa lagi.. menari la

Cuppies untuk semua

Aszra dengan favourite teacher dia..

Bergambar dengan Mascot Tumble Tots

Belah petang... ayah Aszra ajak gi swimming kat Pusat Akuatik. Dah lama tak gi swimming ni.. asyik tak ada masa je. So.. petang tu pergi la kami 3 beranak ke Shah Alam. Axa dan Aszra biasala.. lepak kat baby pool dan ayah Aszra pulak kat pool besar la. Axa memang takkan lupakan hari tu.. untuk pertama kalinya Aszra dah mula float. Selalunya dia hanya akan berjalan2 dalam pool tu.. sebab air kat paras dada dia. Memang dia tak bagi ibu pegang dia la. Tapi hari tu dia dah mampu angkat kaki dan biar diri dia float. Pastu dah start berenang2. Axa sangat terkejut. Asalnya.. axa tengok dia nak terjatuh masa jalan2 dalam air.. tapi agaknya tiba2 dia rasa diri dia leh float dan terus dia apung kan badan dia.. bagus anak ibu. A good start untuk Aszra. Next boleh la ajar dia blow bubble untuk swim betul2. Ayah Aszra la paling suka.. yer la.. dia kan swimmer.. so nak la anak dia ikut jejak langkah dia. Nanti leh la hantar aszra proper class kan. InsyaAllah.. Malam tu kami lepak dan tidur kat umah adik kat Flora Damansara.

Ahad.. kul 10 pagi dah ada kat bowling alley kat Pin Junction. Join liga PBSM. Hehehe bowling lagi. Habis bowling.. gi shopping sikit kat IKEA. Finally ayah aszra beli jugak kabinet kaca untuk action figure super hero dia. Axa pun tumpang happy sebab sayang tengok miniture2 dia tu berhabuk letak kat almari biasa. So.. ayah Aszra dah leh senyum lebar la....

1 comment:

shawLycious said...

hi come and have a look at my pretty Tie Rack scarves and ties
i post them directly from the UK :)

http://shawlycious.blogspot.com/

xoxo,
nurul