Friday, January 02, 2009

Cerita Malam Tahun Baru

Salam pagi Jumaat.. hari ke 2 di tahun baru. Jalan agak lengang. Axa dan ayah aszra kerja hari ni.. bagi peluang orang lain cuti kan... just nak share some story & pics during tahun baru hari tuh..

Untuk tahun baru kali ni.. we decided to have dinner kat luar. Plan asal..nak bawak la si Aszra tengok bunga api. So..dalam kul 9 lebih we all gerak dari rumah. Destinasi dinner mulanya nak gi MamaChop PapaGrill kat Terminal 3 Subang. Sampai sana tutup la pulak... so terus menghala ke Kg Melayu Subang.. teringat kat situ ada Big Plate. So..singgah la kat Big Plate tu..first time makan situ. Pernah dengar org review..katanya pinggan nya besar dan portion makanannya pun sangat besar sampai satu pinggan leh kongsi 2 orang..hmm tapi bila order tengok.. kecik je.. axa order chicken grill dan ayah aszra makan rib-eye steak. Maybe sejak ekonomi merudum..dioarg kena kecikkan portion makanan tu kot...may be la..

Minum together2 ngan Ibu

Chicken Grill with Banana, Starfuit and Apple

Rib-Eye Steak

Aszra makan Corn & Chips je..

Ok.. lepas makan kami gerak ke Shah Alam.. tengok ramai sangat orang duk berkumpul kat padang sebelah Muzium.. kami pun mcm nak join la... dpt parking..terus lepak jugak kat padang. Masa tulagi 10 minit nak tahun baru... so..lepak la kejap. Tengok jam kul 12.. semua orang bangun.. it seems like semua pandang ke langit.. nak tengok bunga api..siap ada yang dah ready dengan DSLR diorang. Tunggu punye tunggu... dah kul 12.01 minit.. tak ada pun bunga api.. pelik betul.. 12.05 semua orang bergerak balik..rupanya memang tak ada apa2 sambutan kat Shah Alam tuh....adeehhhhhhhhhhhhhh.... penatnya gi situ. Dengan jalan yang agak jem.. pelik la.. MBSA dan Polis siap tutup jalan.. pastu menjaga kesesakan lalu lintas..mcm konon2 nya ada sambutan... tertipu semua orang. So.. balik je la.. sian Aszra..nak tengok bunga api tapi tak tercapai. Tak apa.. nanti kite main bunga api kat umah Wan.. ada balance raya hari tu...


Duduk kat padang

Frust tak ada bunga api..


2 comments:

sato17 said...

alahai....tak bestnyee...huhuhu..
tp cam tak logik plak ramai2 dh kumpul tp satu bunga api pong takde..takpe..ada rezeki tunggu fetival bunga api putrajaya lah..:D

saya ngan zam mkn2 kat taman tenaga.. nampak jugakla bunga api dr downtown tuh.. santekk..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

Salam tahun baru ax .. kami stay kt umh jer .. sib baik .. plan asal nk ke dataran shah alam gaks .. rasanyer sejak kerajaan baru nie .. x der sambutan2 bagai ...