Monday, January 12, 2009

Green Weekend


Pemandangan dari tingkat bilik axa.. hijau jer...

Salam petang Isnin.. hujan la pulak petang2 kat Bukit Kiara ni. Sure jam nak balik ni.. adusss.. sambil2 buat kerja ni..update sikit blog ni...
Sabtu lepas.. Ibu Mertua dan Ayah Mertua axa datang ke rumah KAMI. The best part is.. misi hari tu adalah misi hijauuu... Ibu belikan axa pasu2 bunga dan bawak 2 jenis pokok untuk ditanam di rumah axa. Semuanya pokok2 hijau. Actually axa dah ada pokok money plant.. yang dah menjalar2.. axa beli kat IKEA kecik je masa tuh.. sekarang ni dah besar. So.. Ibu tambahkan axa pokok hhmmm.. axa tak tahu namanya.. tapi orang cina kata ada 'ong' dan pokok ekor kucing. Pastu pokok sekundangan pulak ayah pindahkan ke pasu baru yang sangat cantik (lupa nak snap gambar pokok sekundangan ni). Axa memang minat pokok2.. memang niat di hati oleh kerana rumah KAMI ni bentuk Semi D dan ada tanah 10 kaki disebelah kiri.. so memang nak la bergarden2 sikit. Mcm impian awal tahun 2009 axa kan.. nak buat pergola kat garden axa ni. Sikit2 la kan.. sekarang ni ada pokok2 yang axa dah gantung sangkut kat tiang rumah.. so.. berseri la sikit.. ada warna2 hijau ni..


Pokok money plant yang dah menjalar

Pokok yg Ayah tanam.. tak tahu nama pokok ni...

Pokok ni pun dah berjuntai2 banyak.. sesaper nak anak pokok ni..bagi tau je la...
Ahad pulak pergi ke Pasar Tani Stadium Shah Alam.. ada orang gelar pasar ni "pasar karat" sebab asalnya dulu banyak org jual barang2 lama kat sini.. ala2 car boot sale.. tapi sekarang dah official jadi pasar tani + jual mcm2 keperluan.. Actually, sekarang ni almost every weekend axa ke sana.. beli sayur.. ikan, ayam.. keperluan untuk seminggu. So sekarang ..masak everyday.. tak payah gi Tesco tiap2 hari. Barang2 nak masak semua dah ada dlm peti sejuk.. seronok, umah sendiri, masa sendiri.. ada masa utk keluarga.. my life complete dah.. Alhamdulillah..

5 comments:

Anonymous said...

so boleh la aku dtg lunch umah ko...

Anonymous said...

so boleh la aku dtg lunch umah ko...

sato17 said...

saya nakkkkkkk..anak pokok tuh...:P

sato17 said...

saya nakkkkkkk..anak pokok tuh...:P

shuzana said...

wah..mesti cantek rumah axa kang..sejuk je nanti mata memandang..