Wednesday, September 03, 2008

Mencuci Rumah KAMI

Salam...just nak update tentang rumah KAMI. Sekarang ni setiap hujung minggu mesti akan ke rumah KAMI. Lampu semua dah siap pasang... rumput pun dahsiap ditanam. Kitchen cabinet sedang disiapkan oleh ayah. Alhamdulillah...ayah axa ni memang mahir bab2 elektrikal dan buat cabinet. So..ayah la master mind.. Sekarang ni pun...dah mula angkut barang2 yang ringan2 je.. InsyaAllah lepas siap kitchen cabinet baru kami akan pindah masuk secara rasmi. Paling cepat lepas raya. Heheheh..

So 31 Ogos hari tu, kami sekeluarga gi membasuh rumah KAMI. Jenuh juga nak basuh...axa dan adik basuh tingkat atas.. sampai sakit pinggang la jugak. Tapi seronok.. Lain rasanya membasuh rumah sendiri ni... Si Aszra pun tumpang sekaki la membasuh. Rajin anak dara axa yang sorang tu. Dia tolong Mamacu cuci toilet. Biarlah sampai besar rajin nya..InsyaAllah.....

Aszra dah siap sedia dengan berus

Rajin buah hati axa ni... basuh bilik dia

Tapi finally...dia leh jadi superman la pulak..siap berguling2 main sabun.

Ni rumput mutiara yang siap ditanam. Thanks to Wan, Tok Ayah, Ayah Aszra, Neng, Badriah. Alhamdulillah semuanya menjadi.


Lepas cuci2 rumah....aszra keluar gi main basikal pulak...suka benor dia.

7 comments:

Anonymous said...

uwaa...lagi tak sabor menunggu dpt kunci....

shafa said...

best nya Axa dah dapat masuk umah baru..bila laaa kita nak merasa gak nie. Tapi setia Alam umah dia cantik2. Tesco dah buka kan? bertambah laaa mhl umah dekat situ.Tapi sekolah bila la nak ada. Kuil2 pun byk lagi kan yang tak roboh..

as a.k.a axa87 said...

heheh hai shafa..nampaknya shafa dah familar dengan setia alam... yup tesco dah buka 28 ogos hari tu. Sampai la ni penuh je orang kat situ.

Aszahari...sila bersabar yer.. seminggu dua dpt le kunci rumah ko tuh

Naidanish said...

mesti tak sabor2 kan nk masuk rmh baru..

Asrof said...

bulan posa kena laa sabar....

fara mustapha said...

wah bestnyer feel nak pindah umah baru, kan.....tapi yg tak bestnyer penat nak memunggah menyusun balik bebarang tu....tp yg penting excited...ada ajer perasaan nak beli barang baru ajer...heheehh...kalau boleh semua nak baru....

suhail's....mum said...

As....selamat berkemas2..biasalah pindah umah baru memang exited sgt2
nak buat itu nak buat ini...cuma budgetnyer jer laa yg menentukan...he..he...tak pe dah ada rumah baru dah cukup mengembirakan....