Wednesday, December 05, 2007

On Our Anniversary - A trip to Genting

4 Disember 2007

Kami bertolak dr rumah pukul 10 pgi. Plan asal nak naik bas Skyway dr Gombak, tapi bas kosong hanya ada kul 1. So..kami decide drive ke stesen kereta kabel. Dalam masa 30 minit dr Gombak, dah sampai kat stesen tu. So...naik la kami kereta kabel tu. Memang sangat tinggi... cuak jugak axa mula2.. bergoyang2..kalau la apa2 jadi..habis la kami anak beranak.. sangat ngeri. Alhamdulillah..perjalan naik ke puncak yang mengambil masa 15 minit berjalan dengan baik walaupun angin kuat.




Sampai2, kami terus ke Outdoor Theme Park. Ingat kan gi weekdays ni..org tak ramai, tapi rupanya lagi ramai. Cuti sekolah kot. So bermula la..aktivit keriangan... kami pilih permainan yang boleh naik dengan aszra. Permainan2 yang thrill2 ni semua kami dah merasa masa zaman bujang dulu.. so yang penting nak bagi aszra happy. Naik Matahari (ala2 Ferish Wheel).. pastu naik bot masuk gua Dinosour, naik kereta antik..aszra naik mainan terbang2..mcm2 la. Aszra memang nampak excited even cuaca sangat sejuk. Angin kuat dan kabus pun agak tebal.
Lepas dah puas main kat Outdoor..kami masuk ke First World Indoor Games pulak. Kat sini..sempat la naik Reindeer Cruise, Venice Gondola dan ada satu lagi axa dah ingat nama nya. Bila dah lapar lepak2 makan kat Mary Brown-Somethin' Different. Pukul 5.30..aszra dah tak larat.. terlentok atas bahu ayah dia. Pukul 6.30 kami bergerak turun naik kereta kabel jugak. Ni lagi ngeri sebab turun kan... hu hu hu.
Even penat masih terasa.. kami happy satu hari spent time bersama. Ini lah hadiah paling istimewa untuk Ulang tahun perkahwinan kami yang ke - 3. Thanks untuk Ayah Aszra dan Aszra yang selalu buat axa happy. Sayang both of u.






Dalam Reindeer Cruise
Aszra yang dah keletihan

Banyak lagi gambar2..tak larat nak upload kat sini. So..axa simpan kat SINI

2 comments:

Ina anak Ali said...

seronoknya.. patut la cuti semalam ye

Omecool20 said...

Congratulations :D teringat masa pi wedding tu .. u look so lah differentnya :-)

Anyway, have fun and bagus la that it was a great trip ! :D