Wednesday, December 12, 2007

5 ibu dan 7 anak - Kembali bersama

A'kum...salam pagi Rabu. Currently aszra ada dengan axa..so sangat terhad la kerja yang dapat dibuat. Hu hu hu..


Semalam... selepas 5 tahun.. akhirnya axa dan best friends axa di UKM dulu dapat berkumpul semula. Ala2 gathering la. Asal nya.. Nora Yusni yang duk kat Kulim turun KL coz husband dia ada presentation kat KL. So..dia tumpang rumah Achim.. oleh kerana ini je peluang yang ada..so kami decide utk jumpa kat rumah Nur, memandangkan Nur ada dua org anak dan seorang masih lagi kecik.


So.. kawan2 axa.. NUR, ACHIM, NORA dan ZAI. Ni semua kawan2 masa study kat UKM. Kami semua tinggal kat Kamsis Aminuddin Baki. Axa dan Achim memang sama2 satu matrikulasi..Kebetulan bila buat degree je.. sama kamsis dan sama course. Kami ni semua sama course, buat IT kat UKM tu.




Al kisahnya.. Nur (Nurhidayati Zainal Abidin).. dah ada dua orang anak.. Humaira(4 tahun) dan Husna (6 bulan). Nur kawin dengan Hasan tahun 2002. Sekarang ni Nur seorang guru math kat sebuah sek ren kat sri petaling.


Achim (azlina othman) pun ada dua anak. Dia ni la..yang pertama sekali kawin among geng2 axa. Kawin pun dengan kawan sama matrik axa jugak, si Usop.. Anak2 achim, dua2 pompuan ..Sabila (4 tahun) dan Irdina (2 tahun). Achim ni pun seorang guru..tapi kat sek men kat balakong.


Nora (Nora Yusni Yusoff) baru ada seorang anak. Namanya Zahirah (3 tahun). Suaminya Hisham.. lecturer kat Kulim. Nora ni pulak.. baru je habis KPLI dan tengah tunggu result posting. Semua cikgu la pulak...


Zai (Zaihasra Idris), ada seorang anak...Akilah (6 bulan) hasil perkongsian hidup dengan Zaidi. Zai ni...suri rumah sepenuh masa buat masa ni...tapi ada jugak buat freelance printing dr rumah. Cool...nak jadi businesswoman la ni.


Memang seronok bila berkumpul semalam... macam2 citer keluar.. citer motor nora yang terbang, achim yang kena tolak motor axa sebab tak leh nak naik bukit..macam2. Rasa macam kembali ke zaman2 masa we all muda2 remaja dulu. Sekarang ni.. masing2 dah ada komitmen dan ada kehidupan sendiri. Bila tengok anak2 duk main2 sedar balik yang kami ni dah nak masuk 30an dah... heheheh.


4 comments:

eqbal said...

ni kaum ibu dah kumpul...banyak la gossip yang keluar ni. hehehe

dah beli album ct baru..."hadiah dari hati". best!

Ahmad Farizal Bin Mustaffa said...

first time masuk blog as..entah ingat tak lagi kat kak sa.. nur ngan nora sill maintainnn...achim makin gebu...as pun naik jugak tuh..si zai pulak sebaliknyer..zaaii...zaiii...

-kak sa

as a.k.a axa87 said...

hai kak sa..saya ingat lagi la akak... sampai jugak ke blog saya yer..hehehe rindu kawan2 UKM

Anonymous said...

Salam, ni pun 1st time masuk blog As. Ingat tak kat I (wan suhana) sekapal dengan Nur. Betul kata kak sa, zai bila nak gemuk sikit. Nur pun kontek gitu2 je. Achim still comel cam dulu.