Friday, December 07, 2007

One day trip to Batu Pahat

a'kum..salam di pagi Jumaat. Penat dan mengantuk sangat hari ni. Semalam...axa gi Batu Pahat atas urusan kerja..outstation gitu..hu hu hu... destinasi axa ialah.. Dewan Haji Hashim, Kg Parit Tengah, Batu Pahat. Punyer la jauh... dr ofis bertolak kul 8 pagi.. axa gi ngan Puan Juraimi naik Perdana, abg Azhar (driver icu) yang drive. Kami masuk kat tol Tangkak...selalu kalau axa gi Batu Pahat memang masuk situ la... pastu cuba la follow peta. Sesat la pulak. Sampai 5 kali tanya2 orang. Berapa banyak Parit daaaa.. pening axa. Nama Parit Tengah tu pun bukannya satu je...sana sini pun ada. Boleh tak agak2 kalau axa beli tanah kat situ dan depan parit tu axa nak namakan dengan "PARIT ASNIDA". Very the modern nama parit tu kan..he he hehe... Finally sampai jugak dalam kul 12.30 tgh hari. Hujan renyai2 je.


Ni ngan Puan Ju dan Ayu (PTM Johor)

Axa ke situ sebab ada pelancaran portal "I CERVE U" peringkat negeri Johor. Dari ibu pejabat, axa dan Puan Ju as wakil. Sempat juga tolong2 Ayu (PTM Johor) untuk set up montaj launching portal tu. Bagus nya kat situ..orang2 kampung ramai turun untuk majlis ni. Kagum axa...sebab kalau kat bandar2 jangan harap la org2 nya nak turun sampai penuh dewan.

Kul 6 kami bertolak dr situ.. singgah hentian seremban dan sampai ke putrajaya kul 9. Then axa ambik ERL ke Bandar Tasik Selatan. Ayah aszra dah tunggu ..terus ke EP utk mesyuarat MB. Sangat penat! Ni makanan tengah hari axa. Kami makan kat satu Homestay kat kampung ni. Ada kerabu pucuk paku, ulam2, tapai dan yang first time axa jumpa ..IKAN KELI MASAK PECEL (bukan pecal). Ni masakan orang jawa. Axa tak makan ikan keli tapi kuah pecel tu not bad la..cuma pedas lorr..

1 comment:

CresceNet said...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.