Friday, August 10, 2007

We are the Champion

A'kum..salam dipagi jumaat. Mengantuk rasa mata ni. Malam tadi kul 2 baru masuk tidur. Letih sungguh. Tapi digagahi juga gi kerja on time..

Semalam, ofis axa ada buat bowling tournament, salah satu game yang dipertandingkan untuk Memang Kecoh 2007. Bowling ni buat kat KL Megalane Endah Parade. Haiiyaaa... axa punyer homeground daa.. kalau kalah malu sehhhh. Oleh kerana axa memang dah biasa kat situ, booking lane pun atas nama axa, 'As MalaysianBowlers'. Masa axa on the way ke sana kecoh boss call kata Unitar tak ada book lane utk tournament, coz ada team yg dah sampai dan bila tanya, unitar tak ada booking pun. La... patut la, axa tak book atas nama Unitar coz bebudak counter situ semua kena axa as 'As MalaysianBowlers'. he he he he... cuak semua org.

Game start kul 5.30 ptg, terpaksa tunggu beberapa org yang habis meeting lambat. Kerja tetap kerja. Axa mewakili rumah BIRU SATRIA dalam team Biru A. Alhamdulillah... first game axa sangat memberangsangkan.. tapi sedikit merudum di game ke 2 dan maintain balik game ke 3. Geng2 satu team pun ok la.. semuanya main ikut cara masing2. Segan jugak.. axa yang poyo2 ada bola dan kasut sendiri... kalau tak perform, ishh.. baik pakai house ball jer. Alhamdulillah.. team axa berjaya menjadi johan kategori wanita dan axa pulak berjaya merebut balik Johan individu wanita. Tahun lepas, bukan axa kalah.. tapi tak dpt bertanding sebab dalam pantang.
Team Biru lelaki pulak, juga menjadi Johan. Tahniah Biru.. Go Go Biru Satria. He he he.. kat office ni memang tengah kecoh ngan game ni... dah nama pun Memang Kecoh 2007.

2 comments:

sitilina said...

wah behnya men boling.... bila ntah kita bole men boling balik (walopon xpandai ;p)

as a.k.a axa87 said...

boleh la sikit2.. tapi tak ler terror mana pun.. lawan ngan kawan2 ofis leh le juara.. masuk Open.. sure jadi sayur.. he hehe