Monday, October 04, 2010

Budak kecik 8 bulan


Lama saya tak bercerita tentang anak kecik saya. Asyif berumur 8 bulan 2 oktober lalu. Sekarang ni Asyif tengah selsema dan batuk. First time sejak kelahirannya, dia kena batuk dan selsema. Berjangkit dari kakak kot. Sekarang ni Asyif dah pandai duduk, berdiri dan berjalan menyusur meja atau mana2 tempat yang boleh dipegang. Saya agak terkejut dengan perkembangan dia yang sangat cepat. Dia mula meniarap pada usia 5 bulan. Saya dah risau masa tu sebab kalau ikut si kakak, 3 bulan setengah dah meniarap dah.. Lepas tu umur 6 bulan pun x merangkak lagi. Bila cecah 7 bulan je, dia pun mula merangkak tapi x laju pun. Pastu tak sampai 2 minggu dia dah boleh berdiri sendiri la pulak. Pastu dalam beberapa hari lepas tu terus dah boleh berjalan menyusur tepi2 meja atau kerusi. Cepat la pulak.. Alhamdulillah... setiap baby lain2 prestasi nya. Asyif memang seorang happy baby. Jarang menangis.. bising bila dia nak susu atau nak tidur je. Selain tu dia selalu mengukir senyuman manis dia.... Semoga Acip cepat sembuh yer. Kesian tengok dia asyik selsema dan batuk.. sib baik makan ubat dia ok.... Good boy anak ibu...

2 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

yeayy x lama lg sure dah boleh berjalan laks asyif nih ;-)

Dunia Baru said...

tombam nyoo anok HulK nih..