Monday, October 18, 2010

Bila koboi masuk hutan

Saya masih lagi terasa letih hari ni. Semalam sempat jadi koboi sekejap.. heheheh. Actually saya dan 4 orang rakan ofis join aktiviti Explornita 2010 anjuran Puspanita Cawangan Kecil JPA. Aktiviti ni dijalankan di FRIM Kepong. So.. ada aktiviti jungle trecking dan treasure hunt la. Bila Puspanita yang anjurkan.. maka fesyen pun salah satu agenda penting. Ada pertandingn best dress. Mulanya kami nak cari baju celoreng askar dan pakai topi koboi ala2 askar juga... tapi jenuh masih uptown, keluar downtown tak jumpa2 baju askar tuh. Last2.. saya beli baju kadet bomba dan penyelamat yg jual di kedai uniform sekolah... smart jugak kan..hehehe.

Aktiviti ni menyeronokkan. Kat FRIM ni mcm2 la ada dan banyak yang kami belajar. Tengok rotan terpanjang, buluh terbesar dan ada pulak pokok yang akarnya mcm gajah.. Subhanallah.. cantik betul alam ciptaan tuhan ni. Alhamdulillah...kami menang best dress. heheheh.. ada team yang pakai mcm sesungut lady bird la.. yg pakai kain pelikat pun ada tau. Macam2 ragam.. Tapi part treasure hunt kami dapat sagu hati. Tak ada rezeki menang hadiah besar... ada la silap mana2 tuh..heheheh apa2.. kami enjoy... dan thanks untuk team mate saya yang sangat2 sporting.. iaitu Puan Roszaini (one of our boss), Suzie a.k.a Sato (jenuh cari topi), Kak ISZ Norhayati (ada talent jadi model majalah).. dan Yani (walaupun baju tu terbesar sikit tapi berbaloi2...sebab menang...)..heheheh.

p/s: more gambar dlm FB

2 comments:

mscabbage said...

I like. Pernah pergi jogging kat FRIM last year... memang best! lotsa green

maizikeem said...

peng peng!!
eh nanti boleh organize berpicnic sana..bawa budak-budak! Sure best diorang dpt lari-lari!