Sunday, December 06, 2009

On Our 5th Anniversary


Salam... 4 Disember 2009, genap 5 tahun Axa dan Ayah Aszra di Ijabkabulkan. (dah lima tahun daaaaaaaa). Kejap je masa berlalu. Masa tu tahun 2004.. Kami nikah di Surau Raudah Al-Muttaqin, Taman Seri Kerayong, Kapar, lepas Zuhur. After 2 kali lafaz.. sah la axa jadi seorang isteri. Alhamdulillah...

So this year...sekali lagi 4 Disember datang. Another year bertambah. Seperti tahun2 sebelum ni, kami memang akan ambik cuti. Saja..nak spend time sama2, even dah ada aszra pun kan. Last year.. ayah aszra sempat gi interview masa anniversary.. alhamdulillah dapat lak post tu dan masih kekal sampai sekarang. Memang rezeki. 2 tahun lepas pulak kami ke Genting Highland.. saja bawak aszra jalan2.

Tahun ni apa aktiviti kami?? Pagi2 dah bangun... ayah aszra gi servis kereta then terus gi Pos office ambik parcel yang dah lama ditunggu2 oleh ayah aszra (nanti la buat entri pasal ni..). Pastu lepak kat umah. Plan asal nak gi Bukit Tinggi Pahang. Tapi dlm keadaan axa yang dah berat ni.. memang tak leh nak ke mana2 sangat. Kul 3 kami keluar gi KLCC. Saja bawak aszra jalan2. Meriah betul sambutan Christmas kat KLCC. Lepas Marghrib ayah Aszra ajak gi dinner. Kononnya dia nak bawak we all gi Muara Ikan Bakar Port Klang. Axa ikutkan je la... kami memang biasa makan kat situ. Tapi leh pulak on the way tu kononnya si Ayah Aszra ni tersalah jalan la.. sampai masuk Bangsar. Memula nak bengang jugak sebab tak pasal2 nak masuk Bangsar lak.. tapi tiba2 ayah Aszra keluarkan peta.. lorrr nak ke mana lak ni.. huhuhuh rupanya Ayah Aszra nak suprisekan axa... dia dah booking candle light dinner... mcm tak percaya je. So.. sampai la kami kat Cava - Restaurant and Bar. Tempat ni serve hidangan ala Spanish.. tempat memang romantik la.. even ada Aszra, memang rasa happy sangat. Kami tiga beranak enjoy makan dari appertizer sampai la dessert yang sangat sedap.. Thank Yang... first time ayah Aszra buat surprise mcm ni..heheheh...

Kat KLCC


Cava - Restaurant and Bar

Appertizer - Prawn Salad

Alio Oglio


Palea


Dessert - Tak ingat namanya dah...





Huhuh.. apa kene mengena ini benda dengn anniversary yer.. I loikeeee it..

9 comments:

Nora said...

Happy anniversary As.. kejap je masa berlalu

Omecool20 said...

Tahniah As sekeluarga ;-) Ingat lagi masa kita pi wedding As kat rumah family AS dulu .. phuh, anggun masa tu :) tak mcm As member belajar ..hehe ..

Oh, dpt hp ye ;-) .. hehe .. enjoyz :D

as a.k.a axa87 said...

Nora..TQ

Azmir.. tu masa kawin memang le ala2 anggun.. kalau tengok sekarang dengan semua part membulat..perut, hidung... lagi la lain rupanya....hehehehhe

itangmanih said...

whoaaa...desert itew kelihatan agak manis yer Pn Asnida...hikhikhihk

as a.k.a axa87 said...

huhuh..sudah kantoi la pulak.. ala sekali sekala ok la kak kan... hehehe

sato said...

hmm..sebagai penganalisis makanan.. saya merasakan semua makanan nampak sedap.. :D

hepi anibesari..

Dania's mummy said...

Happy anniversary!

mama alicianorman said...

salam as..eh ye ke sama anniversary ke?..heheh kalau gitu happy anniversary jugak untuk..ops rasanya umur kita sama kan?..31thn..so tak yah panggil kak panggil fida aja..heheheh

anese said...

ada paela...best..best...!Bau safron dia wangiiiiiiiiiii!!!!!!!!! I like Paela..byk udang lagik suka...!