Monday, December 28, 2009

Happy Besday Ayah

Salam... hari ni 28 December 2009.. ayah genap 63 tahun. Selamat Hari Jadi Ayah..Alhamdulillah.. ayah masih boleh dikatakan sihat la. sebab masih gagah leh drive kan.. leh jalan2 ngan mak gi Melaka berdua-duaan lak tuh. Cuma lately ni ayah selalu kena Gout.. hmm tu pun sebab tak jaga makan. Kalau tak.. memang jauh la lagi jalannya. Ada dengar2 jugak ayah ada plan nak gi Terengganu berdua je ngan mak.. jauh la Ayah.. tunggu pergi ngan we all la...ayah boleh duk relax je kat seat belakang.


Last nite we all gi dinner sempena besday ayah kat Splendid - Restaurant & Cafe. Punyer la pening nak fikir makan mana.. last2 decide makan situ. Sebab kat situ ada chicken chop (ayah nak) nak bawak gi western nyer restoran, mak lak tak makan western.. Mak nak yang ada makan goreng2.. so kat Splendid tu ada jugak jual nasi goreng dan nasi lemak. Lega.. dapat full fill keinginan setiap orang.


Ayah dengan menantu2 nyer

Tahun ni Ayah dapat hadiah special dari kami adik beradik. Ni adik dan cik Jad nyer idea la. Cuba tengok gambar bawah tuh.. Yup. Ayah dapat electric guitar siap ngan Amp. Punyer la tersenyum ayah.. maklum la memang ayah axa ni kan bekas musician. Kat rumah tu kite kapok ada dua dah.. gitar akustik ebanes ada satu, gitar elektrik ayah aszra pun ada.. dan sekarang bertambah satu lagi gitar elektrik. Menjadikan semunya ada 5 gitar dah.. Tapi tu la hobby ayah. Suka tengok ayah happy. Walaupun ayah hanya main sendiri2.. tapi memang puas la kan. Dengarnya ayah nak ajak kawan2 ex-group dia dulu kumpul duduk jamming kat umah. Kat umah axa tu tinggal tak ada drum je. Bilik belakang ayah nak jadikan studio dah... amp je dah ada 3. Keyboard axa la yang akan main..ehhe.. kena tunggu bersalin dulu la nampaknya kalau nak jamming anak beranak. Adik dan Aszra leh jadi penyanyi. Ayah, ayah aszra dan Cik Jad surelah bergitar kan.... emak??? emak masak kat dapur sambil dengar we all memekak..hehehehhehe.......... btw.. Selamat Hari Jadi Ayah..Semoga Ayah panjang umur dan murah rezeki.


Ayah dengan gitar baru

2 comments:

sue.anne.na said...

wahh.. siap main gitar. best! best! nanti adik aku kawin, aku panggil ayah ko jadik ahli band okeh? heheheheh..

as a.k.a axa87 said...

anne.. ko kena panggil kiteorg sekali.. sebab baru lengkap.. hehehehe