Monday, August 10, 2009

Sekadar bercerita...


Salam pagi Isnin... Ambik masa kejap update blog. Takut tak tersempat nanti..hehehe... Actually axa MC 2 hari sejak hari Khamis sampai la Jumaat due to demam + selsema. Aszra pun kena selsema jugak. Risau jugak kan...musim H1N1 ni... alhamdulillah...lepas jumpa gynea Khamis hari tu dia dah bagi ubat + vitamin untuk my prenancy. Sekali lagi scan... untuk monthly check up... dah nampak lah kepala, kaki tangan baby tu. Aszra la paling excited. Everytime nak gi check up dia akan ikut...sebab dia kata dia boleh jumpa adik. But dia frust kali ni coz Dr tu tak print pulak gambar adik dia. Last time dapat je gambar scan tu.... terus happy, siap tunjuk ngan semua org.. gambar adik dia, padahal mana nampak sangat pun kan. Hehehhe... tak sabar dia nak suruh adik dia keluar. Tiap2 hari asyik ckp ngan perut axa.. siap main2 peek a boo ngan perut axa.. pastu citer kan adik dia mcm2 la... layan kan je la kan...


Cuti MC hari tu tak buat apa sangat. Just rest ngan aszra kat rumah. Tapi biasa la.. nak rest betul2 memang tak dapek la.. kejap2 si Aszra suruh bacakan buku la.. kejap2 ajak main masak2 la.. ada je budak kecik tu + pertanyaan dia yang sangat banyak.. sampai kadang2 mcm tak terjawab. Di tambah lagi dengan bebelan dia... kalau axa drive lagi la dia membebel mcm2.. suruh pandang depan sebab nanti langgar tiang... pastu kalau accident..nanti mati masuk kubur... adoii... dia nyer conclusion of accident ialah akan mati... tiap kali nampak accident tepi jalan sure akan tanya... "mana org yang mati ibu???".. errrrrrrr...


Ok la.. citer weekend lak.. pun tak ada aktiviti sangat. Sebab 2 hari dihabiskan di Subang parade. Sabtu memang kelas TumbleTots Aszra.. then Ahad pulak hantar lagi gi kelas untuk ganti kelas dia..2 minggu lepas 2 kali dia tak gi kelas sebab we all balik Mersing ngan pergi PD. So.. kena la ganti kan.. Si Aszra tu suka je pergi kelas. Masuk je pintu kelas dia dah tak pandang belakang dah... terus je gi jumpa cikgu ngan kawan2... axa ngan ayah aszra la kena tunggu dia almost 2 hour kat luar. Tapi selalunya we all gi lepak makan atau jalan2 kat Subang parade tu je.


Ahad petang.. lepas balik dari Subang parade... tetiba terasa nak potong rambut. Hantar Ayah Aszra ngan Aszra yang dah kepenatan balik umah dulu...then axa keluar balik. Gi jenguk satu saloon Loreal kat Setia Alam tu... menariks.. axa ni dulu selalu gunting rambut kat kedai gunting rambut biasa je.. tetiba rasa nak mengada2.. nak gi saloon dan nak cuci ngan potong sekali. Ayah Aszra kata apa salahnya... sekali sekala... hehehe seronok jugak. Kepala dibelai2 oleh orang yang expert ni. Siap buat massage kulit kepala...sangat la best. Lama lak tu...rasa nak tertidur pun ada. Lepas dah bersih... baru la dia potong..huhuh... tamat la riwayat rambut axa yang panjang paras bahu tuh... sekarang dah pendek..lega.. tak rimas lagi. Maklum la...mengandung ni asyik rasa rimas je... hehehehe...Apa2 pun sangat best servis kat situ.. walaupun harga agak mahal sikit...tapi berbaloi - baloi..hehehe.


Ni budak kecik yang rajin.. tolong ayah dia baja pokok...

2 comments:

shuzana said...

wah..rajin nyer aszra..

p/s..scan nmpk tak gender bb..? kecohnyer shu...

as a.k.a axa87 said...

shu.. saya ngan husband memang tak nak tahu gender baby.. husband suka surprise masa deliver nanti.. same thing masa deliver aszra dulu.. we all tak tahu gender baby sepanjang pergnancy dan memang sabar menunggu sampai la time babyu keluar....best jugak moment tu..heheheh