Thursday, August 27, 2009

Salam Ramadhan

Salam... sekali lagi lama tak update blog ni.. Axa sangat busy dengan kerja. So... update blog x leh dibuat pada waktu kerja... memang tak sempat langsung.


Sempena Ramadhan ni walaupun dah 7 Ramadhan kan... nak ucap la selamat berpuasa pada semua kawan2 yang jauh dan dekat. Setakat hari ni... axa masih bertahan, masih berpuasa walaupun kandungan ni dah nak masuk 4 bulan. Tapi tu la.. Allah tu Maha Berkuasa.. sepanjang kat ofis setakat ni axa terus rasa bertenaga. Kerja axa sekarang ni menuntut fizikal yang kuat.. nak jumpa orang sana sini... tapi Alhamdulillah... Allah permudahkan urusan axa. Memang menjadi impian..nak berpuasa penuh tahun ni...InsyaAllah...


Teringat 5 Ramadhan 3 tahun yang lepas, axa disahkan mengandung kan si Aszra. Actually dari awal ramadhan dah terasa lain macam. Pergi pasar Ramadhan..hilang selera.. terasa semua tak sedap, rupanya mengandung. Start dari situ.. axa tak puasa... jenuh 25 hari mengganti puasa lepas tu. Masa tu baru 1st trimester..anak no 1 lak tu kan.. tak ada pengalaman.. so, doktor nasihatkan tak payah puasa.. tapi tak best tak puasa di bulan ramadhan ni... sebab bila semua orang puasa.. kite ni la susah nak makan. Nak gi beli pun segan...nak makan pun lagi le segan. Hehehheeh....


Hari pertama puasa hari tu, KAMI berpuasa dan berbuka puasa di Seremban. Axa ni masih kurang berselera makan. Tapi boleh la... alas perut mana yang boleh. Nampaknya tahun ni.. kalau ada nak buka puasa buffet hotel mana2... mcm rugi la sebab axa tak makan banyak. Selasa lepas.. buka puasa kat IKEA nyer buffet pun axa tak lalu makan. Hanya makan sepinggan kuew tiow je... lain2 makanan yang axa ambik.. semua tak terjamah... ayah Aszra la tukang perabis makanan tuh... sure naik berat badan tu..huhuhuh..

Ok la...pada semua, Selamat Berpuasa...semoga puasa kali ini adalah yang terbaik... InsyaAllah... hari ni nak gi buka posa kat Kg Baru.... rindu lak nak makan kat chop and steak..ehhehehe..


sejuk hati ibu tengok bebudak ni solat dan mengaji di bulan ramadhan ni..

1 comment:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

salam ramadhan buat axa.. sama2 ler kita berpuasa sama2 yer ..kuatkan diri nieh ;-)