Monday, June 29, 2009

Cerita tentang Dia - Ayah Aszra


Salam petang Isnin.. masih dalam mood yang sangat malas untuk update blog. Sikit2 nak ke toilet..nak muntah. pastu kepala rasa sangat berat. Tapi gi kerja tetap gi kerja... tak sampai hati nak tinggal kan kerja mcm tu je. Selagi berdaya kaki..selagi tu la akan cuba tak MC...hmmmm

Entry ni khas untuk Ayah Aszra @ Asrof Abdul Rauf yang menyambut hari lahirnya pada 27 June 2009 yang lalu. Kira entry lewat la...coz on that day, we all balik seremban.. best friend ayah aszra kawin..

Awak.. just nak ucap Selamat Hari Lahir yang ke 31.. semoga akan lebih matang dan jadi ayah yang baik. Sayang awak sangat2 banyak. Bercerita tentang ayah aszra... saja nak reveal sikit, hehehe...

Ayah aszra tak macam lelaki lain yang axa pernah jumpa. Axa kenal segala perangai buruk dia di awal perkenalan. Memang semua yang tak elok. Sabar je la... Bab2 waktu memang lewat memanjang. Axa pernah tunggu dia 2 jam kat bus stop..utk gi dating.. bateri dia lak dah kong masa tuh.. Kalau orang lain...masa awal2 bercinta pijak semut pun tak mati... tapi ayah aszra ni.. bukan semut je yang mati.. anjing atau kucing pun leh mati la... Dia sangat kontra dengan axa. Hmmm perangai baik dia boleh dikira dengan jari la..Kadang2 pelik, cam mana la axa boleh kawin nagn lelaki ni. Dah la tak sensitif.. pastu tak pernah jeles pun ngan axa.. Kalau orang lain bercinta jiwang2 karat.. axa ni, bercinta penuh dengan dugaan dan rintangan... Tapi tu la.. dah jodoh kan.. Axa selalu doa setiap kali dugaan datang... kalau benar lah ini jodoh axa.. kuat kan dan tabah kan hati axa untuk menerima segala baik buruk si Asrof Rauf ni. Selalunya org bercouple ni.. dapat tengok yang best2 dulu.. bila dah kawin baru lah tahu true color of the husband kan.. axa ni kes terbalik.. kenal yang buruk2 dulu..then baru la dpt tengok yang baik2.. itu yang rasa happy sangat.

We all nikah 4 Disember 2004. Actually axa mula mengenali kebaikan ayah aszra bila we all kawin. Bad habit masih ada..ehehhe.. Sangat bersyukur, ayah aszra seorang yang sangat pandai menjaga bab2 kewangan dia. Tahu tanggungjawab kewangan untuk keluarga dia. Walaupun kadang kala agak kedekut.. heheheh.. memang patut pun.. utk pastikan kehidupan akan datang lebih bermakna kan.. Then.. bila aszra lahir.. axa expect dia jenis yang tak rapat dengan budak2.. sebab dia anak bongsu kan.. jarang pulak tu tengok dia main ngan anak2 orang.. Tapi.. amazing nyer sekarang... Ayah Aszra la yang paling pandai layan aszra. Tengah2 malam kalau aszra meragam.. dia la yang bangun layan anak kesayangan tu. Axa sendiri boleh tidur nyenyak malam2.. Mcm tak percaya je.. tapi itu la kenyataan.. Axa sangat bangga dengan ayah aszra. Tengah2 mengantuk pun main jugak ngan aszra. Calon bapa mithali ni... ehehhehe

Sekarang ni axa tengah mengandung ni.. tiap2 hari buat susu. Seperti yang axa citer kat entry lepas.. axa memang tak pernah bancuh susu sendiri. Tima kasih yer awak...sekali lagi sayang awak sangat2.

Khusyuk bancuh susu anmum

Sempat lagi mintak ambik gambar dengan hotwheels Treasure Hunt baru.

4 comments:

Omecool20 said...

hahah ..birthday kita is one week after mine .. saya June 20... teringat masa - masa sebelum your wedding tu .. ;-) .. mmg patut papa aszra buat camtu. Sapa tak sayang bini oiii... :D anyway, again, minta maaf kerana tidak dapat dtg party aszra, no excuse mah .. mm

ann said...

hahaha.. arop ngn muker poyonyer.. hmmm betulke istilah tue?! anyway, happy belated birthday lah utk nko.. bertuah ler anak as yg dikandung tu... ada org bancuhkan susu tiap hari.

bANgsaL buROk said...

kak as, u r the luckiest woman in the world!! hehehehe...

as a.k.a axa87 said...

azmir.. its ok, next time we all buat birthday party jangan lupa datang ok.

Ann.. alhamdulillah setakat ni memang bertuah la anak2 arop sebab ayah diaorg yang buat susu..hehehe

Tim.. heheheh lucky me.