Tuesday, June 02, 2009

My Latest Obsession

Salam petang selasa..
Jumaat dua minggu yang lepas..habis saja liga, axa dan ayah aszra balik ke rumah KAMI. Aszra tidur kat umah Wan malam tu, sebab lewat sangat Ibu dan Ayah balik. Lepas mandi, masih gagah lagi lepak depan tv. Masa tu dah kul 12 malam. Terfikir kalau layan dvd ni best jugak. Maklumlah, aszra tak ada.. aman damai la sikit nak layan dvd. Esok nya pun hari sabtu, so leh la tidu lambat sikit. So..ayah aszra memberi pilihan..ada dua dvd yang dah berbulan dibeli tapi tak tengok2. SPIRIT atau TWILIGHT. Axa memang tak familiar dua2 citer ni tentang apa.. Ayah Aszra kata SPIRIT mcm citer SIN CITY, movie hitam putih merah dan TWILIGHT pulak...citer thriller. So axa pilih TWILIGHT.


Mata sebenarnya dah berat..tapi hati ni nak tengok jugak. Kalau tak best nanti, tidur je la kan...selalu cam gitu la. So..ayah aszra pun on kan la citer tuh. Nyata tak salah pilihan axa. Mata axa jadi bulat tiba2...langsung dah tak rasa mengantuk..malah axa sangat concentrate tengok citer tuh. Setiap scene axa tak kan lepas kan. Separuh jalan, ayah aszra terlena... dia dah tengok dah sebenarnya...sebab tu dia tak heran)..Yes...sangat best citer ni. Terasa seperti axa pun termasuk sekali dalam movie tuh. Lakonan hero - Edward Cullen (Robert Pattinson) dan heroin - Bella Swan (Kristen Stewart) sangat hebat. Jalan citer nya pun langsung tak membosan kan.. ayah aszra terkejut tengok axa masih khusyuk menonton..even jam dah kat pukul 2. Dia kata selalunya axa akan tertidur..tapi kali ni amazing...dalam kepenatan, axa masih mampu layan citer tuh. Serius axa jatuh cinta dengan citer ni. Sempat membebel kat ayah aszra, kenapa la di atak bawak axa gi tengok movie ni kat wayang bulan 12 tahun lepas... Nak tahu ke citernya cam mana?? tak payah la axa citer...sila tonton sendiri.. kalau anda suka, mari kongsi dengan axa... dah gila sangat ngan citer tu sampai ulang2 banyak kali.

Bella & the Cullens

Antara scene yang menarik antara Edward Cullen dan Isabella Swan

Kegilaan axa tak berhenti di situ.. keesokkan hari nya.. ayah aszra ajak axa ke MPH Subang Parade selepas kelas aszra di Tumble Tots. Kali ni dia tunjuk novel Twilight pulakkkkk.... adusssssss... rupanya ada 4 siri . (Twilight, New Moon, Eclipse, Breaking Dawn). Movie Twilight tu berdasarkan novel Twilight yang ditulis oleh Stephenie Meyer. So.. sekarang ni tengah pembikinan movie New Moon pulak. Hujung tahun ni atau awal tahun depan keluar la...tak sabarnya axa.. Tapi kalau nak tahu citer dia cam mana leh baca novel dia. So... oleh kerana nak jadi peminat setia... axa pun rembat la Novel Twilight tuh. Berhasrat nak baca sampai habis sebab sebelum ni buku citer inggeris ni jarang axa habis baca. Lepas tu nak beli 3 lagi buku tu...memang nak buat koleksi.


Novel Twilight... dah nak habis dah baca buku ni

Ni la Twilight Saga..ada 4 novel... so yang first tu dah ada...3 to go...heheh

Seminggu berlalu.. dalam masa tu juga axa ada search tentang movie Twilight. Kat US..banyak betul peminatnya.. siap buat mcm2 blog Twilight. Ada yang lakonkan semula citer tu kat Youtube.. Axa ni rasa mcm dah ketagih nak tengok movie tu tiap2 hari. So... Sabtu minggu lepas.. lepas je kelas Tumble Tots Aszra we all terus ke Pandan Indah untuk hantar cupcakes. Lepas tu singgah Leisure Mall utk lunch. Saja je la pulak menjenguk ke Popular...si Aszra nak beli buku Ben 10. Axa tengok memang box set Twilight Saga tu tengah dipromosi dengan banyak nya... Axa hanya tersenyum sebab dah ada kan... heheeh.. tapi tiba2 hati rasa tak keruan, ternampak satu buku dengan kulit tebal yang berjudul Twilight Director's Note Book. Terus ambik dan selak...oh noooooooooooo... buku ni wajib beli. Kebanyakan scene dalam movie ada kat dlm buku tu. Siap tunjuk lokasi pengambaran...dan yang penting ada gambar Edward Cullen. Tanya ayah aszra...leh tak beli buku tu sebab harganya mahal dari novel dia. Ayah aszra kata beli je la.... so gi tanya kakak kat situ ada copy lain tak..sebab yang axa tengok tu dah terkoyak...then dia kata itu la yang last. Tak ada dah.......Frustnya! Kakak tu siap call kan branch lain tanya kat mana ada...yg ada kat IOI Mall Puchong ngan Kuantan. Adusssssss.... Rasa nak lari je ke Puchong...tapi dah nak menghala balik ke Seremban la pulak. Ayah Aszra kata sabar je la dulu..........

So.. semalam..Isnin, memang rasa sangat tak sabar. Dalm kul 10 lebih terus call MPH nyer customer service. Tanya availability buku tu.... Hah..ada...kat Midvalley tinggal 2 copy. Yang bestnya diaorg leh reserve. So...axa ni, lunch hour je..terus la menggagahkan diri ke MPH Midvalley....dan finally dapat la apa yang axa idamkan..... lena tidur malam tadi..eheheh.

Ni la axa punyerr....sangat suke!

Sangat teruk penangan citer ni la. Jadi tak keruan pulak. Ayah aszra siap ckp... tak pernah dia tengok axa sangat berminat dengan satu2 citer. So... saper2 yang tak tengok lagi... cari lah dvd dan tengok. Tapi biasa la..minat orang lain2... yang penting... ianya sangat best di hati axa.... (jangan mare ayah aszra..tima kasih atas dorongan dan sumbangan...hehehehe)

6 comments:

sato17 said...

k.as, ada mak buyung ngidam nk ngk dvd twilight..tp nak ngk yg k.as punya.. :D hahahahaa... kena kasik tau..

as a.k.a axa87 said...

actually hari ni dah berhajat nak bawak DVD tu..maklumla...nak bercuti 4 hari..so memang tak ad amas ala nak layan citer tu... tapi tertinggal la pulak... meleleh pulak air liur baby dalam perut tuh....

zOe said...

hahh baru mu tau penangan twilight ..hands off edward ah..hes mine! ..hehe trailer for new moon pun dah kuar ni...mcm best tapi in term of hairy creature, my love is taken by wolverine already ..hehe

as a.k.a axa87 said...

Bi.. kalau dah minat wolverine, means Edward tu forever mine la...hahahahha Dah keluar ke official trailer new moon tu? sebab tengok kat youtube mcm banyak yang fans buat jer..

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

axa mmg citer nie best ... kita ada member online mai bg e-books complete citer2 twillight nie .. mmg ralit membaca .. x sabar tgu movie new moon nov niehhhhh

[yAN!e][pUTraJAya] said...

best film ni...
tgk ari2 pun tak jemu

(^_^)