Thursday, May 21, 2009

Lambat

Salam pagi Khamis. Mengantuk sungguh pagi ni... sambil2 buat kerja..layan blog kejap, boleh hilang mengantuk. Asyik sangap jer dari tadi. Tak suka la kalau mengantuk kat ofis ni. Kenapa mengantuk? Hmmm.... ni asalnya sebab tidur lambat la malam tadi. Actually menemankan ayah aszra buat kerja dia...plus jaga aszra la. Selalunya kalau axa masuk tidur... ayah aszra yang akan lepak ngan aszra sebab aszra ni memang tidur lambat jer. Selagi jam tak cecah kul 12 selagi tu la mata dia bulat je tak mau tidur. Sekarang ni leka layan CD kat laptop ibu. Mcm2 citer kartun yang dia tengok... yang best nya.. dia akan pasang sendiri CD tu.., lepas pilih dari folder cd2 ayah aszra.. dia pun akan masukkan dan on kan CD tu. Sekarang ni.. kalau ada pop up keluar je..dia dah pandai close kan window...kalau tak asyik menjerit "Ibuuuuuuuuuuuu... Aja tak nampak la". Sekali je ajar dia... suruh dia letak cursor kat button close yang tanda "X". Axa pun leh tidur kat sofa dengan lena..tanpa gangguan...hehehe

So last nite akibat dari tidur yang lambat... maka bangun pun agak terlambat. Kul 6 baru terjaga.. lepas mandi siap2 terus la hantar aszra gi umah mak... singgah jap 7-11 sebab sangat mengantuk..layan nescafe latte la...apa lagi.. bagi tegak bijik mata ni. Pastu ada lak orang buat jalan....lagi melambatkan keadaan...satu lane je dia bukak..kena tunggu turn. Dah hantar aszra...kena lalu laluan yang sama..sekali lagi kena lalu kat tempat orang buat jalan tuh.. dah kul 6.30 pg pun diaorg tak berhenti lagi.. memang jam la jalan situ, sebab pagi2 ramai org nak gi kerja kan...thats y la axa selalu hantar aszra kul 6 sebab nak elak jam. So.. sampai balik kat umah Setia Alam..kul . Baru la siap2..makeup (make up sangat le tuh..ehheh)... teringat lak tak sidai baju yang dah dibasuh masih dalam washing machine. Sib baik ayah aszra menghulurkan pertolongan. Ayah aszra memang selalu sidai dan angkat kain baju..dari dulu lagi dia tak ada masalah nak sidai baju..ehehhe.. So lepas tu keluar rumah pun lambat la....kul 7.35 baru keluar.

Nasib baik la tak lambat sampai office.. kul 8.27 dah swipe... lega. Bulan ni kedatangan cantik je.. tak ada merah2..heheh. Banyak betul perkara lambat hari ni... even masuk ofis tak lambat...tapi masalah mengantuk pulak... aduss...

(Untuk Ayah Aszra... Good luck yer Yang. Kite ngan Aszra selalu ada kat sisi awak untuk menyokong awak. Ini adalah satu permulaan yang baik untuk kerjaya awak... You Can Do It...just teruskan usaha, InsyaAllah kejayaan itu Ada!)

1 comment:

cT zAiLeHa said...

Akak, lama tak dgr citer ek..tahun ni jadi org belakang tabir jek..lama sgt bertanding ..nanti DBP gam nama saya ..hehehe...