Monday, May 25, 2009

Jom Main Johnson Family Day


Salam petang Isnin..baru la ni dapat nak update blog. Ada meeting pagi2..then petang ada perhimpunan bulanan pulak. Glamer kejap..nama naik sebab INTAN kekal Johan Bowling antara Bahagian JPA. Nanti la citer pasal bowling. Last weekend... another great weekend..full of activites..biasalah KAMI kan keluarga aktif selalu. Sabtu.. seperti biasa hantar Aszra gi Tumble Tots la.. Minggu ni last dia masuk kelas below 3 years.Next week akan masuk kelas 3 years and above..so Ibu dah tak leh jadi partnet Aszra dalam kelas...she will be in class by her own. Axa lak risau..maklumla..ni la first time dia akan gi kelas tanpa ibu atau ayah... but..dah ckp kat dia..even nak pergi toilet pun axa dah ajar dia..bila dia rasa nak terkencing...just ckp kat teacher aszra nak gi toilet. hopefully ok la...hehehe

So.. lepas balik kelas Aszra kami terus ke PJ. Join family day Johnson & Johnson. Actually ni dibuka untuk public la.. Dibuka dari kul 8.30 pagi - 6.00 petang. Entrance..FREE. Saper2 yang ada anak memang seronok la gi sini. Aszra sure la seronok kan.. ada Flying Kite Zone..Face Painting.. ada Game Zone.. letih jugak la seharian..Pastu ada persembahan drumline oleh KLDC.. teringat kat citer Drumline. Macam-macam la ada... ada goodies bag. Most barang2 Johnson la..bedak baby...Shampoo. KAMI sekeluarga masih pakai bedak baby ni. Heheheh..Terasa kulit selembut kulit bayi.. Balik2 tu memang sangat keletihan la.

ambik gambor dengan clown dulu

Ni kat Kite Flying Zone..kena buat kite sendiri..


Tercapai cita2 aszra nak main kite..

My Beloved...going to 3 years old this thursday

Tengah buat face painting

dah bercoreng muka aszra


Happy betul main kat Game Zone


KAMI

Tapi sebelah malam pulak sempat gi wayang tengok Syurga Cinta ngan adik. heheheh.. Ok ..Not Bad. Actually axa tertarik nak tengok bila tengok the making dia. Jalan citer dia menarik. Banyak teladan.. especially as a muslim.. Cuma bila nak part ending axa rasa mcm diaorg nak sangat citer tu cepat habis... padahal boleh je lagi tambah utk lebih menarik. Apa2 congrats tu Ahmad Idham.. citer ringan yang banyak pengajaran... insaf sekejap tengok anak2 melayu lupa diri ni. Aszra pun layan jugak.. suka benar dia ngan Haziq Tom Tom Bak tu....

Ahad.. Pagi2 sempat gi Pasar Tani. Beli barang untuk masak..Sayur,,bawang kentang..ikan, ayam.. Round jugak ke pasar kering. Takplan beli apa2 pun..sebab hari terlalu panas la. Sekarang ni memang seronok..bila ada rumah sendiri.. boleh pergi pasar sendiri.. Belah petang..gi lawan bowling antara bahagian JPA. Hehhehe.. Alhamdulillah.. INTAN sekali lagi Johan kategori kumpulan... dan axa sendiri..Johan Kategori Wanita.. Tahun depan sekali lagi wakil JPA ke MAKSWIP la.. InsyaAllah..kalau tak ada aral melintang pukang..heheheh

2 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wah seronoknya axa & aszra ... kami sibuk pindah randah weekend lps .. wah aszra dah msk 3 thn x lama lagie ...

as a.k.a axa87 said...

yup diana.. dah besar dah dia.. eh..u all pindah mana ni... btw..birthday party aszra will be on 21 june...