Thursday, March 08, 2007

A Love to Kill



A'kum..Salam di petang khamis. Petang ni baruleh online. Dari pagi.. Si Beranang budak ICT datang transfer data pc axa ke hardisk baru. Sekarang ni pc axa dah 80 gig. So tak slow lagi la.. yahoo...

Cantik kan gambar kat atas tuh. Selama 3 hari, axa habiskan 16 vcd citer A Love To Kill ni. Ni semua Ayu punyer penangan. Dalam dua minggu lepas, dia sibuk duk citer dia tengok citer ni kat 8tv sampai beli set vcd sebab tak tahan nak tunggu endingnya. Mula2 axa ingat ayu ni memang jenis fanatik citer korea. Biasa.. axa dulu pernah suka sangat citer Autumn in My Heart. Lepas tuh axa jarang follow citer korea sebab memang tak ada masa. So si Ayu ni lepas dia habis tengok semua cd, dia ada ler citer kat axa dan jaja sikit2 pasal citer ni. Dia ni axa tengok dah tahap fanatik giler..sampai dia pun mengaku dah sewel. Mana tak nya.. tiap2 hari boleh dengar lagu korea dari pc dia.. pastu, suka senyum2 sendiri depan pc dia. Duduk diam2 rupanya tengok youtube citer tu pulak. OST pun dia beli. Sian kat ayu..tak ada member nak share excitement dia tuh. Axa dan Jaja sampai dah boleh hafal lagu korea tuh.. Sarang ae...Sarang ae...

Isnin lepas, dia gi bawak vcd tu dtg ofis.. Hmm.. axa ni memang tertanya2 jugak, best sangat ke citer ni sampai ayu yang axa anggap serius dan kurang pada citer2 jiwang ni boleh tangkap lentok dan leleh habis dgn citer ni. Dia kata jalan citer dia lain dari yang lain. So axa dan jaja pun start pinjam dan tengok CD ni. Dari hari isnin, selasa dan seharian pada hari rabu axa habiskan masa tengok citer ni.Pukul 2.30 pagi baru settle semua.Nak tahu apa yang axa rasa????

GILER BEST citer ni!!!!Tak rugi tengok. Patut la ayu jadi cam tuh. Axa pun dah jadi mcm ayu. Saper2 minat citer korea tapi tak tengok citer ni memang rugi. Axa yang jarang tengok citer korea..terus jatuh chenta ngan citer ni. Boleh bagi 10 stars untuk citer ni. Dari jalan citer, pelakon2, sinematografi.. semuanya perfect! Tak tahu nak gambarkan cam mana. Axa ni mcm tak sabar2 nak habiskan semua vcd dalam satu hari. citer ni cerita cinta tapi memang lain dari yang lain. Tak perlu banyak dialog tapi kehebatan pelakonnya mampu bawak penonton rasa apa yang diaorg rasa. So Ayu maybe happy coz dah ada member utk borak pasal citer ni.

4 comments:

anak kuang said...

aiseeh.. asik terlupa nak layan citer ni.. lupa timing kul bape.. biasa layan princess hour je.. wahahaha.. lawak tu..

drama korea tak mcm drama hongkong.. sama gak ngan jepun.. lain le citer depa..

tim said...

byk sgt citer korea la nie.. dah tak tertgk.. tp budak rmh layan 'Little Bride'..

as a.k.a axa87 said...

serius best giler citer ni.. akak dah kurang layan citer korea2 ni.. tapi citer ni memang best giler babun..teruja all the time tengok citer ni. Bukan pasal Rain yang macho tu.. tapi memang sebab cerita sendiri dah best.

Ayu said...

HAHAHA..SERONOKNYE! Kita berjaya men'spread'kan virus citer ni.. Memang lega sebab dah ada orang yang boleh memahami kesewelan aku sekarang. Kalau tidak asyik kena gelak jer... sapa yang tak tgk citer ni rugi sebab lakonan Rain dgn Shin Min-ah tersangat ler hebatnya. So natural... so real... so amazing.