Thursday, January 18, 2007

Bidan Terjun

A'kum...
Salam di pagi khamis. Badan sakit2 sikit sebab semalam duduk 1 1/2 jam kat gym kat ofis. Ni misi nak amalkan cara hidup sihat + kurangkan berat badan. First time masuk gym tu. Masa gym tuh di buka, axa mengandung dan lepas bersalin mcm tak ada masa.. so aktiviti ke gym ni jadi one of my 2007 azam la...

Pagi ni axa sampai awal kat ofis. Check2 e-mail, ada hebahan tentang jadual presentation department untuk di nilai bagi Best Department Award 2006. Axa tengok department axa present hari ni pukul 10 pagi dan setahu axa, kawan kat sebelah axa ni akan present. Present ni untuk citer apa yang department dah buat sepanjang 2006 and why our department should win the award la..kul 9.15 pagi tiba bos axa ckp.. "as, u kena present la untuk Best Department Award sebab Ayu is on MC" Biar benar ni... Bos axa tak leh present sebab dia one of the jury. Takkan Jaja pulak nak present. Terkejut axa coz our department present no 2. Axa tanya if ada slide ke.. hmm tak ada la pulak.. So what i'm gonna talk about. Bos axa ckp suruh citer apa yang department ni dah buat dan citer pasal web site unitar. Kena citer the strenght of the web site..how it really important to the university. Sakit perut axa jadi nya. Not because axa tak boleh present depan audience but, in less than 1 hour, axa kena citer tentang department dan my department will be judged by what i'm gonna say. Dan axa tak ada preparation.

So kul 9.30 axa dah ada kat board room, tengok the first presenter from Center of General Administration. Siap ada slide + gambar2 untuk tunjuk kerja2 diaorg. But from that, axa mula dapat idea what i'm gonna talk after this. Bos axa plak asyik kata.. ala citer simple2 je. tak payah panjang2..yg penting ada. And masa turn axa.. alhamdulillah.. axa boleh bercakap. Maybe sebab axa dah biasa bagi lecture kot.. mula2 tuh ala2 nervous la.. tapi bila badan dah start panas.. mcm tak berhenti la ckp. Bos axa senyum dan angguk2 je. Axa rasa comfortable bila dah start berckp.. After dah merapu.. sesi QA plak. masa ni bos leh tolong coz department's members memang kena ada untuk jawab soalan dari jury. Dan finaly.. semua berjalan dengan ok. Even ada gagap2 sikit but axa puas hati.. Walau jadi bidan terjun pun.. axa masih boleh berdiri atas kaki sendiri and present as best as I can.

3 comments:

Ayu said...

so sorry la as sebab boss suruh you present. tiba-tiba demam. nak buat camne. i dah mintak dia tukarkan time hari jumaat tapi dia tak reply sms. tak sangka dia suruh you present last minute. maaf ye. anyway, the boss said you did well.

as a.k.a axa87 said...

he he he.. no hal la.. just terkejut sebab tiba2 nak kena present..

sato said...

(^_^) hidup mama aszra.. Malaysia boleh..