Tuesday, October 17, 2006

Raya blues....

A'kum..salam dipetang selasa ni. Dah petang baru axa ada masa nak menjenguk blog ni. Busy sikit la dua tiga hari ni. He..he. tapi hari ni bukan buat kerja ofis pun.. sibuk buat kerja luar. Nak siapkan minggu ni jugak..leh dapat payment he..he.

Kat ofis ni, semangat kerja kawan2 ofis ni macam dah tak ada. Sure org ingat sebab dah tak sabar nak balik kampung dan nak beraya sakan kan. Salah..salah..salah.. Semua macam mandom je sebab tahun ni TAK ADA DUIT RAYA.Bosannya....... Ini lah tahun pertama sejak axa berada di company ni (tiga tahun dah)kiteorg tak dapat duit raya. Mengikut kata2 orang atasan la.. company BAPAK tak benarkan company kiteorg bagi duit raya. Sebab diaorg kata company BAPAK tak buat tradisi duit2 raya ni. Ek ellehhhhhh... Actually company BAPAK tuh yang tak mampu. Then dengki la tuh ngan company kiteorg yang buat untung dan nak bagi duit raya kat staff. Memang company BAPAK tuh..DENGKI. Ishh tak puas hati betul. Sabar je la...bulan puasa ni axa. Kalau tengok kat blog kawan2 axa yang lain..semua duk menyuarakan rasa ketidakpuashatian kepada company BAPAK tuh. Ala... org kat company BAPAK tuh boleh la tak payah duit raya.. diaorg gaji riban2..sampai puluh2 ribu. Ni plak ada khabar angin kata GAJI MASUK LAMBAT. Ishhh ada lak yang kena bakar ni karang... cool..cool...

Citer pasal duit raya ni, actually bukan la nak beraya sakan. Actually duit raya ni sebenarnya bagi semangat nak raya. At least dapat lah buat sedekah amal jariah di bulan yang mulia ni. Axa pun, selalunya duit raya, habis bagi sedekah je. Mak ayah adik dah tentu wajib. Then mertua, pastu pakcik2, makcik2. Ratus2 la jugak habis. Setahun sekali kan. Kalau pasal baju2 raya ni axa tak kisah sangat. Biasanya baju raya ni, baju kurung. Rasa nya dah penuh almari axa tuh. Tiap2 tahun bukan raya je buat baju..bila ada wedding sedara mara je, mesti keluar satu baju baru. So raya ni leh pakai la yang mana ada. Concentrate kat aszra je la tahun ni. Minah kecik tuh pun bukan leh beli baju banyak sangat pun. Dia cepat membesar la..ada dua tiga helai baju yang dah tak muat. Beli mahal2 dah tak muat. Hmmm...

Ok la.. sampai sini je la untuk hari ni. Penat sebenarnya ni. Dari tadi duk ngan member2 seofis ni citer pasal duit raya. Hmm.. kurang pahala puasa hari ni.

4 comments:

ninest123 said...

replica watches, nike outlet, sac longchamp, longchamp, longchamp pas cher, nike free, louboutin outlet, longchamp outlet, louis vuitton, ugg boots, jordan shoes, tory burch outlet, nike air max, ray ban sunglasses, tiffany and co, uggs on sale, ralph lauren pas cher, prada outlet, polo ralph lauren outlet, prada handbags, oakley sunglasses, nike roshe run, nike air max, cheap oakley sunglasses, ugg boots, louis vuitton outlet, michael kors, ray ban sunglasses, louboutin pas cher, kate spade outlet, tiffany jewelry, air jordan pas cher, air max, burberry, louboutin, polo ralph lauren outlet, nike free, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, longchamp outlet, louboutin shoes, louis vuitton, gucci outlet, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, oakley sunglasses, chanel handbags, christian louboutin outlet

ninest123 said...

coach outlet, hollister pas cher, abercrombie and fitch, converse pas cher, ugg boots, lululemon, true religion jeans, tn pas cher, oakley pas cher, ray ban pas cher, michael kors, hermes, michael kors outlet, true religion jeans, vans pas cher, mulberry, hollister, nike roshe, michael kors, michael kors outlet, vanessa bruno, nike free run uk, true religion jeans, new balance pas cher, nike air max, timberland, michael kors, coach outlet, ugg boots, ray ban uk, replica handbags, north face, true religion outlet, michael kors, ralph lauren uk, nike blazer, lacoste pas cher, nike air max, nike air max, michael kors outlet, burberry, air force, sac guess, coach purses, north face, hogan, michael kors outlet, kate spade handbags, michael kors outlet, burberry outlet online

ninest123 said...

iphone cases, mcm handbags, wedding dresses, lancel, p90x workout, babyliss, soccer shoes, ferragamo shoes, mac cosmetics, soccer jerseys, longchamp, gucci, timberland boots, nike huarache, lululemon, insanity workout, converse outlet, celine handbags, birkin bag, louboutin, new balance, asics running shoes, ghd, nike roshe, hollister, hollister, reebok shoes, nfl jerseys, nike trainers, nike air max, converse, ray ban, jimmy choo shoes, oakley, vans shoes, mont blanc, north face outlet, hollister, valentino shoes, abercrombie and fitch, beats by dre, herve leger, chi flat iron, north face outlet, instyler, ralph lauren, vans, nike air max, baseball bats, bottega veneta

ninest123 said...

montre pas cher, thomas sabo, moncler, moncler, moncler, karen millen, bottes ugg, toms shoes, pandora jewelry, links of london, ugg boots uk, canada goose outlet, pandora jewelry, canada goose outlet, supra shoes, hollister, moncler, pandora charms, ugg pas cher, louis vuitton, canada goose, moncler outlet, sac louis vuitton pas cher, moncler, moncler, wedding dresses, canada goose, swarovski crystal, moncler, louis vuitton, ugg,uggs,uggs canada, ugg,ugg australia,ugg italia, replica watches, canada goose, coach outlet, pandora charms, canada goose, doudoune canada goose, marc jacobs, louis vuitton, louis vuitton, canada goose uk, juicy couture outlet, juicy couture outlet, swarovski