Friday, October 06, 2006

my Dealova - Bangun dari mimpi?

A'kum..

Salam di hari Jumaat. Hari ni axa tak bekerja, lantaran kesihatan yang memang tak memuaskan. Memang sakit itu datang balik. Lepas balik dari berbuka puasa di kg. baru semalam, axa hanya mampu baring dan tidur. Tak terlarat rasanya nak buat apa2. Lepas makan ubat, rasa macam pengsan terus. Nak join ayah aszra main boling pun tak mampu. Better axa rehatkan diri dan minda kan....


Ni lagu dealova version Rudy Djoharnaen. (Sedap juga)

Hari ni satu hari layan lagu dealova pelbagai versi. Axa cari kat youtube. Entah kenapa, axa memang terlalu jatuh cinta dengan lagu ini. Pertama kali diperkenalkan oleh seorang sahabat, axa terus rasa suka. Dan boleh dikatakan tiap2 hari dengar lagu ni. Bait2 lirik nya biasa je..dan mudah difahami, tapi bila digabungkan dengan melodi yang indah tuh, ia mampu menyentuh perasaan. Peduli apa kalau org kata axa jiwang ke..sebab suka lagu mcm ni.

Tapi kan... bila meneliti setiap patah lirik2 ni, axa terfikir.. hanya dalam lagu saja manusia mampu berpura2. Sedangkan hakikatnya.. manusia berubah! Dalam lagu dealova, lirik jelas menunjukkan yang sang pencinta benar2 meluahkan rasa cintanya, seolah2 tiada apa2 yg dpt menghalangnya. Tapi dalam realiti kehidupan sebenar, ada ke manusia yg mcm ni. Kadang2 bila dah tak ada depan mata... sure dah tak ingat apa yang pernah dijanji kan..

Ni axa petik dari sebuah laman web tentang lagu dealove version frust(menarik jugak utk dikongsi bersama):

Aku ingin menjadi mimpi indah dalam tidur mu <---memang tak kan boleh jadi mimpi indah dah..especially kalau time nak tidur fikir orang lain.
Aku ingin menjadi sesuatu yang mungkin biasa kau rindu <--cam mana nak rindu kalau dah rindu org lain.

Aku ingin menjadi sesuatu yang selalu bisa kau sentuh <--nak buat apa, kalau jumpa pun org dah tak nak...
Aku ingin kau tahu bahwa ku selalu memujamu <--kalau tahu pun, adakah akan dihargai?


Kasihan pada mereka2 yang menggunakan lagu ini untuk menyampaikan hasrat hati yg terpendam. Jangan la berangan2 sebab ..kalau org dah tak suka, tak ingat... tak bermakna dah semua ayat2 di atas tuh....

Tapi tak apa, bagi yang ikhlas menyayangi... tentunya lagu ini cukup menggambarkan segalanya kan. Even cinta ditolak atau dilupakan, biarlah segalanya tersimpan kemas menjadi kenangan terindah. Tak semua apa yang kite nak kite dapat kan. Tepuk dada..tanya la hati. Apa axa merepek di tengah hari jumaat ni.......

6 comments:

cik_sato said...

:) saya dah tak suka sangat lagu dealova neh start tau CT tuju kat datuk K dia..

bila dengar dealova terbayang-bayang misai Datuk K.. (*_*) tidakkkk...ngeh ngeh ngeh..

as a.k.a axa87 said...

x apa la.. nak buat cam mana... situ pun ada perasaan..he.he.he..
ingat siti best.. ingat datuk k??? adusss

ninest123 said...

replica watches, nike outlet, sac longchamp, longchamp, longchamp pas cher, nike free, louboutin outlet, longchamp outlet, louis vuitton, ugg boots, jordan shoes, tory burch outlet, nike air max, ray ban sunglasses, tiffany and co, uggs on sale, ralph lauren pas cher, prada outlet, polo ralph lauren outlet, prada handbags, oakley sunglasses, nike roshe run, nike air max, cheap oakley sunglasses, ugg boots, louis vuitton outlet, michael kors, ray ban sunglasses, louboutin pas cher, kate spade outlet, tiffany jewelry, air jordan pas cher, air max, burberry, louboutin, polo ralph lauren outlet, nike free, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, longchamp outlet, louboutin shoes, louis vuitton, gucci outlet, louis vuitton outlet, replica watches, louis vuitton, oakley sunglasses, chanel handbags, christian louboutin outlet

ninest123 said...

coach outlet, hollister pas cher, abercrombie and fitch, converse pas cher, ugg boots, lululemon, true religion jeans, tn pas cher, oakley pas cher, ray ban pas cher, michael kors, hermes, michael kors outlet, true religion jeans, vans pas cher, mulberry, hollister, nike roshe, michael kors, michael kors outlet, vanessa bruno, nike free run uk, true religion jeans, new balance pas cher, nike air max, timberland, michael kors, coach outlet, ugg boots, ray ban uk, replica handbags, north face, true religion outlet, michael kors, ralph lauren uk, nike blazer, lacoste pas cher, nike air max, nike air max, michael kors outlet, burberry, air force, sac guess, coach purses, north face, hogan, michael kors outlet, kate spade handbags, michael kors outlet, burberry outlet online

ninest123 said...

iphone cases, mcm handbags, wedding dresses, lancel, p90x workout, babyliss, soccer shoes, ferragamo shoes, mac cosmetics, soccer jerseys, longchamp, gucci, timberland boots, nike huarache, lululemon, insanity workout, converse outlet, celine handbags, birkin bag, louboutin, new balance, asics running shoes, ghd, nike roshe, hollister, hollister, reebok shoes, nfl jerseys, nike trainers, nike air max, converse, ray ban, jimmy choo shoes, oakley, vans shoes, mont blanc, north face outlet, hollister, valentino shoes, abercrombie and fitch, beats by dre, herve leger, chi flat iron, north face outlet, instyler, ralph lauren, vans, nike air max, baseball bats, bottega veneta

ninest123 said...

montre pas cher, thomas sabo, moncler, moncler, moncler, karen millen, bottes ugg, toms shoes, pandora jewelry, links of london, ugg boots uk, canada goose outlet, pandora jewelry, canada goose outlet, supra shoes, hollister, moncler, pandora charms, ugg pas cher, louis vuitton, canada goose, moncler outlet, sac louis vuitton pas cher, moncler, moncler, wedding dresses, canada goose, swarovski crystal, moncler, louis vuitton, ugg,uggs,uggs canada, ugg,ugg australia,ugg italia, replica watches, canada goose, coach outlet, pandora charms, canada goose, doudoune canada goose, marc jacobs, louis vuitton, louis vuitton, canada goose uk, juicy couture outlet, juicy couture outlet, swarovski