Tuesday, February 14, 2012

Memory Lane

Semalam, 13 Februari.. saya dan en suami ke KLCC selepas waktu ofis. Tujuannya.. gi tengok preview screening filem Ghost Rider. En suami saya menang 2 tiket melalui majalah The Score. Punya lah dia suka sebab jadi antara rakyat Malaysia yang pertama tengok filem feveret dia tu. Filem Ghost Rider ni akan mula ditanyangkan bermula Khamis ni rasanya.. Saya rasa tak payah lah saya citer pasal filerm ni, nanti spoil la pulak kan. Sebab orang lain tak tengok lagi. Tapi yang penting, memang best citer kali ni.. agak gila2 dan rock sikit..ehhehhe.
On the way balik, saya drive menyusuri jalan Yap Kwan Seng. Ohh.. masa ni lah kenangan lama terbayang di mata saya. Saya pernah bekerja di KUB.com yang terletak di Jalan Yap KWan Seng. Jarak nya dlm 500 meter ke KLCC kot. Saya tinggal dan bekerja di tengah bandaraya KL almost 3 tahun. Saya menyewa di Kampung Baru dengan best friend saya Ila. Walau kat tgh bandar, tapi perjalanan nak gi kerja hanya ambil masa 5 minit je. Tiba2 saya rindu saat tu. Tahun 2000-2003. 10 tahun dah berlalu. Banyak yang dah berubah. Dulu.. jalan2 di situ dah jadi permainan saya. Berjalan kaki untuk lunch di KLCC.. malah KLCC tu lah jadi tempat melepak saya dan Ila. Agak2 bosan malam2, kami keluar duduk di perkarangan KLCC tengok air pancut berirama kat tasik buatan KLCC sambil tengok ragam orang. Pastu leh dengar live band dari restoran Shroom. Saya rindu saat itu.. Umur saya sekitar 22-25 tahun. Banyak pengalaman yang saya perolehi tinggal di bandar besar. Tapi Alhamdulillah.. saya dipertemukan dengan kawan2 yang baik.. tak pernah lah saya tersilap langkah. Ramai yang risau kalau-kalau anak2 muda tinggal di bandar akan terpengaruh dengan budaya yang tidak baik.. tapi bagi saya, asas didikan yang sempurna mampu membantu kita untuk memilih jalan yang baik. InsyaAllah... Illa.. kita rindu sangat kat illa.

5 comments:

Omecool20 said...

lucky awak :P .. mmg tak sabor2 tunggu tgk cite tu pun .. sbb aksi Ghost Rider ;-) yep, setuju ttg hidup di bandar .. dengan asas agama ok, dan penting, rakan2 yang baik, InsyaAllah, tidak ada apa yang buruk akan berlaku.

ninest123 said...

replica watches, louis vuitton, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, louboutin shoes, cheap oakley sunglasses, sac longchamp, air max, nike air max, kate spade outlet, ugg boots, nike free, ugg boots, christian louboutin outlet, nike outlet, jordan shoes, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louboutin pas cher, prada handbags, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, prada outlet, nike roshe run, nike air max, tiffany jewelry, uggs on sale, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, longchamp, burberry, louboutin, louis vuitton, louboutin outlet, louis vuitton outlet, michael kors, tiffany and co, longchamp outlet, ralph lauren pas cher, air jordan pas cher, chanel handbags, replica watches, louis vuitton, polo ralph lauren outlet, tory burch outlet, longchamp outlet, longchamp pas cher, nike free, oakley sunglasses

ninest123 said...

burberry outlet online, michael kors, hermes, tn pas cher, north face, true religion jeans, new balance pas cher, air force, coach outlet, michael kors outlet, ralph lauren uk, sac guess, true religion jeans, kate spade handbags, ray ban uk, coach outlet, timberland, michael kors outlet, nike air max, converse pas cher, hollister, burberry, lululemon, north face, ray ban pas cher, nike free run uk, michael kors outlet, hollister pas cher, michael kors outlet, vans pas cher, true religion jeans, replica handbags, michael kors outlet, abercrombie and fitch, nike roshe, oakley pas cher, nike blazer, nike air max, nike air max, michael kors, michael kors, vanessa bruno, coach purses, ugg boots, hogan, lacoste pas cher, michael kors, ugg boots, mulberry, true religion outlet

ninest123 said...

ralph lauren, insanity workout, north face outlet, mont blanc, gucci, instyler, reebok shoes, babyliss, ferragamo shoes, wedding dresses, asics running shoes, longchamp, iphone cases, bottega veneta, soccer shoes, converse outlet, mac cosmetics, nike roshe, jimmy choo shoes, abercrombie and fitch, chi flat iron, hollister, nfl jerseys, nike huarache, baseball bats, louboutin, p90x workout, birkin bag, nike air max, nike trainers, vans shoes, beats by dre, lancel, oakley, giuseppe zanotti, nike air max, soccer jerseys, mcm handbags, herve leger, ray ban, north face outlet, celine handbags, vans, new balance, timberland boots, hollister, valentino shoes, lululemon, hollister, ghd

ninest123 said...

coach outlet, moncler outlet, canada goose, pandora jewelry, louis vuitton, canada goose, marc jacobs, louis vuitton, wedding dresses, louis vuitton, moncler, canada goose, moncler, bottes ugg, swarovski crystal, pandora charms, moncler, ugg boots uk, juicy couture outlet, replica watches, ugg,uggs,uggs canada, canada goose outlet, moncler, louis vuitton, moncler, pandora charms, swarovski, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, karen millen, canada goose outlet, pandora jewelry, links of london, moncler, ugg pas cher, montre pas cher, thomas sabo, toms shoes, juicy couture outlet, moncler, supra shoes, doudoune canada goose, sac louis vuitton pas cher, canada goose uk, hollister