Thursday, February 09, 2012

Kembali berblog di Bulan Februari

Salam tahun 2012... dah masuk bulan februari baru nak ucap selamat tahun baru. Lama betul saya tak update. Entah la.. banyak benda nak citer tapi tangan ni malas betul la nak log in dan taip citer2 yang sepatutnya. Pastu dengan kecanggihan yang ada, guna iphone pun leh update blog.. tapi tu la, bila penyakit malas melanda. Memang tak jadi kerja..huhuhuh. Now, kerajinan saya dah datang balik kot. InsyaAllah biarlah kekal.. semoga saya tak terleka dengan urusan duniawi yang tak bawak faedah..
Ok la.. alang2 bulan Februari, nak cerita sikit tentang si adik, Asyif bin Asrof. Alhamdulillah, dah masuk 2 tahun usianya 2 Februari yang lepas. Makin bijak, makin tinggi dan sihat. Beratnya dah 17kg, sama berat ngan kakak.. hobi suka main bola dan main kereta. Tapi now ada hobi baru lain.. suka main ipad. Tak payah bantu dah.. dia dah tahu nak guna dan nak tekan apa.. nak pilih game apa. Cuma satu je dia masih belum boleh buat dengan baik iaitu bercakap. Tak banyak words yang dia boleh sebut. Famous words ialah Ayah, Akak, Allah, Wan.. Malah saya pun dia panggil Abab. Mengira one two three boleh pulak.. Risau juga saya tapi ramai kata dia still young.. tengok progres macam mana nanti.. Untuk Dedek a.k.a Asyif.. ibu doakan dedek jadi anak yang soleh.. bijak, pandai dan satu hari nanti dapat jadi imamkan solat dengan ibu. InsyaAllah.

Dah citer adik, update citer kakak pulak. Kakak dah masuk sekolah baru, Genius Aulad. Now dah start belajar solat.. tiap2 hari bawak telekung sebab nak solat katanya. Alhamdulillah.. Baru-baru ni kakak kena chicken pox.. kesian kat kakak. Habis badan penuh.. sib baik muka tak banyak sangat. Cuti 2 minggu dari gi sekolah dan mengaji. Now dah pergi sekolah balik. Sekarang ni, saya akan fokuskan kakak untuk buat preparation ujian kelayakan ke sekolah integrasi. Semoga usaha ini mendapat keberkatan..

Bercerita tentang diri sendiri, seperti biasa.. saya masih pegawai kerajaan yang dibayar gaji oleh Kerajaan Malaysia dan kehidupan saya juga adalah seperti biasa. Cuma tahun ini, saya perlu banyak berusaha untuk memastikan orang2 kesayangan saya bahagia especially untuk mak dan ayah yang berhajat menunaikan haji tahun ini... Semoga semuanya dipermudahkan...

7 comments:

Anonymous said...

welcome back...tertanya2 juga kenapa asyik up date blog......semoga apa yg dikongsikan dpt dimanfaatkan...sy cuma slient reader aja, nak berblog tp blum tiba masanyer....

Anonymous said...

bkn up date ---nak tulis kenapa asyik tak up date

as a.k.a axa87 said...

oh.. tak sangka ada juga orang tunggu saya update blog.. ehheheh busy sikit lately ni + penyakit malas yang kronik..ehhehe. To anon, tima kasih la duk follow blog yang tak seberapa ni....

ninest123 said...

replica watches, louis vuitton, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, louboutin shoes, cheap oakley sunglasses, sac longchamp, air max, nike air max, kate spade outlet, ugg boots, nike free, ugg boots, christian louboutin outlet, nike outlet, jordan shoes, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louboutin pas cher, prada handbags, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, prada outlet, nike roshe run, nike air max, tiffany jewelry, uggs on sale, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, longchamp, burberry, louboutin, louis vuitton, louboutin outlet, louis vuitton outlet, michael kors, tiffany and co, longchamp outlet, ralph lauren pas cher, air jordan pas cher, chanel handbags, replica watches, louis vuitton, polo ralph lauren outlet, tory burch outlet, longchamp outlet, longchamp pas cher, nike free, oakley sunglasses

ninest123 said...

burberry outlet online, michael kors, hermes, tn pas cher, north face, true religion jeans, new balance pas cher, air force, coach outlet, michael kors outlet, ralph lauren uk, sac guess, true religion jeans, kate spade handbags, ray ban uk, coach outlet, timberland, michael kors outlet, nike air max, converse pas cher, hollister, burberry, lululemon, north face, ray ban pas cher, nike free run uk, michael kors outlet, hollister pas cher, michael kors outlet, vans pas cher, true religion jeans, replica handbags, michael kors outlet, abercrombie and fitch, nike roshe, oakley pas cher, nike blazer, nike air max, nike air max, michael kors, michael kors, vanessa bruno, coach purses, ugg boots, hogan, lacoste pas cher, michael kors, ugg boots, mulberry, true religion outlet

ninest123 said...

ralph lauren, insanity workout, north face outlet, mont blanc, gucci, instyler, reebok shoes, babyliss, ferragamo shoes, wedding dresses, asics running shoes, longchamp, iphone cases, bottega veneta, soccer shoes, converse outlet, mac cosmetics, nike roshe, jimmy choo shoes, abercrombie and fitch, chi flat iron, hollister, nfl jerseys, nike huarache, baseball bats, louboutin, p90x workout, birkin bag, nike air max, nike trainers, vans shoes, beats by dre, lancel, oakley, giuseppe zanotti, nike air max, soccer jerseys, mcm handbags, herve leger, ray ban, north face outlet, celine handbags, vans, new balance, timberland boots, hollister, valentino shoes, lululemon, hollister, ghd

ninest123 said...

coach outlet, moncler outlet, canada goose, pandora jewelry, louis vuitton, canada goose, marc jacobs, louis vuitton, wedding dresses, louis vuitton, moncler, canada goose, moncler, bottes ugg, swarovski crystal, pandora charms, moncler, ugg boots uk, juicy couture outlet, replica watches, ugg,uggs,uggs canada, canada goose outlet, moncler, louis vuitton, moncler, pandora charms, swarovski, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, karen millen, canada goose outlet, pandora jewelry, links of london, moncler, ugg pas cher, montre pas cher, thomas sabo, toms shoes, juicy couture outlet, moncler, supra shoes, doudoune canada goose, sac louis vuitton pas cher, canada goose uk, hollister