Friday, February 10, 2012

SHT - Sasaran Hidup Tahunan 2012

Selalunya setiap tahun saya akan listkan azam saya supaya senang nak tengok kan.. So tahun ni apa azam ek.. Ada few things dan saya harap ianya dapat direalisasikan.. InsyaAllah..

1. Hantar mak ayah gi Haji untuk musim haji 2012.
Actually turn mak dan ayah sangat lambat lagi. Tapi saya dah hantar surat rayuan ke Tabung Haji. Mak dan ayah pun saya dah daftarkan ke kursus haji dan akan mula 12 Feb ni selama 16 minggu. Dengan travel agent pun saya dah registerkan. Kami decide ambil pakej swasta. A bit pricey, tapi demi nak tunaikan hasrat mak dan ayah, saya tak kisah. Selagi mak dan ayah tak ke tanah suci, hati saya akan rasa sayu setiap kali musim haji. Mudah-mudahan ada rezeki mak dan ayah tahun ni.. Saya bersyukur sangat, mereka bakal pergi dengan hasil titik peluh saya dan adik.. Semoga Allah memberkati niat kami..

2. Persiapkan Aszra untuk Ujian Kelayakan Kemasukan Darjah 1 ke sekolah rendah agama integrasi.
Menjadi hajat saya nak hantar anak-anak saya ke sekolah integrasi atau sekolah yang beraliran agama. Ada yang bertanya.. saya nak anak2 saya jd ustaz /ustazah ke? Hmm.. kalau mereka minat kenapa tidak. Tapi bagi saya..saya nak anak2 dapat didikan agama yang sempurna di sekolah disamping di rumah. At least basic foundation tu dah ditanam sejak kecil terutama dalam menilai perkara yang baik dan tidak baik. Life sekarang sangat mencabar. For now, saya selalu buat ulangkaji dengan Aszra. Ujian mungkin dalam bulan 4 atau 5.

3. Mendaki gunung kinabalu
Wow.. ada yang terperanjat kot bila dengar saya nak daki gunung ni. Nampak sangat cita-cita tu tinggi melangit kan. Tapi tak mustahil untuk dilakukan. Ya.. saya akan daki gunung kinabalu. Paling awal bulan September dan paling lewat bulan Disember. InsyaAllah. Sekarang ni saya dah kena start exercise untuk build up stamina. Jogging almost every day.. Pastu saya sedang buat jadual untuk mendaki bukit-bukit kecil sekitar lembah klang as a preparation. Antara yang dah ada dlm list..Bukit Tabur, Bukit Broga, Bukit Saga, Bukit Ketumbar, Bukit Besi, Bukit Puchong dan Bukit Gasing. Just nak biasakan diri.. Semoga cita2 saya ni tercapai dan kesihatan saya mengizinkan.

4. Buat pilot study as preparation proposal phd
Kalau ikutkan hati, saya nak submit proposal phd tahun ni. So that saya boleh further study next year. Tapi saya rasa macam tak bersedia pulak. Ditambah dengan kerja hakiki yang sangat berat tahun ni. So saya decide saya nak buat pilot study dulu.. hasil dari study tu, akan saya gunakan untuk come out with a strong proposal. At least bila interview nanti, proposal saya tu dah kukuh la kan.. sebab dah buat study awal. InsyaAllah...

Setakat ni.. empat perkara besar yang saya nak cuba capai tahun ni. Perkara2 kecik contohnya nak nak kuruskan badan ke, nak jadi ibu yang baik ke.. memang kena buat sepanjang masa kan. Saya akan cuba sedaya upaya..Semoga niat saya.. cita2 saya ni mendapat keberkatan Allah SWT... InsyaAllah...

4 comments:

ninest123 said...

replica watches, louis vuitton, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, louboutin shoes, cheap oakley sunglasses, sac longchamp, air max, nike air max, kate spade outlet, ugg boots, nike free, ugg boots, christian louboutin outlet, nike outlet, jordan shoes, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louboutin pas cher, prada handbags, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, prada outlet, nike roshe run, nike air max, tiffany jewelry, uggs on sale, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, longchamp, burberry, louboutin, louis vuitton, louboutin outlet, louis vuitton outlet, michael kors, tiffany and co, longchamp outlet, ralph lauren pas cher, air jordan pas cher, chanel handbags, replica watches, louis vuitton, polo ralph lauren outlet, tory burch outlet, longchamp outlet, longchamp pas cher, nike free, oakley sunglasses

ninest123 said...

burberry outlet online, michael kors, hermes, tn pas cher, north face, true religion jeans, new balance pas cher, air force, coach outlet, michael kors outlet, ralph lauren uk, sac guess, true religion jeans, kate spade handbags, ray ban uk, coach outlet, timberland, michael kors outlet, nike air max, converse pas cher, hollister, burberry, lululemon, north face, ray ban pas cher, nike free run uk, michael kors outlet, hollister pas cher, michael kors outlet, vans pas cher, true religion jeans, replica handbags, michael kors outlet, abercrombie and fitch, nike roshe, oakley pas cher, nike blazer, nike air max, nike air max, michael kors, michael kors, vanessa bruno, coach purses, ugg boots, hogan, lacoste pas cher, michael kors, ugg boots, mulberry, true religion outlet

ninest123 said...

ralph lauren, insanity workout, north face outlet, mont blanc, gucci, instyler, reebok shoes, babyliss, ferragamo shoes, wedding dresses, asics running shoes, longchamp, iphone cases, bottega veneta, soccer shoes, converse outlet, mac cosmetics, nike roshe, jimmy choo shoes, abercrombie and fitch, chi flat iron, hollister, nfl jerseys, nike huarache, baseball bats, louboutin, p90x workout, birkin bag, nike air max, nike trainers, vans shoes, beats by dre, lancel, oakley, giuseppe zanotti, nike air max, soccer jerseys, mcm handbags, herve leger, ray ban, north face outlet, celine handbags, vans, new balance, timberland boots, hollister, valentino shoes, lululemon, hollister, ghd

ninest123 said...

coach outlet, moncler outlet, canada goose, pandora jewelry, louis vuitton, canada goose, marc jacobs, louis vuitton, wedding dresses, louis vuitton, moncler, canada goose, moncler, bottes ugg, swarovski crystal, pandora charms, moncler, ugg boots uk, juicy couture outlet, replica watches, ugg,uggs,uggs canada, canada goose outlet, moncler, louis vuitton, moncler, pandora charms, swarovski, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, karen millen, canada goose outlet, pandora jewelry, links of london, moncler, ugg pas cher, montre pas cher, thomas sabo, toms shoes, juicy couture outlet, moncler, supra shoes, doudoune canada goose, sac louis vuitton pas cher, canada goose uk, hollister