Monday, September 26, 2011

Merempit ke Ofis

Saya tak tahu lah kenapa malas sungguh saya ni nak update blog. Padahal macam2 citer boleh coret kat sini. Petang ni ada datang mood... so sementara mood tu tak hilang, ngomel kejap la kat sini.

Hari ni, hari pertama dalam sejarah hidup saya gi kerja naik motorsikal. Actually saya bukanlah tak biasa ngan motor. Dulu masa kecik2 memang naik motor ayah hantar gi sekolah. Pastu bila masuk U, saya memang bawak motor sebab kamsis jauh dari fakulti. Masa tu motor honda C70 je.. sangat berjaya motor tu. Bila saya start kerja je..memang dah tak naik motor. Benda pertama saya beli ialah kereta. Masa tu after few months saya dapat kerja tetap. Sejak tu.. saya dan family tak naik motor dah..
Sekarang ni, after 11 years.. saya kembali menyarung jaket dan topi keledar. Nekad saya dan en asrof untuk beli motor kali ni. Kami beli motor SYM VTS200.. jenis skuter besar...sesuai la ngan kami kan. Kenapa beli motor? Tujuan utama ialah nak bersihkan rekod kedatangan saya yang sejak kebelakangan ni asyik merah je... dah 3 bulan saya kena hantar surat tunjuk sebab. Kenapa saya lambat? Ingat saya suka2 nak datang lambat? Currently jalan tersangat la jem nyer... memang menyakitkan hati. Saya tak leh keluar awal sangat sebab nak hantar aszra gi sekolah around kul 7.30.. lepas tu baru leh gerak ke ofis. Sejak laluan kontra dibuka di area NKVE Shah Alam tu... lagi lah bertambah2 lambat saya. Jadi.. ini lah solutionnya. Kami beli dan bawa motor ke ofis. Selain jimat masa..jimat juga duit minyak ngan tol. huhuhuh... Semoga usaha saya dan en suami di diberkati lah hendaknya..... niat kami murni.. nak cari rezeki..

5 comments:

Omecool20 said...

Phewwitt :D memang tempting nak get one .. tapi Linda tak suka naik motor :(

ninest123 said...

replica watches, louis vuitton, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, louboutin shoes, cheap oakley sunglasses, sac longchamp, air max, nike air max, kate spade outlet, ugg boots, nike free, ugg boots, christian louboutin outlet, nike outlet, jordan shoes, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louboutin pas cher, prada handbags, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, prada outlet, nike roshe run, nike air max, tiffany jewelry, uggs on sale, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, longchamp, burberry, louboutin, louis vuitton, louboutin outlet, louis vuitton outlet, michael kors, tiffany and co, longchamp outlet, ralph lauren pas cher, air jordan pas cher, chanel handbags, replica watches, louis vuitton, polo ralph lauren outlet, tory burch outlet, longchamp outlet, longchamp pas cher, nike free, oakley sunglasses

ninest123 said...

burberry outlet online, michael kors, hermes, tn pas cher, north face, true religion jeans, new balance pas cher, air force, coach outlet, michael kors outlet, ralph lauren uk, sac guess, true religion jeans, kate spade handbags, ray ban uk, coach outlet, timberland, michael kors outlet, nike air max, converse pas cher, hollister, burberry, lululemon, north face, ray ban pas cher, nike free run uk, michael kors outlet, hollister pas cher, michael kors outlet, vans pas cher, true religion jeans, replica handbags, michael kors outlet, abercrombie and fitch, nike roshe, oakley pas cher, nike blazer, nike air max, nike air max, michael kors, michael kors, vanessa bruno, coach purses, ugg boots, hogan, lacoste pas cher, michael kors, ugg boots, mulberry, true religion outlet

ninest123 said...

ralph lauren, insanity workout, north face outlet, mont blanc, gucci, instyler, reebok shoes, babyliss, ferragamo shoes, wedding dresses, asics running shoes, longchamp, iphone cases, bottega veneta, soccer shoes, converse outlet, mac cosmetics, nike roshe, jimmy choo shoes, abercrombie and fitch, chi flat iron, hollister, nfl jerseys, nike huarache, baseball bats, louboutin, p90x workout, birkin bag, nike air max, nike trainers, vans shoes, beats by dre, lancel, oakley, giuseppe zanotti, nike air max, soccer jerseys, mcm handbags, herve leger, ray ban, north face outlet, celine handbags, vans, new balance, timberland boots, hollister, valentino shoes, lululemon, hollister, ghd

ninest123 said...

coach outlet, moncler outlet, canada goose, pandora jewelry, louis vuitton, canada goose, marc jacobs, louis vuitton, wedding dresses, louis vuitton, moncler, canada goose, moncler, bottes ugg, swarovski crystal, pandora charms, moncler, ugg boots uk, juicy couture outlet, replica watches, ugg,uggs,uggs canada, canada goose outlet, moncler, louis vuitton, moncler, pandora charms, swarovski, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, karen millen, canada goose outlet, pandora jewelry, links of london, moncler, ugg pas cher, montre pas cher, thomas sabo, toms shoes, juicy couture outlet, moncler, supra shoes, doudoune canada goose, sac louis vuitton pas cher, canada goose uk, hollister