Thursday, July 21, 2011

Asyif bin Asrof

Saya tak tahu la naper lately ni sangat la saya ni malas nak update blog ni. Padahal banyak benda saya boleh coret kat sini. Saya tetiba rasa malas nak log in.. Tapi petang ni mcm terasa rajin. Bukan apa, blog saya ni.. bukan ada pembaca setia pun.. saya tulis blog supaya senang saya nak remember balik apa2 yang jadi dlm life saya. Pastu boleh bagi anak2 saya baca bila diorg besar nanti...

Now, nak citer pasal anak bujang saya yang satu tu la kan. Sekarang ni kalau orang tengok dia dah macam budak umur 2-3 tahun dah. Baju confirm la saya beli untuk saiz tu. Berjalan, berlari memang dah laju.. Now 1 tahun 5 bulan. Apa saja yang kakak dia buat, dia nak buat. Dia ni bercakap je belum.. tapi dia punyer bising, memang riuh la bahasa jerman dia tu. Tapi kalau nak panggil ibu.., ayah, kakak, wan.. memang dah clear dah. Cakap2 yang lain memang belum pandai la.. Cuma yang pelik, dia boleh mengira dah.. "One, Two, Teeeee....yeah...". Kami rajin bacakan buku numbers kat dia. Buku tu je yang tahan lasak sebab jenis cardbord. Pastu time makan, dia tak nak orang suap2 dia. Dia nak suap sendiri.. nak ada pinggan sendiri. Kalau tak , dia akan bising la.. bagi je makanan depan mata, senyap..dan terus makan. Semua benda nak buat sendiri. Kalau kakak buat homework, dia pun nak jugak buat home work. Kena dudukkan jugak dia kat kerusi. Bagi sebatang pensil dan kertas. Dia pun menulis la jugak.. Satu perkara lagi, Asyif ni sangat la peramah orangnya. Mana2 budak dia jumpa dia akan tegur dan kononnya bercakap2 la. Tapi bahasa dia la kan. Pastu nanti saya tengok budak2 tu pun main2 la ngan dia. Punyer la senang dia nak cari kawan. Ikut ibu kot..ramah terlebih. huhuhuhuh....


Tumbesaran Asyif memang agak cepat. Dia berjalan pada umur 10 bulan. 12 bulan dah berlari. 10 bulan juga, gigi dia dah penuh. Alhamdulillah.. tapi satu je, walau badan dah mcm budak 2-3 tahun... gaya dah macam budak besar.. satu je yang tak boleh nafikan yang asyif ibu masih kecik...heheeh.. Asyif masih menyusu direct dengan ibu...ehhehehe. InsyaAllah akan saya teruskan selagi dia mahu..

Dia ni kalau nak tidur tak kira tempat.. makanan dlm mulut pun leh tertido

4 comments:

ninest123 said...

replica watches, louis vuitton, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, louboutin shoes, cheap oakley sunglasses, sac longchamp, air max, nike air max, kate spade outlet, ugg boots, nike free, ugg boots, christian louboutin outlet, nike outlet, jordan shoes, oakley sunglasses, oakley sunglasses, louboutin pas cher, prada handbags, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, prada outlet, nike roshe run, nike air max, tiffany jewelry, uggs on sale, ray ban sunglasses, louis vuitton outlet, longchamp, burberry, louboutin, louis vuitton, louboutin outlet, louis vuitton outlet, michael kors, tiffany and co, longchamp outlet, ralph lauren pas cher, air jordan pas cher, chanel handbags, replica watches, louis vuitton, polo ralph lauren outlet, tory burch outlet, longchamp outlet, longchamp pas cher, nike free, oakley sunglasses

ninest123 said...

burberry outlet online, michael kors, hermes, tn pas cher, north face, true religion jeans, new balance pas cher, air force, coach outlet, michael kors outlet, ralph lauren uk, sac guess, true religion jeans, kate spade handbags, ray ban uk, coach outlet, timberland, michael kors outlet, nike air max, converse pas cher, hollister, burberry, lululemon, north face, ray ban pas cher, nike free run uk, michael kors outlet, hollister pas cher, michael kors outlet, vans pas cher, true religion jeans, replica handbags, michael kors outlet, abercrombie and fitch, nike roshe, oakley pas cher, nike blazer, nike air max, nike air max, michael kors, michael kors, vanessa bruno, coach purses, ugg boots, hogan, lacoste pas cher, michael kors, ugg boots, mulberry, true religion outlet

ninest123 said...

ralph lauren, insanity workout, north face outlet, mont blanc, gucci, instyler, reebok shoes, babyliss, ferragamo shoes, wedding dresses, asics running shoes, longchamp, iphone cases, bottega veneta, soccer shoes, converse outlet, mac cosmetics, nike roshe, jimmy choo shoes, abercrombie and fitch, chi flat iron, hollister, nfl jerseys, nike huarache, baseball bats, louboutin, p90x workout, birkin bag, nike air max, nike trainers, vans shoes, beats by dre, lancel, oakley, giuseppe zanotti, nike air max, soccer jerseys, mcm handbags, herve leger, ray ban, north face outlet, celine handbags, vans, new balance, timberland boots, hollister, valentino shoes, lululemon, hollister, ghd

ninest123 said...

coach outlet, moncler outlet, canada goose, pandora jewelry, louis vuitton, canada goose, marc jacobs, louis vuitton, wedding dresses, louis vuitton, moncler, canada goose, moncler, bottes ugg, swarovski crystal, pandora charms, moncler, ugg boots uk, juicy couture outlet, replica watches, ugg,uggs,uggs canada, canada goose outlet, moncler, louis vuitton, moncler, pandora charms, swarovski, ugg,ugg australia,ugg italia, canada goose, karen millen, canada goose outlet, pandora jewelry, links of london, moncler, ugg pas cher, montre pas cher, thomas sabo, toms shoes, juicy couture outlet, moncler, supra shoes, doudoune canada goose, sac louis vuitton pas cher, canada goose uk, hollister