Monday, October 05, 2009

22 weeks of pregnancy

Salam pagi Isnin.. Dah masuk bulan oktober. kejap je dah nak menuju ke hujung tahun kan. Pejam celik dah nak masuk 2010 pulak. Saja je ni nak bercerita tentang kandungan axa ni. Lama tak citer pasal baby dalam perut ni kan. Alhamdulillah minggu ni dah masuk minggu ke 22. Dah 5 bulan lebih la nampaknya. Dalam seminggu ni, dah mula rasa baby ni menendang-nendang.


Sabtu lepas, axa ada appoinment kat UMRA. Kali ni dah decide untuk buat details scan. Saja je.. Tengok semua part. Jantung, kidney, tulang baby.. by now if ada masalah dah leh nampak la. So far, alhamdulillah semuanya elok. Cuma gender baby je yang we all decide tak nak tahu. Dah leh nampak, tapi dah pesan kat DR tuh, jangan bagi tahu. ayah Aszra suka element of surprise masa bersalin nanti. Memang best pun.Masa deliver Aszra dulu pun.. we all decide tak nak tahu gender. The first question yang axa tanya kat dr. masa tu.."baby apa?" Dan dr. suruh tengok sendiri. Ada orang suka tahu gender baby sebab senang nak beli barang2 kan. So far axa dan ayah aszra tak ada masalah. We all beli semuanya universal color yang boleh dipakai oleh baby girl dan baby boy. Kalau tanya Aszra.. dia akan jawab nak adik girl... nak buat kawan bermain la tuh.. Selalu je dia tanya..bila adik nak keluar ni.. adik ni lambat la. Setiap kali gi check up dia akan ikut. Memang sangat excited bila jumpa doktor especially bila dr. nak mula scan. mulut nyer asyik bising tanya macam2... dan yang paling best soalan dia..yang pening untuk dijawab ialah "mcm mana adik boleh masuk dalam perut ibu"...huhuhuh... apa nak jawab... Mudah-mudahan aszra akan jadi kakak yang baik. Jumpa bebudak kecik ke sekarang ni, dia pandai layan. Memang nampak sangat tak sabar nak ada adik..tunggu ye aszra.... u always my no One....



Ni gaya seorang kakak yang baik la ni... hehhehehe

6 comments:

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

suka la aszra.. kita tgk gmbr scan nieh cam baby boy jer .. he..he.. ;-)

as a.k.a axa87 said...

heheh.. tak tahu la diana. Boy ke girl.. semalam we all sampai ke puncak alam. Gi beraya. Nak call diana..no hp lak tak ada.. No banyak hilang bersama HP yang telah kong akibat tercampak ke dalam lubang tandas. Diana.. sms saya balik yer.. bagi no hp nak simpan.

Norry said...

Kemain si Aszra ni...comell

Omecool20 said...

wah ..dah 22 weeks eh .. bagus la semua ok so far ;-) .. haha, aszra dah tak sabor2 ye ... kita prg nak bg adik kat Zara ni .. she needs the competition ;-)

ada buat open house tak ? ke kami dtg terjah je ;-)

sato said...

:D sekilas gambar scan udah tau baby boy ke baby gurl.. heheh..

sato said...

:D sekilas gambar scan udah tau baby boy ke baby gurl.. heheh..